Makarska in okolica, kaj videti in početi

# Makarska in okolica, kaj videti in početi

Srednja dalmacija

Makarska

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in znamenitosti, ki jih lahko obiščete, če ste v Makarski ali bližnjih mestih in krajih na južnem delu Makarske riviere ter predloge za delo v Makarski in apartmaji v Makarski.

Najlepše plaže MakarskePlaža Graska Makarska Nočni klubi, restavracije in kavarne. To je le majhen del ponudbe na glavni plaži v Makarski. V samem središču mesta boste resnično uživali. Naša plaža ljubi mlade in stare. Pari z otroki se tukaj dobro počutijo, saj vsakemu ponujamo nekaj za nekaj. Plaža je lepa, vendar vam omogočamo, da ocenite, kdaj ste prišli in videli. Ponujamo vam vse, kar ponujajo svetovno znane plaže. Od dneva do dneva počitnice do nočnih zabav. Na naših plažah je dobesedno prostor za vsakogar. Mestna plaža je najbolj obiskana, ponuja številne objekte in je popolnoma opremljena.

 Plaža Ramova Makarska. Ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Makarski je prav gotovo ta. Plaža Blace-Ramova se nahaja na obrobju kopnega, zato je pokrita s tremi stranicami. Lepa plaža in čisto morje sta najkrajši opis plaže. Še vedno je več. Lepo urejen bar na plaži, ležalniki in senčniki. Ta plaža, čeprav v Makarski, nas spominja na tropsko plažo, ki jo vidimo le v filmih. Plaža je sestavljena iz manjših balvanov, ima lepo in čisto morje, ki je prav tako prijetno toplo.

 Nugal Makarska Plaža Poleg vseh plaž v Makarski, Nugal plaža ima nekoliko drugačne goste. To je nudistična plaža, ki je na zemljevidu označena kot FKK, ločena in skrita od radovednih pogledov, ki velja za najlepšo nudistično plažo na Jadranu. Lepa prodnata plaža, skrita med stenami in borovci v ozadju. Plaža ponuja potrebno intimnost za goste, mir in tišino. Pridejo tisti, ki imajo na glavi množico, oseba, ki si želi počitka in svobodnega duha. Nugal je morda najbolj znana plaža za nudiste v Makarski.

 Nacionalni park Mljet je bil razglašen 11. novembra 1960, njegova površina pa pokriva severozahodni del otoka Mljeta in okoliški del morja.

NP Mljet je prvi institucionaliziran poskus zaščite prvotnega ekosistema v Jadranu.

Park s površino pokriva zahodno tretjino otoka Mljeta. Meje parka prihajajo iz območja Blackbird do najgloblje točke otoka, Cape Goli. Nekateri nacionalni parki so Polače (glavno turistično in turistično pristanišče), Goveđari (najstarejša vas na Jezerih), Soline (majhno mesto na vhodu v Veliko jezero) in Priština (pošta in nacionalni park) in Pomena (edini hotel na otoku).Muzej malajskega frančiškana v Makarski je bil ustanovljen leta 1963. Odličen je Jure Radić.

Danes lahko muzej narekuje zelo privlačno lego morskih polžev in školjk, ki naseljujejo jadransko in svetovno morje. Danes je naš muzej najbolj znano turistično mesto z zbirko Malachi na Hrvaškem. V muzeju je poleg bogate zbirke pršuta fra Jure Radiča tudi zelo dragocena rastlina - vrste, ki živijo na planini Biokovo in še ena manjša paleontološka zbirka.

 Muzej rakov in školjk Makarska. Če ste prišli v Makarsko, vam priporočamo, da obiščete Muzej ribe in rakovice "Adriana", ki ga lahko obiščete gostje iz vsega sveta.

Muzej je razstavljen z vrstami, ki živijo na Jadranu, kar je odlična priložnost za spoznavanje podvodnega sveta modrih globin našega morja.

Omiš Nahaja se ob izlivu reke Cetine, le 21 kilometrov južno od Splita, ki je oddaljeno 25 kilometrov. Omiš je mesto s posebnim, zelo ugodnim položajem, ki mu je omogočil, da se je branil pred napadi v zgodovini, danes pa ponuja veliko za turizem in razvoj mesta na splošno.

Rafting na kanjonu Cetine v Omišu je danes največja turistična atrakcija. Seveda je tu tudi poletni turizem, kopanje na mestnih plažah in uživanje v restavracijah, a pustolovci preprosto radi rafting na Cetinskem kanjonu. Adrenalinski šport privablja mnoge iz vsega sveta.

Naravni park Biokovo je eden najbolj znanih naravnih parkov na Hrvaškem. V Republiki Hrvaški imamo registriranih 11 naravnih parkov, med katerimi je tudi naravni park Biokovo. Meje tega parka vključujejo območje iste gorske verige - Biokovo. Za Biokovo je značilen poseben kraški relief in ohranjeno v naravnem izoliranem okolju. Na območju parka so jame in hribi, ki so še posebej zanimivi za raziskovalce in avanturiste, ki ljubijo naravo.

BiokovoNajlepše plaže Makarske rivierePlaža Podraće je majhen čudovit zaliv, obdan s skalami v Brelih, ki se nahaja pod isto cesto v Brelih. To je prodnata plaža z nežnim pristopom do morja. Je ena najbolj znanih plaž na tem delu naše obale. Plaža Punta Rata je ena izmed najlepših na Makarski rivieri in zagotovo med najbolj znane plaže. To je dovolj razlogov, da ob prvi priložnosti obiščete to plažo. Če ste se odločili, da pridete v majhno mestece Brela, malo severno od Makarske, potem zagotovo pridite na to plažo, da boste iz prve roke videli, kakšno plažo pišemo. Številni svetovni portali so postavili to plažo in jo uvrstili na seznam najlepših plaž na svetu. Torej ni samo naše, morda subjektivno razmišljanje, ampak je svetovna afera.

Glavna plaža Baška Voda zagotovo zasluži svoje ime. Nahaja se ob lokalnem pristanišču, ki je ena izmed najbolje opremljenih plaž na tem delu Jadranske obale. Pogled na plažo je dovolj, da pokažejo priljubljenost tega kraja. Baška Voda iz sezone v sezoni še naprej raste. Veliko število turistov vsako leto obišče majhno mesto, število novih pa nenehno narašča.

 Plaža Oseka Baška Kot večina plaž, ki so del Makarske riviere, je ta plaža narejena iz drobnega belega gramoza. Morje ima značilne modre odtenke, značilne za ta del obale. Za plažami so rasla velika zelena drevesa, med katerimi je bila zgrajena kavarna. Ponudba osvežilnih pijač na ravni je, čeprav je plaža sama izolirana. Tu ni večjih množic, toda nisi več sam. To je odličen kraj za počitek v tišini.

 Plaža Bratuš Baška Voda Ta plaža se nahaja v majhnem kraju Bratuš. To je isto ime kot edini kraj, pred stanovanjem pa je plaža. Če ste gost vsakega od njih, boste zagotovo uživali v lepem in toplem morju, prodnati plaži in prijetnem miru. Zvok valov se sliši samo tu, razen za otroško igro, ko se igrajo.

 Tučepi so posebno mesto na naši obali, v celoti usmerjeni v turizem in kot tak vsako leto gostijo veliko število ljudi iz vsega sveta. Plaža v središču tega majhnega mesta je posebna. Lepo urejena plaža je opremljena z vsem, kar lahko gostje potrebujejo. Imeli bomo tuše, kabine za preoblačenje, klopi za sedenje in veliko sprehajališče vzdolž celotne plaže. Gostje prihajajo iz vsega sveta in lahko rečemo, da so zelo zadovoljni.

 Plaža Podgora Garma Če greste od Tučepa do Podgore, boste pred vhodom mimo plaže Garma. Plaža je super urejena, na njej ni gneče in predstavlja gostinski objekt - Bistro Luce. Lahko parkirajte svoj avto ali motorno kolo, zato uživajte v plavanju ali okusnem ugrizu. Od bistroja imate odprt pogled na plažo in morje v daljavi. Terasa objekta je v senci, zato je hrana popolnoma prijetna.

 Glavna plaža Podgora Plaža se nahaja v središču Podgore, lepo urejena in bogata. Majhno mesto ponuja veliko. Gostje bodo sprejeli z veliko izbiro zabavnih vsebin, kavarn in bogatih jedi v lokalnih restavracijah. Za otroško igro je na morskem dnu na voljo vodni park, odrasli pa lahko uživajo na soncu na prodnati plaži, ki jo plava čisto in zmerno toplo morje. Pohodniška pot, ki poteka nad plažo, je v naravni senci in je zelo primerna za prijetne dnevne sprehode.

Najlepše plaže Južne DalmacijePlaža Vučine Pelješac. Poleg kraja Žuljana, na polotoku Pelješac leži velika plaža pod borovim gozdom - Vučine Beach. Plaža je izolirana, iz gramoza in skrita v naravni senci visokih borovcev. Odlično je za vsakogar, ki rad preživlja počitek v miru, iz velike množice in hrupa. Morje je tiho, prijetno toplo in dostopno po celotni dolžini plaže. Plićak je odličen kraj za otroško igro, kot tudi za občasno hlajenje vročega poletnega sonca. Toda ko se sonce preveč segreje, je dovolj, da ga v nekaj korakih potegnemo v senco. Pridite na to plažo, se sprostite in uživajte v naravnih zvokih.

 Proizd Korčula. Otok Proizd je majhen otok na manj kot en kvadratni kilometer na severozahodu Korčule, 4 milje od Korčule. Na otoku je samo ena restavracija na južni strani in nekaj lepih zalivov s kristalno čistim morjem. Eden od zalivov, Donji Bili Bok, je namenjen naturistom in ima oznako FKK. Hrvaška turistična skupnost je leto 2007 izbrala za "plažo leta", britanski Daily Telegraf pa jo je uvrstil med pet najlepših plaž na Jadranu.

 Plaža Pasjača ali Stara gora Pasjače je prostor, ki je navidezno neprivlačen, vendar še vedno lahko pride in uživa. Kdor ljubi naravno okolje, malo zasebnosti in manj množic, naj pride na našo plažo in uživa v počitnicah. Plaža je zelo izolirana, vendar ima še vedno majhno pešpot. Zanimivo je, da en del poti vstopa v skale skozi tunel in se konča na strmih pečinah, ki obkrožajo plažo. Ko pridete na plažo, vas pozdravi majhno prodnato in čudovito morje.

 Plaža Divna Pelješac. Na severni strani polotoka se Divna nahaja na isti plaži. Pred plažo je otok s pogledom na morje, kot tudi jahta, zasidrana v njegovi bližini. Plaža je dosežena iz Dube ali pa iz manjšega naselja na Pelješcu - Donja Vrućica. V neposredni bližini te čudovite plaže se nahaja istoimenski kamp in kavarna, ki vas bo navdušila z osvežilno pijačo.

 Saplunara Mljet. Na vzhodni strani otoka Mljeta, v središču velikega zaliva Saplunara, je čudovita peščena plaža, omejena z gostim borovim gozdom, razdeljenim na dva dela plaže - velika in majhna plaža Saplunara. Večja plaža se nahaja na severu. Zaradi neokrnjene narave in čistosti morja na plaži je "Modra zastava". Plaže so peščene in zelo plitke. Za vse plavalce, ki se želijo skriti pred soncem, se nahaja gost gozd borovcev, ki vsem nudi senco. Na plaži lahko najamete sončnike in ležalnike, na voljo je igrišče za odbojko na mivki.

 Plaža Kremen Pelješac. Potok je majhna prodnata plaža z nežnim pristopom do morja. Delno je v senci, odvisno od starosti dneva, kar je še posebej primerno za nekatere goste. Chilly je naravno, z visokim borovim gozdom nad plažo, kot tudi skale, ki zapirajo plažo na obeh straneh.

 Veli žal Dubavica. Velika plaža - Veli Žal, kot pravijo domačini, je zelo priljubljena in cenovno ugodna plaža. Plaža je prostorna, narejena iz debelejših kamnitih tlakov, čista je v naravnem okolju. Čeprav je daleč od letovišča, imate na plaži plaža, ki bo razveselila vse goste. Lahko najamete sončni dežnik ali ležalnik, ko pa je vaše sonce premočno, ste že v senčnem baru z nekaj koraki in uživajte v pogledu na morje. Na plaži se nahaja kabina za preoblačenje, tik ob plaži je veliko parkirišče za osebne avtomobile ali avtodome. Pridite in obiščite to plažo. Ne bodo vas razočarali z vsebino ali lepoto.

 Najlepše plaže iz okolice MakarskePlaža Zlatni rat Bol Brač. Ta plaža je zagotovo najbolj znana na celotnem otoku in ena najbolj znanih na Hrvaškem. Plaža Zlatni rat je posebna zaradi svoje podobe, še posebej, če jo gledamo iz zraka. Je blagovna znamka hrvaškega turizma in je glavna podrobnost številnih brošur ali voščilnic. Seveda je priljubljena in zelo dobro opremljena. Plaža ima vse, kar potrebuje. Obstajajo kabine za preoblačenje, tuši in spremljevalci za budne reševalce, ki skrbijo za varnost plavalca.

 Plaža Stiniva Vis Otok Vis je morda najbolj impresivna plaža v zalivu Stiniva. Je zelo priljubljena, predvsem zaradi svojega videza in kamenja, ki obdaja to plažo. Malo je reči, da so skale nedostopne. Ko pogledate fotografije, boste razumeli, kaj mislimo. Na plaži Stiniva prihajajo ljudje, ki uživajo v plezanju po teh visokih in strmih pečinah. Adrenalin je šport za redke, dobro usposobljene in pogumne, da naredijo kaj takega.

 Plaža zaliva Lučišća Hvar je čudovit zaliv, ki se nahaja približno dva kilometra severno od Svete Nedjelje na otoku Hvaru. Plaža je zelo majhna in ne more sprejeti velikega števila ljudi, a na srečo je zelo težko doseči, večinoma ni poplavljena. Potrebno je sprehod do plaže od Svete nedelje.

Plaža Mala Luka Omiš. Če zapustite Omiš, ob kraju Stanići, boste videli to čudovito plažo Mala Luka. Skrita je z naravnim zelenjem in lepo urejena s kamnitimi zidovi. Little Port je plaža, na kateri lahko preživite dan. Ima naravno senco, lepo in čisto morje ter dno debelih kamenčkov. Vzemite s seboj vse, kar potrebujete, ker ko ste prišli na to plažo, je težko oditi, ko je sonce. Čeprav je na plaži senca, jo zaščitite z zaščito pred soncem

Okolica Makarskih mestTrogirska katedrala je eden od najbolj znanih spomenikov v Trogirju in je uvrščena na UNESCO seznam zaščitenih območij svetovne dediščine. Na tej stavbi so vidni stili od romanov do baroka, v njem pa so dragocena umetniška dela. Seveda razmišljamo o katedrali sv. Patrika. Lawrence.

TrogirV ohranjenem zgodovinskem središču Trogirja so številne znamenitosti, med katerimi je zagotovo tudi stolp Kamenlergo. Stolp je bil zgrajen v 15. stoletju, za njegovo gradnjo pa je odgovoren Marin Radoj. Nekoč je bila vojaška utrdba, danes pa je bila preurejena v oder za poletne koncerte in predstave. Z vrha je lep pogled na romantično vzdušje preteklosti. Bil je vesel, da je bil obiskan in vsi radi pridejo pogledat staro steno stolpa.

Omiš Nahaja se ob izlivu reke Cetine, le 21 kilometrov južno od Splita, ki je oddaljeno 25 kilometrov. Omiš je mesto s posebnim, zelo ugodnim položajem, ki mu je omogočil, da se je branil pred napadi v zgodovini, danes pa ponuja veliko za turizem in razvoj mesta na splošno.


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala