Najlepše plaže na otoku Visu Hrvaška

# Najlepše plaže na otoku Visu Hrvaška

Srednja dalmacija

Vis (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Prinesemo vam seznam najlepših plaž na otoku Visu z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na Visu urejene po lepoti
 Stiniva Vis - Stiniva je zagotovo najbolj znana plaža v Visu. Zelo je priljubljena, še posebej zaradi videza in kamnin, ki obkrožajo to plažo. Malo je reči, da so skale nedostopne. Ko pogledate fotografije, boste razumeli, kaj mislimo. Kljub temu obstajajo ljudje na plaži Stiniva, ki uživajo plezanje po teh visokih in strmih stenah. Adrenalin je šport za nekaj, ki so dobro usposobljeni in pogumni narediti nekaj takega. Zaliv obiščejo drugi, zato bomo omenili potapljače in raziskovalce morja. Tukaj je veliko videti.

 Pritiscina Vis - Če greste na majhno cesto iz Podhumlja na jug, pridete do plaže Pritisčina. Manjša je od plaže, s prodnatimi in večjimi balvami, z obema stranema je velika stena. Potopljena v skale Plaže Pritisčina ima naravni videz in lepoto. Morje je zelo lepo, čisto in udobno toplo. Barve morajo biti fascinirane, še posebej zaradi skal, ki odražajo svetlobo pod površino in tako dajejo nenavadne, a očarljive tone modre in zelene. Čeprav je plaža lepa naravna oaza, boste takoj imeli zasebno namestitev in priročno ponudbo za turiste.

 Srebrna plaža ali nekatere od njih imenovane Silver Cove se nahaja pod Rukavcem na Visu. Nahaja se v naravnem zalivu istega imena, zunaj vasi, vendar blizu plaže imate stanovanje in kavarno. Plaža je sestavljena iz večjih balvanov in enega dela ravnih kamnin, ki tvorijo ravnice, ki so narejene iz betona na drugih plažah. Tukaj je vse, kar je v naravnem gargoylu, sami plaži in po vsem svetu. Obe strani sta obkrožena s kamnitimi kamnitimi kamnitimi stenami. Morje je čisto, zelo tiho in prijetno toplo.Plaža Tepluš Vis - Čudovita prodnata plaža Tepluš se nahaja pod vasjo Rukavac. Zelo je priljubljena, deloma zaradi kluba na plaži, vendar v glavnem zaradi lepote morja in čistoče plaže. Poleg sončenja na prodnatem delu, zaradi dobre dostopnosti, veliko njihovih priljubljenih krajev izbere na skalah, ki obkrožajo plažo. Na plaži spremenite kabine, kot tudi zgoraj omenjeni klub. Seveda lahko naročite svojo najljubšo pijačo, sedite v senci in uživate v očarljivem videzu.

 Plaža Zaglav se nahaja pod mestom Milna na otoku Visu. Narejen je iz finega peska, ima rahel padec v morju in je dobro obiskan v poletnih mesecih. Morje je čisto, precej mirno in udobno toplo. Okoli plaže je majhno zelenje, ki daje pokrajini zeleno barvo, medtem ko so črne veje še vedno vidne. Ob strani ta plaža obdaja kamenje, kjer je nekaj družinskih zgradb.

 Plaža Grandovac se nahaja na otoku Visu, nekaj kilometrov od naselja Vis. Plaža je narejena iz srednje velikih balvanov, v naravnem okolju s samo nekaj starimi kamnitimi zidovi. Plaža na obeh koncih zapira kamenje, vendar hodi tudi z malo previdnosti. Nad skalami je borov gozd, na plaži pa ni naravnega senca. Izolirana je zato, ker vam svetujemo, da se dobro opremite pred odhodom za celodnevni dopust. Prinesi vodo, zaščito pred soncem in naravno krovno s seboj.

 Plaža Milna Vis - Od plaže Milne pogled na otok Veli Budikovac. Plaža Milna se nahaja na južni obali otoka Visa, v zalivu in obkrožena s številnimi zasebnimi nastanitvami. Blizu plaže je istoimenska vas, ne pa tudi predaleč Vis. Ta plaža ni preveč gosta za goste, vendar ni prazna. Če se odločite plavati tukaj, vedite, da je plaža narejena iz drobnega peska in kamni na strani, ki niso zelo dostopni. Na plaži ni hladu, zato se pripravite in prinesite s seboj kreme in dežnik.

 Plaža Rukavac se nahaja v istoimenskem zalivu v Rukavcu na Visu. Pravzaprav je v istem zalivu dejansko nekaj manjših plaž, ki svojim gostom ponujajo veliko izbiro kopališč. Obstajajo različne plaže in skrite manjše kraje. Prodajate si pesek, skalnata mesta ali manjše dele drobnega peska. Ker je ta plaža skrita v zalivu, je pogled na morje okrašen z jahtami in jadrnicami. Razkošne jahte v plitvih vodah zagotavljajo pravo vzdušje poletnih počitnic. Rukavac se nahaja v istoimenskem naselju, tako da je blizu plaže številne zasebne nastanitve in restavracija v neposredni bližini.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala