Opatija in njena okolica, kaj videti in početi

# Opatija in njena okolica, kaj videti in početi

Kvarner

Opatija

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in znamenitosti, ki jih lahko obiščete, če ste v Opatiji ali v okolici Opatije ter v istrski regiji.
Nahaja se ob vznožju gore Učke in naravnega parka, kar v vsakem primeru daje prednost turizmu tega mesta. Lepa narava in številni parki so le del ponudbe Opatije. Stare avstro-ogrske vile so posebna ponudba za ljubitelje zgodovinskih stavb, obstajajo pa tudi sprehajalne poti in plaže, ki že vrsto let privabljajo turiste iz Evrope in sveta. Poleg poletnega turizma se to istrsko mesto pretežno organizira s kongresi, seminarji in različnimi posvetovanji. V Opatiji se redno odvijajo festivali, koncerti, razstave in drugi kulturni in športni dogodki. Skratka, Opatija ima široko paleto dogodkov skozi vse leto.

Plaže v OpatijiPlaža Lipovica Opatija se nahaja približno 1 km severno od centra Opatije v smeri Voloske na priljubljeni promenadi Lungomare. Gramoz s strmim pristopom do morja je idealen za družine z otroki. Na plaži so gostinski objekt, tuš, sanitarije in otroško igrišče. Na plaži lahko najamete ležalnike in senčnike.

 Plaža Črnikovica Opatija se nahaja približno 2 km severno od centra Opatije ob vznožju glavne ceste. Plaža je prodnata, betonska in skalnata. Na plaži se nahaja veliko število restavracij in prostorov, saj se nahaja v zelo prometnem mestu.

 Kaj obiskati v Opatiji in okoliciCerkev Marijinega oznanjenja Blažene Device Marije Opatija - Cerkev se nahaja v Opatiji in je ena najlepših stavb. Zgrajena je bila v neoromanskem slogu in vse se je začelo s temeljnim kamnom, ki ga je leta 1906 določil dr. Franc je velik dunajski kardinal in nadškof, ki je bil na začetku prve svetovne vojne leta 1914, ko je ostal prazen in stal več kot 10 let, odrezan. Gradnja se je začela leta 1927. Streha je bila prekrita s ploščicami, nato pa je bila zgrajena velika kupola. Deseto okno je izdelala tovarna "majhno steklo in mozaik" v Innsbrucku. Za tem je bila tlakovana cerkev, postavljen je bil glavni oltar iz marmorja. Žal je potem cerkev ostala nedokončana in še danes čaka na dokončanje.

 Hrvaški muzej turizma se nahaja v 170-letni vili, v samem središču opatijskega parka Angiolina. Muzej zgodovine turizma na Hrvaškem, pa tudi vpliv turizma na nas vse v moderni dobi, v kateri živimo. Muzej prikazuje spremembo naših mest in naše spremembe v načinu potovanja in srečanja s popotniki. Turizem lahko opredelimo kot srečanje različnih kultur in vsako srečanje ustvarja nekaj novega. S tem sloganom deluje tudi muzej, zato želi s svojimi projekti raziskovati razstave, okrogle mize, potujoče razstave in delavnice.

 Narodni park Risnjak - V Gorskem Kotarju je Narodni park Risnjak, ustanovljen leta 1953. Par zavzema površino 3041 hektarjev. Park je sestavljen iz masivne gore z istim imenom. Vrh Risnjaka je 1528 metrov nadmorske višine. Prvotna meja parka je bila spremenjena leta 1997, ko se je območje razširilo na današnjih 6400 hektarjev, ko je bil vir reke Kolpe vključen v meje parka. Številni gostje obiščejo park za pohodništvo, možen pa je v več smereh. Če želite prave gorniške izkušnje, lahko začnete svojo pot iz smeri Upravnega odbora Narodnega parka v Beli Vodici, iz smeri Gornjega Jelenja ali iz smeri Platke.

 Rovinjski akvarij se nahaja v večstoletni stavbi znotraj pomorskega raziskovalnega centra na Institutu Ruđer Bošković, kjer lahko doživite raznolikost jadranskega podvodnega sveta. Odprt je bil leta 1891 kot Berlinski akvarijski živalski vrt in je ena najstarejših tovrstnih institucij na svetu. Akvarij je odprt za obiskovalce in bogat z vzorci lokalne flore in favne, ki predstavljajo tipične skupnosti, ki živijo v našem podvodnem svetu. Akvarij je zanimiva in lepa zbirka različnih vrst rib, rakov, školjk, ki naseljujejo Jadran.

 Cerkev sv. Evfemije je znana tudi kot cerkev sv. Fume, ki je najbolj znan spomenik v Rovinju. Na mestu današnje cerkve je bila nekoč majhna cerkev sv. Jura, na katere mestu se v 10. stoletju gradi nova, večja cerkev.

 Mestni muzej Rovinj se nahaja na Trgu maršala Tita 11, v baročni palači grofov Califfi 17. stoletja. Odprt je vsak dan od 10. do 22. ure. Muzej je bil ustanovljen leta 1954 na pobudo rovinjskih umetnikov in razdeljen na več oddelkov. Oddelek za arheologijo sestavljajo arheološke in numizmatične zbirke, Etnografski oddelek, Oddelek za zgodovino, likovno umetnost in knjižnica. V muzejskem prostoru potekajo različne razstave in aktivnosti, ki so objavljene na spletni strani muzeja muzej-rovinj.hr.

Zaradi bogate dediščine je Labin priljubljena destinacija za goste, ki iščejo kulturni turizem in starejše navdušence. Z vrha starega mestnega jedra je pogled na morje, vendar imate tudi odličen razgled na okoliške vasi, še posebej v Rabcu. Iz tega vzpona lahko vidite Kvarner, Gorski kotar in Velebit ter bližnji zeleni zaliv Prklog. Zaliv grmovnice njegove lepote je bil razglašen za zaščiteno pokrajino.

LabinMesto Reka - Reka je mesto, ki živi vse leto, vendar se še vedno, ko se nahaja na naši obali, turizem v poletnih mesecih srečuje z vrhuncem. Ena od posebnosti Reke je promenada - Korzo. Mnogi pravijo, da je to najlepše sprehajališče na Hrvaškem in eno najbolj obiskanih. Obstaja stalna množica na reki Korz, vendar ne množica v smislu, da bi se izognili prehodu na ta način. Ravno nasprotno, Korzo je poln turistov in različnih animatorjev, ki bodo dopolnili doživetje, ko hodite po promenadi. Od začetka 19. stoletja je Korzo postal vinograd mesta. Tu se odvijajo glavna mestna dogajanja in zanimive stvari. Korzo je postal simbol mesta, mesta zbiranja in zabave. Gostje, ki obiščejo Reko, morajo prispeti tudi na Korzo - saj ne bi rekli »če niste bili na Korzu, kot da niste obiskali Reke.

RijekaCerkev Lurške Gospe Reke - Zgodovina naše cerkve se začne leta 1904, ko je Bernardin Škrivanić deželni graditelj začel gradnjo, ki so jo zaupali arhitekti Giovanni Giovanni Curetta. Spodnji del cerkve je bil dokončan leta 1908 in posvečen Mariji Odrešenici Duše. Zgornji del cerkve je bil zgrajen večkrat, da bi bil končni izgled leta 1929.

Nacionalni park Brioni, čeprav je znan kot rezidenca maršala Josipa Broza Tita, predsednika nekdanje Jugoslavije, svojim obiskovalcem ponuja veliko več. Samo 3 km od istrske obale je Brijuni oaza rastlinskega in živalskega sveta, ki jo sestavlja okoli 700 vrst rastlin in okoli 250 vrst ptic. Poleg specifične favne, ki je nastala z zakopavanjem gozdov in njihovo preusmeritvijo na prostrane travnike, obstaja tudi rastlinstvo, ki je imelo velik vpliv na človeški dejavnik, ki ga je živalski svet obogatil s številnimi uvoženimi vrstami, ki prvotno niso bile v tem habitatu. Lahko rečemo, da Brioni predstavljajo harmonijo narave in človekovega vpliva na njo.

 Pulska arena je največji spomenik antične gradnje na Hrvaškem, šesti največji amfiteater na svetu in ena najbolje ohranjenih vrst na svetu. Zgrajena je bila v prvem stoletju in se domneva, da jo išče cesar Augusta, gradnjo pa je nadaljeval Vespazijan Vespaziano, ki je bil odgovoren za izgradnjo rimskega Koloseja.

Muzej sodobne umetnosti Istre v Puli je bil ustanovljen leta 2008, ko je bil registriran na pobudo Istrske županije. Muzej ima še lastno muzejsko stavbo, vendar je bil uporabljen za galerijski namen starega puljskega natisa, sv. Janeza 1, Pula, ki je bil predan Muzeju mesta Pule za uporabo 10 let s Pogodbo o uporabi starega tiska 01.06.2011.

 Aquapark Aquacolors blizu Poreča, skupna investicija v višini 25 milijonov evrov je odprta za sezono 2015. Aquacolors je največji vodni park na Hrvaškem, ki ponuja 500 metrov dolgo reko, 3 bazene in 4 igrišča, 12 toboganov, 5 restavracij in dnevno animacijo. Vodni park je namenjen vsem starostnim skupinam, zato so za otroke in tiste z malo več adrenalina za odrasle.

Aquacolors PorečAquapark Istralandia je zabavni vodni park v bližini, ki je od Novigrada oddaljen približno 5 kilometrov proti notranjosti Istre. Park je odprt leta 2014 in je prvi vodni park v Istri, ki se nahaja na površini 80.000 kvadratnih metrov in ponuja veliko število zanimivosti za otroke in odrasle. Primerjava in vsebina cen Aquacolors vs Istranadia.

Istralndia Novigrad IstraEufrazijeva bazilika v Poreču se je začela graditi leta 553 in je eden najstarejših in najlepših ohranjenih spomenikov zgodnje bizantinske umetnosti v Sredozemlju. Danes velja za najlepši ohranjen spomenik zgodnje umetnosti v Sredozemlju. Bazilika je bila zgrajena v 6. stoletju v času Evfrazijevega škofa in cesarja Justinijana I. Pomembnost te bazilike je dovolj, da pokaže, da je bila leta 1997 Eufrazijeva bazilika v Poreču uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Plaže v okolici OpatijePlaža Ičići se nahaja v samem središču naselja Ičići. Plaža je razdeljena na beton in pesek, ki je bolj primeren za otroke. Zmagovalec je zastava z modro zastavo, ki je simbol kakovosti oskrbe in čistosti morja. V ozadju je več gostinskih objektov z različnimi trgovinami in mini trgovinami. Na voljo so tudi tuši, stranišča, senčniki, ležalniki, pedalini, odbojka na mivki, nogomet, badminton in ograjeno območje za vaterpolo. Prav tako so otroci zaprti z ustreznimi udobji. Poleg tega plaža ponuja brezplačen signal za brezžični internet.

Plaža Peharovo Lovran se nahaja približno 700 metrov južno od središča Lovrana, ene najbolj znanih turističnih destinacij v Istri. Plaža ima modro zastavo za čistočo, pravilnost in vsebino, zaradi majhnega prodnega in plitkega vhoda pa je priljubljena med družinami z otroki. Obstajajo tudi reševalci, ki poleti skrbijo za varnost kopalk. Odlična plaža je na voljo v bližini, kot tudi številni gostinski objekti.

Uboka in Jelenšćica sta dve plaži v zalivu med Brsečem in Mošćeničko Drago. Plaže so pravzaprav majhni prodnati zalivi, obdani s skalami in zelenjem. Mnoge od teh dveh plaž bodo povedale, da so med najboljšimi plažami v Istri in na Kvarnerju. Do plaže lahko pridete peš po cesti, ko vzletate z Reke - Pula, druga možnost pa je s čolnom. V bližini je priljubljen zaliv Klančec.

 Amber Beach je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Puli, ki se nahaja na turističnem območju Verudele, na zahodni strani polotoka in se nadaljuje na plaži Brioni. V bližini je priljubljena plaža Puljska Hajvajka. Od centra Pule je oddaljeno približno 4 kilometre. Plaža ima modro zastavo za čistost morja, urejenost plaže in ponudbo. Zaradi nežnih vhodov v morje so Ambrelove prodnate površine zelo priljubljene za družine z otroki. Na plaži lahko najamete sončnike in ležalnike ter uživate v različnih športnih in adrenalinskih aktivnostih. Če ste malo oddaljeni od osrednjega dela prodnate plaže, lahko najdete senco v bližnjem borovem gozdu, v teh delih je skalnata plaža z manjšimi prodnatimi plažami.

 Plaža Grotte Von Pula Pokrita plaža v zalivu Mužilj je naravno okolje, ki ga mnogi obožujejo in cenijo. Dostop do plaže prihaja iz gozda, majhne poti, ki vodi do prodnate plaže. Plaža je večinoma skalnata, stranska, vendar dostopna in primerna za sončenje. Tukaj želijo priti avanturisti, ljudje, ki v neokrnjeni naravi ne trpijo velikih množic in ljubiteljev. Morje je izjemno čisto, prijetno toplo in lepe barve. Skale pod vodo dajejo odsev, ki oživlja odtenke modre in zelene barve.

Plaža - Zaliv Klancac Brseč, čudovita plaža obdana s skalami na treh straneh, v bližini Opatije.

 Plaža Kamenjak Premantura Ta plaža v celoti opisuje svoje ime - Kamenjak je le kamnita plaža, natančneje kamnita skala. Do plaže se lahko pripeljete z avtomobilom, pustite jo na plaži in nadaljujete peš. Ko se spustite do morja, vas bodo pozdravile velike kamnite površine in seveda morje, ki se jih dotakne.

 V bližini Raklja je plaža Luka. Nahaja se v zalivu, izdelanem iz srednje velikih tlakovanih kamnov in obkrožen s skalami. Zaliv Žbirac je v bližini. To je zanimiva podrobnost, še posebej, če delate na počitniških fotografijah. Silhueta nagnjenih čolnov bo odlična podlaga za dobre fotografije iz morja.

Plaža Kanica Peruški se nahaja med Peruškim in Krnico. Nekateri, ki se lahko pohvalijo s to čudovito plažo. Če pogledate fotografije, lahko vidite čudovito plažo, obdano z belimi skalami. Plaža je izdelana iz srednje velikih grmov, ki so popolnoma bele barve in dajejo najboljši bleščic na poletnem soncu. Zaradi tega je tukaj posebna barva morja. Morje je čisto in prijetno toplo, sama plaža pa je zelo dostopna. Vstop v morje je nežen in primeren za vse ljudi. Naša plaža ve, kako vrteti valove, vendar ni veliko, da bi motili vaše kopanje. Če nas obiščete, smo prepričani, da boste uživali. Vabimo vas, da preživite počitnice in se zabavate na naši plaži.

 Plaža Vela Đirina se nahaja v zalivu Maslinica pod hotelom Mimosa in kampom Maslinica. Plaža je največja plaža v Rabcu in ima zastavo modre zastave za čistost morja, varnost in gostinsko ponudbo. Plaža je prodnata in dolga približno 400 metrov. Na plaži je bogata gastronomska ponudba in dve masažni saloni na plaži. Za najmlajše je na voljo tudi manjši vodni tobogan in majhen vodni park.

Plaža Guboka Rabac Labin se nahaja v popolnoma naravnem okolju, v bližini plaže Sveta Marina. Prišli boste na pot skozi gozd in globoko senco. Plaža je zgrajena iz gramoza, zelo lepa in čista. Morje je mirno, udobno toplo in izjemno čisto. Na strani je skalnata obala, ki je porasla v zelenju, kar daje odličen kontrast modrim morskim barvam.

Pula in RovinjPula, Rovinj in Poreč - mesta, bogata s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi ter močna turistična ponudba.Rovinj

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala