Najlepše plaže na otoku Korčula Hrvaška

# Najlepše plaže na otoku Korčula Hrvaška

Južna dalmacija

Korčula (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na otoku Korčula z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na Korčuli urejene po lepotiPlaža Samogradov zaliv se nahaja na severovzhodni strani otoka Korčule v bližini mesta Račišće, le 500 metrov od zaliva Vaja. Ta čudovit prodnati zaliv je povezan s cesto z Račiščem, od katere je oddaljeno približno 2 km. Pot do plaže je ozka in skalnata in lahko ustvari majhen problem, vendar je ta čudovita plaža vredna truda, idealno mesto za vsakogar, ki išče mir v neokrnjeni naravi.

 Proizd je majhen otok manj kot en kvadratni kilometer na severozahodu Korčule, 4 milje od Korčule. Na otoku je le ena restavracija na južni strani in nekaj lepih zalivov s kristalno čistim morjem. Eden od zalivov, Donji Bili Bok, je za naturiste in ima znamko FKK. Otok 2007 je bila izbrana za "Beach of the Year" Hrvaške turistične organizacije, britanski Daily Telegraf pa ga je vključila med pet najlepših plaž na Jadranu.

 Plaža Vaja se nahaja na severovzhodni strani otoka Korčule pri Račiču. Plaža vodi do plaže, ki povezuje Račišće in prodnato prodnato mesto Vaja, ki je od središča mesta oddaljeno 10 minut. Če se spustimo na plažo, ni precej enostavno, saj se po skalah strmo vzpenja, lepota tega zaliva zagotovo si zasluži malo truda.

 Plaža Bačva, Pupnat Korčula - Ta plaža se nahaja v majhnem osamljenem zalivu na južni obali otoka Korčule, v bližini Pupnati Luke, približno 13 km od mesta Korčula, tik pred vhodom v vas Pupnat. Lepa prodnata plaža je ena izmed najlepših plaž na Korčuli. Plaža vas pripelje na približno kilometer dolgo, ozko vetrovo cesto do ceste D118.

 Plaža Vela Pržina se nahaja na južni strani otoka Korčule v Lumbardi in je ena izmed najlepših plaž na otoku. Plaža je peščena s plitkim dnom, zato je primerna za družine z otroki. Pržina gleda na odprto morje s pogledom na otok Lastovo in narodni park Mljet. Obstaja tudi majhen bar na plaži, imenovani tudi Pržina, na voljo je tudi hitra prehrana, WC, ležalniki in parkirišče ob plaži.

 Plaža Samogradov zaliv se nahaja na severovzhodni strani otoka Korčule v vasi Babina. Zraven Hotela Alavia je lep zalivček. Plaža je v relativno nenaseljenem delu otoka, prva naselja so nekaj kilometrov stran od Prigradice na severu in Račice na jugu, tako da na plaži ali med sezono ni preveč gneče.Plaža Istruga je majhna peščena plaža, ki se nahaja v istoimenskem zalivu v Brni na otoku Korčula. Osnova plaže je izdelana iz blata, ki se šteje za zdravljenje, zato mnogi prihajajo iz zdravstvenih razlogov. Plaža je izredno plitka in obkrožena z 3 strani z borovimi gozdovi, zaradi česar je zelo priljubljena. V bližini plaže se nahaja športno rekreativni center z 2 teniškimi igrišči, čolnom, odbojko na mivki in namiznimi mizami. Lahko preberete preostalo ponudbo v Brni, ki je nekaj sto metrov stran od plaže.

 Veliki in majhni Stupidovi otoki Poleg Korčule - Stupe so otoki v vzhodnem delu arhipelaga Korčula, na pol poti med Pelješcem in Korčulo in so priljubljena destinacija za naturiste. Veliki otok Stupa je na najširšem delu dolžine le 100 metrov in je veliko večji od Small Stupe. Na večjem otoku lahko najdete gostilno, kjer lahko uživate v pristnih jedeh in pijačah. Majhen otok je skoraj popolnoma kamnit in je idealen za skok v morje. Večji otok ima majhno prodnato plažo in nekaj velikih gladkih površin, primernih za sončenje. Plaža na severni obali otoka gleda na kanal, Orebić in Pelješac.

 Badija je največji otok v bližini Korčule, ki se nahaja na južni strani Lumbarde, le 15 minut z ladjo iz Korčule. Linije čolnov so redne in pogoste, lahko pa pridete tudi z zasebnim čolnom in raziskujete veliko skritih krajev ob obali. Badija je priljubljeno počitniško mesto za goste iz Korčule in idealno mesto za sprostitev v naravi in čistem morju. Otok je znan po lepem frančiškanskem samostanu Marijinega vnebovzetja, ki je v službi turizma, tako da lahko najame sobe v njej. (več na badija.hr). Poleg samostana je edini graditelj na otoku rezidenčna in caffe bar na obali.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala