Rabac - Labin kaj videti in videti v okolici

# Rabac - Labin kaj videti in videti v okolici

Istra

Labin

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če se nahajate v mestih Rabac, Labin ali okoliških mestih v Istri in predloge za delo v bližini teh mest na južni strani istrskega polotoka.
Labin je pravzaprav oddaljen od morja, vendar je oddaljen le 3 km, in eno od njegovih naselij - Rabac se nahaja ob obali in je glavno turistično mesto. V preteklosti se je imenovala Albona in se prvič omenja leta 285. Zaradi bogate dediščine je Labin priljubljena destinacija za goste, ki iščejo kulturni turizem in starejše navdušence. Z vrha starega mestnega jedra je pogled na morje, vendar imate tudi odličen razgled na okoliške vasi, še posebej v Rabcu. Iz tega vzpona lahko vidite Kvarner, Gorski kotar in Velebit ter bližnji zeleni zaliv Prklog. Zaliv grmovnice njegove lepote je bil razglašen za zaščiteno pokrajino.

Rabac Labin što vidjeti posjetiti

Labin Rabac znamenitosti - kaj videtiCerkev Blažene Device Marije Labin se nahaja znotraj obzidja starega mestnega jedra, v eni najlepših ulic v starem mestnem jedru Labina. Na pročelju cerkve je mestni grb, beneški lev, baročni kip senatorke Antonia Bollania, bojevnika proti Turkom in gotske rozete. Cerkev je bila obnovljena leta 1993. Cerkev je bila zgrajena leta 1336 na temeljih starejše cerkve iz 11. stoletja.

Crkva Rabac 

Plaže RabacPlaža Rabac - V majhnem zalivu nad vasjo Rabac, ob ulici Prižina je istoimenska plaža. Plaža Prižinj se nahaja v naravnem okolju, med skalami in zelenimi vejami. Je prodnata in zelo lepa. Plaža je pravzaprav zelo priljubljena, zelo dobro obiskana, kar lahko vidite na fotografijah, ki smo jih postavili. Z glavnimi stopnicami se spustimo do glavnega dela in ko pridemo na plažo, bomo tam ostali do konca dneva.

Plaža Prižinja RabacPlaža Vela Đirina se nahaja v zalivu Maslinica v Rabcu pod hotelom Mimos in kampom Maslinica. Plaža je največja plaža v Rabcu in ima zastavo modre zastave za čistost morja, varnost in gostinsko ponudbo. Plaža je prodnata in dolga približno 400 metrov.

Plaža Vela Đirina Rabac

Kaj je videti v Rabcu - Labin?Puljska arena je največji spomenik antične gradnje na Hrvaškem, šesti največji amfiteater na svetu in ena najbolj ohranjenih vrst na svetu. . Sagrađen je u prvom stoljeću, domneva se, da ga išče cesar Augusta, gradnja Vespazijana Vespaziana pa je začela graditi rimski Kolosej.

Nacionalni park Brioni, čeprav je znan kot rezidenca maršala Josipa Broza Tita, predsednika nekdanje Jugoslavije, svojim obiskovalcem ponuja veliko več. Samo 3 km od istrske obale je Brijuni oaza rastlinskega in živalskega sveta, ki jo sestavlja okoli 700 vrst rastlin in okoli 250 vrst ptic. Poleg specifične favne, ki je nastala z zakopavanjem gozdov in njihovo preusmeritvijo na prostrane travnike, obstaja tudi rastlinstvo, ki je imelo velik vpliv na človeški dejavnik, ki ga je živalski svet obogatil s številnimi uvoženimi vrstami, ki prvotno niso bile v tem habitatu. Lahko rečemo, da Brioni predstavljajo harmonijo narave in človekovega vpliva na njo.

Nacionalni Park Brijuni što vidjeti PulaMotovun - Motovun je slikovito mestece na vrhu hriba v središču Istre in najbolj ohranjeni srednjeveški istrski utrdbi, ki je eden od simbolov Istre. Zgodovina Motovuna sega v rimsko obdobje, ko je na tem mestu nastalo naselje keltskega plemena. Danes ima Motovun okoli 1000 stalnih prebivalcev. Najbolj znan dogodek v Motovunu je filmski festival v Srpnji.

Motovun Istria što posjetiti what to visit

Opatija - Nahaja se ob vznožju gorskega in naravnega parka Učka, ki v vsakem primeru daje prednost turizmu tega mesta. Lepa narava in številni parki so le del ponudbe Opatije. Stare avstro-ogrske vile so posebna ponudba za ljubitelje zgodovinskih stavb, obstajajo pa tudi sprehajalne poti in plaže, ki že vrsto let privabljajo turiste iz Evrope in sveta. Poleg poletnega turizma se to istrsko mesto pretežno organizira s kongresi, seminarji in različnimi posvetovanji. V Opatiji se redno odvijajo festivali, koncerti, razstave in drugi kulturni in športni dogodki.

Muzej Turizma Opatija

Muzej sodobne umetnosti Istre v Puli je bil ustanovljen leta 2008, ko je bil registriran na pobudo Istrske županije. Muzej ima še lastno muzejsko stavbo, vendar je bil uporabljen za galerijski namen starega puljskega natisa Sv. Janeza 1, Pula, ki je bil predan Muzeju mesta Pule za uporabo 10 let s Pogodbo o uporabi starega tiska 01.06.2011.

Što vidjeti u IstriZgodovinski in pomorski muzej Istre. Je specializiran muzej regionalnega obsega. Muzej deluje kot javna kulturna in znanstvena ustanova, ki opravlja muzejsko dejavnost po Zakonu o muzejih v Republiki Hrvaški in deluje na območju Istrske županije. Zgodovinski in pomorski muzej Istre se nahaja v beneški trdnjavi ali stari Kaštela iz 17. stoletja. Kaštel so zgradili oblasti Beneške republike z namenom, da brani svoje posesti v južni Istri.

Eufrazijeva bazilika v Poreču se je začela graditi leta 553 in je eden najstarejših in najlepših ohranjenih spomenikov zgodnje bizantinske umetnosti v Sredozemlju. Danes velja za najlepši ohranjen spomenik zgodnje umetnosti v Sredozemlju. Bazilika je bila zgrajena v 6. stoletju v času Evfrazijevega škofa in cesarja Justinijana I. Pomembnost te bazilike je dovolj, da pokaže, da je bila Eufrazijeva bazilika v Poreču leta 1997 uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Aquapark Aquacolors blizu Poreča, skupna investicija v višini 25 milijonov evrov je odprta za sezono 2015. Aquacolors je največji vodni park na Hrvaškem, ki ponuja 500 metrov dolgo reko, 3 bazene in 4 igrišča, 12 toboganov, 5 restavracij in dnevno animacijo. Vodni park je namenjen vsem starostnim skupinam, zato so za otroke in tiste z malo več adrenalina za odrasle.

Aquacolors Poreč

Aquapark Istralandia je zabavni vodni park v bližini, ki je od Novigrada oddaljen približno 5 kilometrov proti notranjosti Istre. Park je odprt leta 2014 in je prvi vodni park v Istri, ki se nahaja na površini 80.000 kvadratnih metrov in ponuja veliko število zanimivosti za otroke in odrasle. Primerjava in vsebina cen Aquacolors vs Istranadia.

Istralndia Novigrad Istra

Otok CresNa otok Cres upravlja redna trajektna linija iz Brestove kar je približno 10 kilogramov stran od Rapca.

Zaliv Žanja Cres - Še ena skrita in naravna zalivica, ki zdaja lepoto, nedaleč od čudovitega zaliva Sv. Ivan Cres. Najpogostejši gostje so mornarji in tisti, ki prihajajo z organiziranim pomorskim prevozom. Za planince in ljubitelje dolgih sprehodov po neravnih terenih pa so na voljo pohodniške poti. Če imate v sebi pustolovski duh, vas vabimo, da uživate v čudoviti plaži v zalivu Žanja. Plačali se boste, da nam zaupate besedo. Če ste v dvomih, si oglejte teh nekaj fotografij, ki smo jih pripravili za vas.

Uvala Žanja Cres

Mali Bok, Koromačna Otok Cres - Če se odpravite po lokalni cesti iz Orleca, na vzhodno obalo otoka Cres, pridete na to osamljeno majhno plažo. Plaža se imenuje Mali Bok, lepa in skrita v naravnem kanjonu. Glavni del plaže je narejen iz debelejših kamnitih tlakov, je prehoden in primeren za vse. Vendar pa moraš hoditi do plaže, ki morda ni za vsakogar. Pravi ljubitelji narave bodo še posebej cenili dejstvo, da plaža ne more doseči z avtomobilom, zato bodo še posebej uživali v pogledu, ko se spustijo in se spustijo na morsko gladino. Barva morja je kristalno jasna, mešani modro-zeleni toni.Mali Bok KoromačnaSv. Ivan Cres - slavni se nahaja na zahodni obali otoka Cresa. Nahaja se v bližini Lubenice na omenjenem otoku, vendar izven naseljenega območja. V celoti je naravna in kot taka očara njeno lepoto. Navtični ljudje še posebej želijo priti sem zaradi težav, ki prihajajo s kopnega. Samo pravi pustolovci si upajo hoditi po tej čudoviti plaži.

Plaže v bližini Labin in RapcaPlaža Stupva se nahaja v Zagori blizu Brseča in je čudovit prodnati zaliv, ki je dobro skrit in nekoliko težje dostopen. Do plaže lahko pridete samo z ladjo ali gozdom. To je administrativno glavna značilnost te plaže, tako da sredi poletja ni veliko množic.Plaža Stupova Istra

Plaža Kalavojna se nahaja v vasi Rakalj in bližnji Rapci v prekrasnem zalivu z zelo čistim morjem, večinoma brez gneče, ki je dostopna z avtomobilom, čeprav cesta ni vedno v najboljšem stanju. Plavanje na tej plaži je možno tudi s psi.

Plaža Rakalj IstraAmber Beach je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Puli, ki se nahaja na turističnem območju Verudele, na zahodni strani polotoka in se nadaljuje na plaži Brioni. V bližini je priljubljena plaža Puljska Hajvajka. Od centra Pule je oddaljeno približno 4 kilometre. Plaža ima modro zastavo za čistost morja, urejenost plaže in ponudbo. Zaradi nežnih vhodov v morje so Ambrelove prodnate površine zelo priljubljene za družine z otroki. Na plaži lahko najamete sončnike in ležalnike ter uživate v različnih športnih in adrenalinskih aktivnostih. Če ste malo oddaljeni od osrednjega dela prodnate plaže, lahko najdete senco v bližnjem borovem gozdu, v teh delih je skalnata plaža z manjšimi prodnatimi plažami.

Pula plažePlaža Grotte Von Pula Pokrita plaža v zalivu Mužilj je naravno okolje, ki ga mnogi obožujejo in cenijo. Dostop do plaže prihaja iz gozda, majhne poti, ki vodi do prodnate plaže. Plaža je večinoma skalnata, stranska, vendar dostopna in primerna za sončenje. Tukaj želijo priti avanturisti, ljudje, ki v neokrnjeni naravi ne trpijo velikih množic in ljubiteljev. Morje je izjemno čisto, prijetno toplo in lepe barve. Skale pod vodo dajejo odsev, ki oživlja odtenke modre in zelene barve.

Plaža - zaliv Klančac Brseč velja za eno najlepših plaž na Jadranu. Čudovita majhna plaža s čistimi vodami z nežnimi vzponi. Na plaži ni nobene storitvene infrastrukture, v bližini plaže pa ni parkirišča. Na treh straneh je obkrožena s skalami, na tleh so bela prodnata pobočja, ki plavajo v kristalno čistem zelenkastem morju.

Istria best beachesV bližini Raklja je plaža Luka. Nahaja se v zalivu, izdelanem iz srednje velikih tlakovanih kamnov in obkrožen s skalami. Plaža je čudovita, v naravnem okolju, ločenem od naselja. Posebej poudarjamo, zakaj je naša plaža prepoznavna stara razbitina ribiške ladje, ki se nahaja na plitki lokaciji, nekaj metrov od obale.

Plaža Kamenjak Premantura Ta plaža v celoti opisuje svoje ime - Kamenjak je le kamnita plaža, natančneje kamnita skala. Do plaže se lahko pripeljete z avtomobilom, pustite jo na plaži in nadaljujete peš. Ko se spustite do morja, vas bodo pozdravile velike kamnite površine in seveda morje, ki se jih dotakne.

Kamenjak premanturaPlaža Guboka Rabac Labin  nalazi se u potpuno prirodnom ambijentu, u blizini se nalazi plaža Sveta Marina. Do nje dolazite stazom kroz šumu i duboku hladovinu. Sama plaža sačinjena je od šljunka, jako je lijepa i čista. More je ovdje mirno, ugodno toplo i izrazito čisto. Sa strana se pruža stjenovita obala obrasla u zelenilo, što daje odličan kontrast plavim morskim bojama. 

Mesta v bližini LabinaRovinj in Poreč. Rovinj se nahaja približno 30 kilometrov severno od Pule, skupaj s Porečem (ki se nahaja približno 50 kilometrov severno od Pule). Oba mesta so bogata s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi ter močno turistično ponudbo.Rovinj

Rovinj

Poreč

Reka - Reka je mesto, ki živi vse leto, vendar se še vedno, ko se nahaja na naši obali, turizem v poletnih mesecih srečuje z vrhuncem. Ena od posebnosti Reke je promenada - Korzo. Mnogi pravijo, da je to najlepše sprehajališče na Hrvaškem in eno najbolj obiskanih. Obstaja stalna množica na reki Korz, vendar ne množica v smislu, da bi se izognili prehodu na ta način. Ravno nasprotno, Korzo je poln turistov in različnih animatorjev, ki bodo dopolnili doživetje, ko hodite po promenadi. Od začetka 19. stoletja je Korzo postal vinograd mesta. Tu se odvijajo glavna mestna dogajanja in zanimive stvari. Korzo je postal simbol mesta, mesta zbiranja in zabave. Gostje, ki obiščejo Reko, morajo prispeti tudi na Korzo - saj ne bi rekli »če niste bili na Korzu, kot da niste obiskali Reke.

Rijeka

Narodni park Risnjak - V Gorskem Kotarju je Narodni park Risnjak, ustanovljen leta 1953. Par zavzema površino 3041 hektarjev. Park je sestavljen iz masivne gore z istim imenom. Vrh Risnjaka je 1528 metrov nadmorske višine. Prvotna meja parka je bila spremenjena leta 1997, ko se je območje razširilo na današnjih 6400 hektarjev, ko je bil vir reke Kolpe vključen v meje parka. Številni gostje obiščejo park za pohodništvo, možen pa je v več smereh. Če želite prave gorniške izkušnje, lahko začnete svojo pot iz smeri Upravnega odbora Narodnega parka v Beli Vodici, iz smeri Gornjega Jelenja ali iz smeri Platke.

Np Risnjak more info


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala