Idealna temperatura morja in bazen za plavanje

# Idealna temperatura morja in bazen za plavanje

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
18.06.2018. 11:53 dodajeRezerviraj.hr

Verjetno ste tolikokrat gledali, da so nekateri športniki, kot sta Ivica Kostelić ali Mirko Filipović, potopljeni v zamrznjena jezera in se sprašujejo, kako lahko, bi lahko. Nekateri ljudje lahko prenašajo veliko hladnejše temperature kot drugi. Ljudje se celo za kratek čas aklimatizirajo na Arktiko. Ampak ne poskusite v nobenem primeru. Vrhunski športniki in ljudje, ki se postopoma pripravljajo na takšne razmere, jih lahko vzamejo za nekaj minut, ostali pa bodo v zamrznjeno jezero verjetno hitro in boleče.

Hladna voda lahko ubije v manj kot minuti. Pravzaprav je tako nevarno ubijati ljudi za nekaj sekund, včasih celo preden plavajo na površini. Po dveh urah pri temperaturi vode 15 stopinj, se tveganje za omedlevico in umiranje poveča na 50 odstotkov. Ko je voda hladna, vaše telo pošlje več krvi v vaše jedro - stran od mišic vaših udov, ki jih uporabljate za plavanje. Če nosite mokro obleko in pokrovček, lahko več časa porabite za hladno vodo. Na primer, triatlon ZDA omogoča tekmovalcem, da nosijo mokro obleko v vodi, ki je hladnejša od 25 stopinj. Spodaj je prikazan indeks temperature kopanja v morju.

Temperatura vode v bazenih in pri športnikihSvetovna zdravstvena organizacija predlaga posebno temperaturo vode v bazenu. Mlajši otroci in starejši običajno potrebujejo toplejšo temperaturo 28 do 34 stopinj, udobna temperatura bazena pa je od 27 do 31 stopinj. Če plavate kot športnik, se priporočajo hladne temperature od 25 do 28 stopinj.Temperatura plavalnega morja

Londonski olimpijski bazen 2012 je sprožil več vprašanj, ko je poletna vročina povzročila, da je temperatura bazena dosegla 32 stopinj Celzija.

Za hitrost kopanja so optimalne temperature nekoliko bolj tople, ko so temperature v bazenih toplejše, to omogoča športnim telesom, da dosežejo maksimalno vzdržljivost, ne da bi povzročili udarce v vaš sistem, čeprav je preveč vroče lahko nevarno. Če je temperatura vode prevroča, lahko zajemanje telesne toplote povzroči krče v mišicah, kar je lahko smrtonosno, saj plavalec ne zaveda, da se pojavi prekomerno obremenitev.Kaj se dogaja v hladni vodi?Hipotermija, subnormalna telesna temperatura, se lahko pojavi pri hladnih ali zmernih temperaturah. Tudi poleti lahko dolgotrajno potapljanje pri temperaturah vode pod 21 ° C povzroči podhladitev, če je predolga v morju. Telo hitro prenese toploto v hladno vodo, ohlajena kri lahko uniči srce in možgane. Plavanje bo močno povečalo izgubo toplote in lahko omeji vašo ponudbo na manj kot pol milje.

primerna temperatura bazena

Indeks temperature morjaPonujamo vam indeks, ki se uporablja kot priporočilo in vodnik za raven udobja za kopanje v morju. To je samo vodnik in je odvisen od osebe do posameznika, vsakdo si mora oceniti, kako dolgo lahko ostane v morju in kakšna je optimalna temperatura za kopanje.

Kakšna temperatura mora biti primerna za plavanjeTemperatura vode mora biti pod 0 ° C

Temperatura morja pod ničlo je samo za najbolj pogumno in fizično fizično osebo. Verjetno boste morali udariti po površini morskega pobočja, preden ga razbijete. V tem primeru se smrt zgodi zelo hitro, razen če ste usposobljeni v posebnem oddelku za neprebojno zaščito.

Temperatura vode mora biti pod 8 ° C

Za plavanje se šteje za zelo hladno, hipotermija se pojavi nekaj minut in zagotovo bo umrla.

Temperatura vode mora biti pod 13 ° C

Občutek v vodi je zelo hladen in najbolj razširjen med nami bo občutil nelagodje v kratkem času.

Temperatura vode mora biti pod 16 ° C

Zelo hladno kopališče ne ogroža človeškega življenja, če ne preživite preveč časa v tem morju.

Temperatura vode mora biti pod 19 ° C

Relativno sprejemljiva temperatura kopalne vode. 10-20 minut v vodi je idealno, na daljših vožnjah se pojavi občutek mraza.

Temperatura vode mora biti pod 22 ° C

Relativno toplo morje in bi moralo biti sprejemljivo za večino plavalcev, čeprav bodo nekateri ljudje, zlasti starejši, še vedno čutili hladen morski občutek.

Temperatura vode pod 26 ° C (79 ° F)

Za plavanje velja za toplo morje in bodo uživali vsi, tudi tisti, ki bi sicer rekli, da je voda "hladna" za kopanje.

Temperatura morja je enaka ali višja od 26 ° C

Plavanje v tem je zelo toplo in sprejemljivo za vse. S to temperaturo lahko dolgo ostanete aktivni v vodi brez občutka nelagodja.

Temperatura morja je enaka ali višja od 30 ° C

Zelo toplo morje, te temperature morja redko dosežejo. Na takih temperaturah v morju je težko osvežiti.

Najvišje zabeležene temperature morja v SplituNajtoplejša temperatura morja v Splitu je bila izmerjena leta 1968, ko je bila izmerjena pri 28,6 stopinj, najhladnejše pa v juliju od 17,8, 1975.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala