Najboljše plaže na otoku Cresu - top 10 najlepših plaž

# Najboljše plaže na otoku Cresu - top 10 najlepših plaž

Kvarner

Cres (otok Cres)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na otoku Cresu z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na otoku Cres, urejene po lepoti
 


Zaliv Žanja Cres - skrita in naravna zaliv, ki uničuje lepoto, nedaleč od lepega zaliva Sv. Ivan Cres. Najpogostejši gostje so jadralci in tisti, ki prihajajo z organiziranim pomorskim prevozom. Še vedno obstajajo pohodniške poti za planince in ljudi, ki so usposobljeni za dolge sprehode na neenakomeren teren. Če imate sami pustolovski duh, vas vabimo, da uživate v čudoviti plaži v zalivu Žanja. Plačali boste, da nam zaupate v besedo.

Uvala Žanja Cres


Plaža Mali Bok, otok Koromačna Cres - Če ste na lokalni cesti od Orleca, do vzhodne obale otoka Cresa, boste prišli na to osamljeno majhno plažo. Plaža se imenuje Mali Bok, lepa in skrita v naravnem kanjonu. Glavni del plaže je izdelan iz debelejših balvanov, je prožen in primeren za vse. Vendar pa moraš hoditi do plaže, ki morda ni za vsakogar. Pravi ljubitelji narave bodo še posebej cenili dejstvo, da ne morejo priti do plaže z avtomobilom, zato bodo še posebej uživali v pogledu, ko se spustijo in spustijo na nivo morja.

Mali Bok Cres


Sv. Slavni Ivan se nahaja na zahodni obali otoka Cresa. Nahaja se blizu Lubenice na navedenem otoku, vendar zunaj naseljenega območja. Je naravno popolna in kot taka očara svojo lepoto. Navtični ljudje še posebej radi prihajajo sem zaradi težave s kopnim.

Plaža Sv. Ivan Luvenice Cres

Plaža Koromačna se nahaja na vzhodnem delu otoka Cres. Nahaja se izven naselja, v naravnem okolju s kamnito pokrajino, ki jo obdaja. Do plaže je mogoče doseči po kopnem in seveda ob morju. Lokalna cesta, ki vas bo pripeljala do plaže, gre iz bližnjega Beleja. Plaža je posebna za skale in plitvine. Odlično je za ljubitelje narave in na splošno za ljudi, ki ljubijo mir in tišino. To je priljubljena, vendar to ni kot katera koli druga plaža. To je najljubša za mornarje, zlasti zaradi impozantne obale, ki je najbolje vidna na manj oddaljenosti od morja. Poleg tega je v bližini plaže majhna mola, kjer je mogoče privezati čolne. Če vam je všeč kras, izklesana skalnata obala in kristalno čisto morje, pridite na plažo Koromačne.

Plaža Koromačna Cres

Plaža Beli Cres - To je čudovita plaža na otoku Cresu. Mala plaža se nahaja v Beli, tik ob pristanišču. Lepo je urejena, obkrožena s kamnitimi zidovi in starimi kamnitimi hišami. To se imenuje kraj, tj. Belina plaža, bogata je s prodnim in čistim morjem. Na eni strani je plaža v stiku z naravnimi kamninami, na drugi pa nadaljuje trska pristanišča s spremljajočo gostinsko ponudbo. Plaža je znana po svoji Zip Line za goste, ki iščejo avanturo.

Plaža Beli Cres

Plaža Kovačine Cres - Na severnem obrobju Cresa je lepa plaža Kovačine. V naseljenem delu, z istoimenskim taboriščem. Plaža je opremljena z vso spremljajočo vsebino, od kampiranja do gostoljubja. To je vsebina in zelo zanimiva. Če vas zanima, želite poskusiti ali se naučiti potapljanja v bližnjem potapljaškem centru. Južno od plaže je hotel z nastanitvenih zmogljivosti, vendar je tudi veliko zasebnih nastanitev. Plaža je raznovrstne konfiguracije, od betonskih parcel do finega peska, izrezanega iz globine. En del plaže ima oznako FKK.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala