Kaj kupiti kot spominek na Hrvaška

# Kaj kupiti kot spominek na Hrvaška

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Zadar
27.08.2019. 23:42 dodaje

Bivate v Zadru in se sprašujete, kaj bi kot spominke prinesli domov iz tega čudovitega dalmatinskega mesta na jadranski obali. Poskušali smo raziskati, kaj je kot spominek iz Zadra najbolje prinesti domov. Da bi odgovorili na to vprašanje, moramo videti, zakaj je Zadar prepoznaven in po čem se razlikuje od preostale Hrvaške in drugih mest na Jadranu.
Zadar je mesto, polno zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ki se nahaja nekje na sredini Jadranske obale. Kombinacija naravnih virov, zgodovinske dediščine, sodobne kulture ter številnih objektov in dejavnosti, ki jih ponuja zadarska regija, so edinstveni.


Kakšne spominke kupiti v Zadru - Spominki iz zadarske regijeZadarske nakupe spominkov v Zadru nakupovanje vse podarjenoCerkev sv. Donat v Zadru - najbolj znana zgradba v Zadru in simbol mesta. Izvira iz srednjega veka. Zaradi svoje izrazite oblike je ena najpomembnejših tovrstnih vrst v Evropi. Poleti se v bližini cerkve zvečer odvijajo zanimive aktivnosti, pa tudi kavarne, stojnice s hrano, spominki in zadarska promenada. Cerkveni prostor se uporablja za različne glasbene programe.Ustop v cerkev se za odrasle, otroke brezplačno plačuje 20 kn. Idealen kraj za fotografiranje iz Zadra.Spominki na temo Cerkev sv. Donat Zadar

Zadar suveniri što kupiti

Maraschino liker - Maraschino je ime za liker, ki je narejen iz češnje Maraschino, njegov recept so v zgodnjem 16. stoletju prvič zasnovali farmacevti Dominikanskega samostana v Zadru. Ta alkoholna pijača je eden od simbolov mesta Zadra. V 18. stoletju se je v Zadru razvila industrijska proizvodnja marashinov, po morju pa je dosegla vsa pomembna evropska in svetovna pristanišča in dvorišča. Ta pijača je bila najljubša pijača francoskega osvajalca Napoleona Bonaparteja in je bila postrežena na in na zadnji plovbi Titanika. Hrvaška nacionalna turistična organizacija od leta 1999 na seznamu avtentičnih hrvaških spominkov uvršča steklenico tradicionalnega vrbovega likerja Maraschino.

Maraschino ne proizvaja samo alkoholnih pijač in žganih pijač, temveč tudi sokove. Oglejte si vse izdelke na njihovi uradni strani https://maraska.hr/en/products/ 


Liker maraschino maraška Zadar

Paški sir - Ta vrsta sira se proizvaja na otoku Pagu v zadarski regiji in enem najbolj znanih sirov na svetu. Sir ima specifičen in edinstven okus in je narejen iz mleka paške ovce. Paške ovce so specifične zaradi otoka Paga, ki skoraj nima vegetacije. Če na zemljevidu pogledate otok Pag, lahko vidite samo kamen. Zaradi pomanjkanja vegetacije paške ovce običajno pozimi jedo le aromatična zelišča, ki jih pozimi posipa morska sol, posuta z boraksom. Zaradi tega so paški mesi in sirski ovci specifičnega okusa in jih ni mogoče najti nikjer na svetu.Paški sir zadarska regija suvenir

Paška čipka - Tudi s otoka Paga je eden od simbolov zadarske regije. Paška čipka je ročno izdelana in traja veliko časa.


čipka Nin, Pag, Vir, Zaton

Replika antičnega stekla - V muzeju starodavnega stekla v Zadru lahko kupite spominke, ki so replike predmetov starinskega stekla. Muzej starodavnega stekla v Zadru nenehno bogati ponudbo spominkov iz lastne delavnice za izdelavo unikatnih steklenih predmetov. To so ročno izdelane replike steklenih predmetov po starodavnih vzorcih, prisotne v približno 20 oblikah.Spominki in replike Arheološkega muzeja Zadar - Podobno kot Muzej starodavnega stekla tudi muzejska in suvenirska delavnica Arheološkega muzeja Zadra izdeluje svoje spominke in replike arheoloških predmetov iz umetnega kamna in keramike.

Zadarska barka - Zadrani so bili v 14. stoletju znani po izdelavi barž, s katerimi so prevažali ljudi ali tovor v mestnem pristanišču. Zadarske čolne so še vedno eden od zaščitnih simbolov mesta Zadar, turistom pa ponujajo keramične spominke.barka barkajol zadar souvenir

Sivka - Sivka je dišeča okrasna rastlina, ki je v Dalmaciji zelo pogosta kot sredozemski večletni grm. Čeprav je skromen v zahtevah, cveti bogato in dolgo časa s čudovitim vonjem, daje vrtu posebno živahnost, saj privablja številne metulje, čmrlje in čebele. V Dalmaciji se sivka pogosto uporablja namesto industrijskih vonjav in kot okras. V mnogih trgovinah s spominki se ta rastlina prodaja v majhnih vrečkah kot spominek. Trgovine s spominki v ZadruTrgovine s spominki so običajni pojav v turističnem mestu, kot je Zadar, nahajajo se skoraj vsak trenutek. Tu je nekaj pomembnih dogodkov, kjer lahko iščete prepoznavne stvari v Zadru.

Ars Natura Zadar

Naslov: Široka 24, 23000, ZadarTrgovina z visokokakovostnimi zeliščnimi, ročno izdelanimi, kozmetičnimi izdelki. Ročno izdelani in pristni spominki, ki jih ne najdete v drugih trgovinah, nekoliko dražji, vendar popolnoma vredni. Ars Natura se nahaja na dveh lokacijah na zadnjem polotoku, oba v bližini Donata.Souvenir shop zadar suvenirnica ars natura

Natura Zara - Avtentični hrvaški izdelki

Naslov: Ul. 5-7 Brne Krnarutica, 23000, Zadar (polotok)

Natura Zadar je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 2017 z namenom predstavljanja avtentičnih hrvaških izdelkov originalne kakovosti. Tu najdete lokalna vina, med, žganje, likerje, oljčno olje, tartufe, džeme in različne dobrote. Vsi izdelki so organskega izvora.

Simpatična mala trgovina z lokalnimi izdelki. Oljčno olje je iz lastnikove družine in razložil bo poreklo izdelkov, ki jih prodaja. Poštene cene in dobra kakovost. Ni tipična trgovina z darili, je pa skriti dragulj!

Velika izbira lokalnih vin, oljčnega olja, medu in drugih dobrot. Lastniki in zaposleni so zelo prijazni in ustrežljivi in si bodo vedno vzeli čas za predstavitev posameznih izdelkov, pojasnjevanje njihovega izvora in posebnosti.


natura zadarTrgovine in trgovski centri v Zadru Zadar je največje mesto v severni Dalmaciji in je trgovsko središče, zato ponuja veliko trgovinskih priložnosti. Izstopa več mest v mestu.Zadarski polotok - kraj, kamor potuje večina turistov. Celoten polotok je dejansko trgovski center na prostem. Veliko število trgovin, prodajaln spominkov in znanih blagovnih znamk v ozkih stoletnih ulicah je obkroženo s kulturnimi spomeniki.SuperNova Zadar - največji nakupovalni center v Zadru, se nahaja na obrobju mesta ob cesti za Murvico. S površino 68.000 kvadratnih metrov je eno največjih središč v Dalmaciji.

Naslov: Ul. Akcije Maslenica 1, 23000, Zadar


Super nova trgovina zadar

Ribarnica in zelena tržnica v Zadru - na polotoku v Zadru na istem naslovu. Ribarnica se nahaja znotraj obzidja mesta, medtem ko je tržnica zunaj obzidja. Tu lahko najdete svežo ribo, sadje, zelenjavo in druge izdelke zadarske regije.ribarnica fish market zadar

Zelena tržnica zadar

Ne glede na to, ali ste v Zadru ali okoliških mestih, otokih ali mestih, kot so Bibinje, otok Vir, Dugi otok, Pašman, Nin, Biograd na moru, Pag - Novalja, Vodice ... upamo, da vam bodo naši predlogi pomagali najti nekaj zase, kar vas bo spomnilo na vaše bivanje v zadarski regiji.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala