Najboljše plaže na Pagu - top 10 najlepših plaž

# Najboljše plaže na Pagu - top 10 najlepših plaž

Sjeverna dalmacija

Pag (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na otoku Pagu z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na otoku Pagu, razvrščene po lepotiBeritnica Pag - Ta plaža se nahaja na otoku Pagu, južno od majhne vasi Metajna. Posebej je naravno zapletena skala v plitvi vodi, odlična za fotografije ali preprosto za občudovanje ob obali. Na Beritnici si vzemite odmor z lepo tri-rock sceno. Tisti, ki so bolj usposobljeni, se lahko dvignejo na enega od njih in zapomnijo nepozabne trenutke od poletnih počitnic. Plaža je sicer obkrožena z kamnito pokrajino, z manjšo prodnato plažo. Ni naravna senca, niti kavarne (najbližje Ručnici).

Plaža Beritnica PagPlaža Ručica Pag - Mnogi pravijo, da je to najbolj znana plaža na otoku Pagu. Če se s to izjavo ne strinjate, se vsaj strinjate, da je ena od najbolj znanih plaž na tem otoku. Težko je, da se v Zrćeh udeležijo kakšne plaže, vendar pa se Ručica plaža bolje seznani z vsemi leti. Zelo je priljubljena, predvsem zaradi svoje lepote. Nedotakljiva narava, robustno okolje in nekoliko osamljen položaj te plaže.

Plaža Ručica PagPlaža Čista Kolan - Ime najbolje opisuje to plažo na Pagu. Čista plaža je še vedno ena od tistih, ki vas bo očarala. Ta plaža se nahaja blizu Kolana, na isti strani kot plaža Zrče. Vendar pa je tišina plaža primerna za uživanje v tišini, soncu, brez danih zabave. In ta plaža je zelo priljubljena in privablja veliko gostov.

Plaža Čista Kolan otok PagPlaže kampa Šimuni Pag - največji kamp Šimuni so peščene plažne plaže, ki se raztezajo po svoji dolžini. V kampu vas bodo pozdravili šest urejenih prodnatih in peščenih plaž, od katerih sta še dve plaži za pse.

Plaže Kampa Šimuni otok PagCaska - Plaža je kombinacija peska in gramoza. Nahaja se v neposredni bližini hotela, ki ima tudi kavarno, kjer se lahko gostje osvežijo. Plaža Biser nima naravne sence, zato je zaželeno, da gostje na plaži prinesejo potrebno zaščito pred soncem. Ta plaža je zelo dostopna, mirna in primerna za vse starosti. To je še posebej dobro za otroško igro, pa tudi za ljudi, ki plavajo manj. Globina vode se rahlo povečuje, dno je prekrito s kamnitimi vzmeti.

Plaža Caska PagSrčanka Pag - Ta čudovita plaža se nahaja nekaj kilometrov južno od taborišča Šimuni na otoku Pagu na zahodnem delu. Plaža je divja in skrita, malo težja, vendar je vredna truda, ker pusti brez dihanja.Plaža Srčanka pagPlaže Urša in Fortuna sta dva sosednja zaliva, nekaj sto metrov stran od zahodne obale Paga, nekaj kilometrov južno od Šimuna. Plaže so večinoma narejene iz peska in so zato primerne tudi za otroke. Kristalno čista voda, izolacija, mir in tišina so tisto, kar ponujajo tem zalivom in nikomur ne pustijo ravnodušnega. Nekoliko severno je še lep prelaz Srčanka.

Plaže Dubrava in Delfinka - Med skalami, v tem malem zalivu se nahaja ta čudovita plaža na Pagu. Tik ob plaži Dubrava je plaža Delfinka. Plaža Dubrava je naravni ambient, ki ga obkrožajo kamni na treh straneh in morje ter pogled na hrvaško obalo. Čisto morje je kraj za to mesto, zelenje pa zapolnjuje to lepoto. Čeprav je plaža obogatena z zelenjem in vegetacijo, tukaj nimate prave sence. Če obiščete plažo, s seboj vzemite senčnik in dobro zaščitite pred sončnimi žarki.

Plaže Dubrava i Delfinka PagPlanjka je prostorna plaža, ki se nahaja severozahodno od Novalje. Pokrit je s finim, finim peskom, sončno in ima plitvo morsko vodo. Odlično je za vodne igre ali odbojko na mivki. Oklepi so dobra izbira za družine, zlasti tiste z majhnimi otroki. Ob plaži se nahajajo številni gostinski objekti. Osvežitev z vašo najljubšo pijačo ali uživate v svojem najljubšem obroku je na voljo vsem. Za otroško igro in celodnevno zabavo imate na voljo številne pripomočke za plažo, kot tudi športne rekreativne vsebine, ki sledijo plaži.

Plaža Planjka Pag više slikaPlaža Caska se nahaja v bližini znane plaže Zrće, vzhodno od Novalje. Caska se imenuje po mestecu Caska, ki se nahaja v istoimenskem zalivu. Plaža se nahaja med Zrčami in Zubovići ter Kustići. Lepa plaža je narejena iz kombinacije drobnega peska in gramoza. Mnogi so opisani kot najlepša plaža na otoku, zato si oglejte fotografije in ugotovite, zakaj je tako.

Plaža Caska PagNajbolj znana plaža na otoku Pagu, Plaža Zrće je ena izmed najbolj znanih hrvaških plaž na splošno. Plaža se nahaja na velikem zalivu Zrče, 4 km od centra Novalje, in je glavni kraj, znan po vsem svetu. Plaža je prodnata, s čudovitim pogledom na morje in spremlja veliko vsebin, zlasti za mlade goste. Celodnevne zabave, nočne prizore in gostujoči glasbeniki iz celega sveta so kombinacija mlajše publike, ki uživa v glasnem ritmu techno glasbe. Plaža ima več klubov, kar pomeni, da plesa z glasbo ne bo zamudil.

Plaža Zrće PagPlaža Straško Pag - Pag je znan po svojih zapeljivih plažah, med katerimi je najbolj znana plaža na Hrvaškem - Zrče. Vendar pa bomo ob tej priložnosti opisali plažo Straško, ki se nahaja na jugu Novalje. To je čudovita prodnata plaža, ki sega 1,5 km. Vhod v morje je strm in peščen, zato je plaža primerna za starejše in otroke. Plaža Straško ima nekaj gostinskih obratov, natančneje barov in restavracij. Obstaja tudi bogata športna ponudba, zato zabava ne bo pogrešala. To je odličen kraj za družine, zlasti starše, ki prihajajo z otroki. Plaža je obkrožena z borovi gozdovi in seveda morje, ki piha obalo. Straško Plaža Modra zastava za kakovost in čistost morja.

Plaža Straško Pag više slikaPlaža Kukurina se nahaja v Potočnici, ki je del mesta Novalje, 20 km severno od mesta. Potočnica je majhna vikend naselja na severnem delu otoka Paga, oaza zelenja, miru in tišine, idealna za družinske počitnice in plaža Kukurina je idealno mesto za vse. Mala peščena plaža je dosežena skozi drevesa in kamenje in lahko pustite avto v vasi. To je eden izmed najlepših skritih zalivov na Pagu.

Plaža Kukurina Potoćnica Pag


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala