Pulj in okolica, kaj videti in početi

# Pulj in okolica, kaj videti in početi

Istra

Pula

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste v Puli ali v okolici Pule in Istre ali kje najti apartmaje v Puli.

Kaj videti v okolici PulePulska arena Pulska arena je največji spomenik antične gradnje na Hrvaškem, šesti največji amfiteater na svetu in ena najbolje ohranjenih vrst na svetu. Zgrajena je bila v prvem stoletju in se domneva, da jo išče cesar Augusta, gradnjo pa je nadaljeval Vespazijan Vespaziano, ki je bil odgovoren za izgradnjo rimskega Koloseja.Nacionalni park Brioni, čeprav je znan kot rezidenca maršala Josipa Broza Tita, predsednika nekdanje Jugoslavije, svojim obiskovalcem ponuja veliko več. Samo 3 km od istrske obale je Brijuni oaza rastlinskega in živalskega sveta, ki jo sestavlja okoli 700 vrst rastlin in okoli 250 vrst ptic. Poleg specifične favne, ki je nastala z zakopavanjem gozdov in njihovo preusmeritvijo na prostrane travnike, obstaja tudi rastlinstvo, ki je imelo velik vpliv na človeški dejavnik, ki ga je živalski svet obogatil s številnimi uvoženimi vrstami, ki prvotno niso bile v tem habitatu. Lahko rečemo, da Brioni predstavljajo harmonijo narave in človekovega vpliva na njo.

 Muzej sodobne umetnosti Istre v Puli je bil ustanovljen leta 2008, ko je bil registriran na pobudo Istrske županije. Muzej ima še lastno muzejsko stavbo, vendar je bil uporabljen za galerijski namen starega puljskega natisa, sv. Janeza 1, Pula, ki je bil predan Muzeju mesta Pule za uporabo 10 let s Pogodbo o uporabi starega tiska 01.06.2011.

 

Zgodovinski in pomorski muzej Istre. Je specializiran muzej regionalnega obsega. Muzej deluje kot javna kulturna in znanstvena ustanova, ki opravlja muzejsko dejavnost po Zakonu o muzejih v Republiki Hrvaški in deluje na območju Istrske županije. Zgodovinski in pomorski muzej Istre se nahaja v beneški trdnjavi ali stari Kaštela iz 17. stoletja. Kaštel so zgradili oblasti Beneške republike z namenom, da brani svoje posesti v južni Istri.

Eufrazijeva bazilika v Poreču se je začela graditi leta 553 in je eden najstarejših in najlepših ohranjenih spomenikov zgodnje bizantinske umetnosti v Sredozemlju. Danes velja za najlepši ohranjen spomenik zgodnje umetnosti v Sredozemlju. Bazilika je bila zgrajena v 6. stoletju v času Evfrazijevega škofa in cesarja Justinijana I. Pomembnost te bazilike je dovolj, da pokaže, da je bila leta 1997 Eufrazijeva bazilika v Poreču uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Plaže v Puli in okolici PuleAmber Beach je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Puli, ki se nahaja na turističnem območju Verudele, na zahodni strani polotoka in se nadaljuje na plaži Brioni. V bližini je priljubljena plaža Puljska Hajvajka. Od centra Pule je oddaljeno približno 4 kilometre. Plaža ima modro zastavo za čistost morja, urejenost plaže in ponudbo. Zaradi nežnih vhodov v morje so Ambrelove prodnate površine zelo priljubljene za družine z otroki. Na plaži lahko najamete sončnike in ležalnike ter uživate v različnih športnih in adrenalinskih aktivnostih. Če ste malo oddaljeni od osrednjega dela prodnate plaže, lahko najdete senco v bližnjem borovem gozdu, v teh delih je skalnata plaža z manjšimi prodnatimi plažami.

 

Plaža Grotte Von Pula Pokrita plaža v zalivu Mužilj je naravno okolje, ki ga mnogi obožujejo in cenijo. Dostop do plaže prihaja iz gozda, majhne poti, ki vodi do prodnate plaže. Plaža je večinoma skalnata, stranska, vendar dostopna in primerna za sončenje. Tukaj želijo priti avanturisti, ljudje, ki v neokrnjeni naravi ne trpijo velike gneče in ljubitelji. Morje je izjemno čisto, prijetno toplo in lepe barve. Skale pod vodo dajejo odsev, ki oživlja odtenke modre in zelene barve.

Sv. Ivan Pula se nahaja na istem imenu Cape in je v stiku z morjem iz zaliva Sveti Ivan. Je zelo lepa, čista in dobro opremljena. Ta plaža je priljubljena, kar ni presenetljivo glede na lokacijo. Celoten del Pule je dobro znan, prav tako tudi okoliške plaže. Plaža St. Ivan je narejen iz majhnega gramoza, ki ga še vedno lahko najdejo nekateri nekoliko večji križišči. Morje je zelo čisto in lepo. Udoben je za kopanje, dostop do morja pa je preprost in udoben za vse ljudi.

 Plaže v okolici PulePlaža - zaliv Klančac Brseč velja za eno najlepših plaž na Jadranu. Čudovita majhna plaža s čistimi vodami z nežnimi vzponi. Na plaži ni nobene storitvene infrastrukture, v bližini plaže pa ni parkirišča. Na treh straneh je obkrožena s skalami, na tleh so bela prodnata pobočja, ki plavajo v kristalno čistem zelenkastem morju.

 

V bližini Raklja je plaža Luka. Nahaja se v zalivu, izdelanem iz srednje velikih tlakovanih kamnov in obkrožen s skalami. Plaža je lepa, v naravnem okolju, ločenem od naselja. Posebej poudarjamo, zakaj je naša plaža prepoznavna stara razbitina ribiške ladje, ki se nahaja na plitki lokaciji, nekaj metrov od obale.

Plaža Kamenjak Premantura Ta plaža v celoti opisuje svoje ime - Kamenjak je le kamnita plaža, natančneje kamnita skala. Do plaže se lahko pripeljete z avtomobilom, pustite jo na plaži in nadaljujete peš. Ko se spustite do morja, vas bodo pozdravile velike kamnite površine in seveda morje, ki se jih dotakne.

 Plaža Guboka Rabac Labin se nahaja v popolnoma naravnem okolju, v bližini plaže Sveta Marina. Prišli boste na pot skozi gozd in globoko senco. Plaža je zgrajena iz gramoza, zelo lepa in čista. Morje je mirno, udobno toplo in izjemno čisto. Na strani je skalnata obala, ki je porasla v zelenju, kar daje odličen kontrast modrim morskim barvam.

Mesta v bližini PuleRovinj in Poreč. Rovinj se nahaja približno 30 kilometrov severno od Pule, skupaj s Porečem (ki se nahaja približno 50 kilometrov severno od Pule), je najmočnejše turistično središče Istre in eno najmočnejših na Jadranu. Oba mesta so bogata s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi ter močno turistično ponudbo.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala