Najboljše plaže na Krku - Top 10 najlepših

# Najboljše plaže na Krku - Top 10 najlepših

Kvarner

Krk (otok Krk)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na otoku Krku z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na Krku se uvrstijo po lepoti


Plaža Golden Bay, ali nekatera od njih imenovana Velo Čelo in Biškupići, je lep prodnati zaliv, ki se nahaja na zahodni obali otoka Krka, nekaj kilometrov severno od stare Baške. Zaradi visoke strme noge ni mogoče doseči plaže, zato je edini dostop do plaže z ladjo, zato je priljubljen med mornarji. Zlatna plaža je prikazana na številnih brošurah na otoku Krku.

Otok Krk najljepše pla

Plaža Potovošće se nahaja na vzhodni strani otoka Krka, približno kilometer južno od mesta Vrbnik. Plaža je prodnata in se nahaja v osamljenem zalivu. Glavne značilnosti plaže so kristalno čisto morje, mir in tišina. Ta čudovita plaža je ena izmed najlepših plaž na otoku Krku in Kvarnerju.Plaža Potovišće Krk

Plaža Vela se nahaja v Baški na jugu otoka Krka. Plaža je peščena - prodnata, 1800 metrov dolga in je ena izmed najlepših in znanih plaž na Hrvaškem. Okoli glavne plaže je več hotelov in veliko število apartmajev, restavracij, barov in druge turistične ponudbe Baške, ki je ta najmočnejša turistična atrakcija. Od leta 1999 je plaža označena z Modro zastavo zaradi čistosti morja in bogate ponudbe na plaži. Kristalno čisto morje, lepi prodniki in edinstvene panorame s pogledom na planinske mase Velebita in otoka Prvič naredijo to plažo posebno.Vela plaža Baška

Plaža Oprna se nahaja na zahodni obali otoka Krka pri Stari Baški in je ena izmed najlepših plaž na otoku. Plaža je peščena in prodnata in je ne morete doseči le, če se parkiramo po cesti in spustite nekaj sto metrov po strmem toku ali čolnu.Plaža Oprna Krk

Plaža Vela Luka se nahaja na jugovzhodu otoka Krka, v bližini Baške, približno 5 kilometrov stran od znane plaže Vela plaža. Plaža Vela Luka je idealno mesto za tiste, ki se želijo izogniti množicam, ki so neizogibne za plažo plaže Vela, ker se nahaja v centru Baške. Plaža je peščena - prodnata, poleti je gostinski objekt.

Plaža beach Vela Luka baška

Plaža Jert se nahaja v Pinezićih na zahodni obali otoka Krka v borovem gozdu, ki zagotavlja senco za vse goste, ki se želijo skriti pred soncem. Plaža ima modro zastavo za čistost morja. Na plaži sta 2 barov, Plaža Bar Jert in Plaža Bar Mocca, kjer se lahko osvežite in uživate v koktajlih s čudovitim pogledom na plažo in zaliv. Če iščete rekreacijo, lahko izposodite pedal ali trampolin za otroke.

Plaža Beach Jert Pinezići island Krk

Sv. Marak se nahaja v bližini Risike na vzhodni obali otoka Krka, 25 kilometrov od Krkskega mostu in nekaj kilometrov severno od Vrbnika. Nahaja se v mirnem in mirnem zalivu, ki ga vodi asfaltirana cesta iz vasi Risika. Tveganje je majhno mesto, sestavljeno iz več zaselkov, ki skupaj štejejo samo 150 prebivalcev. Plaža Sveti Marak je posebna, saj je ena od redkih peščenih plaž na otoku.

Plaža Sv Marak Riska

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala