Pelješac Najlepša plaža na Hrvaškem

# Pelješac Najlepša plaža na Hrvaškem

Južna dalmacija

Trpanj

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na polotoku Pelješac z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na Pelješcu, po lepotiPlaža Vučine, Žuljana - Ta čudovita plaža je ena najlepših na Peljescu, prodnata in skrita v naravnem senci visokih borovcev. Odlično je za vsakogar, ki ljubi počitke preživeti v miru, iz velike množice in hrupa. Morje je mirno, prijetno toplo in dostopno po vsej dolžini plaže. Plićak je odličen kraj za otroško igro, pa tudi za občasno hlajenje iz vročega poletnega sonca. Vendar, ko se sonce postane preveč toplo, je dovolj, da v senci povlečete v nekaj korakih. Pridi na to plažo, sprostite se in uživajte v naravnih zvokih.

 Čudovit peščeni zaliv Prapratno se nahaja 3 km zahodno od Stona. Nato je eden izmed najlepših zalivov na polotoku Pelješac s peščeno plažo, obkroženo z borovimi gozdovi in turkiznimi vodami. Plaža je čez gozdne ceste. Zaradi svoje lepote je plaža ena izmed najbolj obiskanih v poletnih mesecih in je še posebej priljubljena med družinami z otroki zaradi Rock in blagega vhoda v morje.

 Na severni strani polotoka v zalivu Divna leži plaža istega imena. Pred plažo je otok s pogledom na morje, pa tudi sidrišče v njegovi bližini. Plaža je dosežena iz Dube ali druge majhne naselja na polotoku Pelješac - Donja Vrućica. V bližini te čudovite plaže se nahaja istoimenski kamp, in kavarna, ki vas bo navdušila s ponudbo osvežilne pijače. Plaža je prodnata, precej prostorna in z nežen pristop do morja. Nekateri manjši deli plaže imajo naravno senco, večinoma prodnata pa so sončni žarki.Kremena Žuljana Plaža Pelješac - Kvintet je majhna prodnata plaža z blagim dostopom do morja. Delno je v senci, odvisno od starosti dneva, kar je še posebej primerno za nekatere goste. Chilly je naravno, z visokimi borovci nad plažo, pa tudi s kamni, ki zapirajo plažo na obeh straneh.

 Plaža Duba Pelješac - Za to plažo mnogi trdijo, da so med najlepšimi na Pelješcu. Nimamo razloga, da bi drugače verjeli, še posebej, če pogledamo fotografije plaže in goste, ki uživajo v njej. Plaža Duba se nahaja na severni strani polotoka Pelješac, v Dubi. Pebble je ta plaža, zelo prostorna in čista. Pristop do morja je blag, primeren za otroško igro in tiste, ki manj plavajo. Na plaži ni sence, zato bi bilo lepo vzeti sončni dežnik in ga zaščititi s kremo za sončenje. Plaža je obkrožena z nizko zelenjem. To je velik kontrast z belimi toplimi kamenčki in rahlo zelenkastimi odtenki mirnega morja.

 Grdni Do Žuljana je čudovita prodnata plaža s turkiznimi vodami, obkrožena s skalami, severno od Žuljane na polotoku Pelješac. Plaža je najpogosteje uporabljani naturist, čeprav ni uradno naturist, ampak je tudi na Google Zemljevidih kot FKK. Do plaže se lahko pripeljete z ladjo ali kopensko cesto iz Žulja. Park lahko parkiramo približno 100 m od plaže, od koder hodite peš po strmih poteh. V bližini Žuljane je mnoštvo mirnih plaž, ki jih pogosto uporabljajo naturisti, tako da boste v neokrnjeni naravi našli prijetno mirno mesto.

 Plaža v Žuljani je prodnata s peskom. Prostoren in zelo priljubljen. Plaže gostje so večinoma iz okoliških apartmajev, vendar prihajajo tudi iz drugih lokacij. Plaža je dinamična, z veliko zabave in zabave. V bližini plaže je tudi majhno pristanišče, ki je urejeno z ladjami in čolni. Lepa plaža za otroke in tiste, ki plavajo manj. Morje je plitvo in do nekaj metrov od obale, samo za picigina, če ga kdo želi. Okoli plaže so restavracije in kavarne. Ponudba jedi in pijač je bogata, raznolika in seveda vrhunska. Ko plavate in sončite, se namakate in se sprostite v stavbi.

 Plaža Vrila - Malo pred Trpanjom je čudovita plaža ob kateri se nahaja kamp Vrila. Prodnata plaža je okrašena s palmami in zelenjem okoli nje. Spredaj je pogled na mirno morje, z različnimi modrimi odtenki. Večino naše plaže obiščejo gostje bližnjega taborišča, drugi pa prihajajo iz bližnjih apartmajskih nastanitev. Je zelo prostoren, udoben za celodnevno bivanje tako za pare kot za družine z otroki.

 V mestu Trpanj je poleg pristanišča Plaža Pozora. To je čudovita prodnata plaža, ki se nahaja v senci borov in palme. Na plaži imate prhe, kot tudi spreminjanje kabine. Prav tako je dostopen z blagim dostopom do morja. Plaža je zelo priljubljena čez dan in zvečer, saj je obdana z promenadami. V neposredni bližini je hotel, kot tudi spremljajoči gostinski objekti. Tu imate vse, kar potrebujete.

 Plaža Dingač Trstenik - Mala plaža se nahaja med naseljema Trstenik in Podobuče na Pelješcu. Je prodnata, ograjena s skalami in je zelo priljubljena. Če pogledate naše fotografije, boste vedeli, kateri je priljubljen kraj za mnoge. Pojdite po plaži do betonskih stopnic, kjer boste našli spodnje toplo prodnato mesto. Morje je kristalno čisto, svetlo modro z blago odtenki zelene. Dno morja odraža sončno svetlobo, tako da so barve še bolj izrazite. Plaža je zaščitena pred letoviščem, restavracije in kavarne pa so blizu in dosegljive. Pojdite k nekaterim od njih, zato uživajte v preostalem delu dneva.

 Plaža Škamp - Mala Škamp plaža se nahaja v bližini Trstenika. To je gramoz in zelo dobro urejena. Ob plaži je majhen mol, zgrajen iz lesa in lepo urejena restavracija. Če ste gost te plaže, ko ste lačni, se zagotovo odločite za nekaj posebnosti ribe. Ponudba jedi je vrhunska, domača in predvsem zelo okusna. Morje je kristalno čisto, čisto in udobno toplo. Veselimo se vašega prihoda.

Plaža Lapus Lovište - Ta plaža se nahaja v Lovištu, Pelješac, tik pred kampom Lupus. Je prodnata, v nekaterih delih okrašena z betonskimi ploščami, ki so prekrita s kamnom. Obstaja nekaj sence na plaži, to pa ne bo dovolj za večino plavalcev. Najbolje je prinesti kremo za sončenje ali sončenje z vami. Če ste gost kampa, to ne bo problem, ker je vse na dosegu roke. Kamp je blizu morja, nekaj metrov od plaže, dobro zaščiten in v veliki meri v senci. Pogled s plaže je lep, urejen z majhnimi jahtami in ribiškimi čolni.
Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala