Rovinjsko področje, kaj videti, kaj videti

# Rovinjsko področje, kaj videti, kaj videti

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste v Rovinju ali Rovinju ter v istrski regiji.
Mesto se nahaja na čudoviti obali Istre, tik pod Limskim kanalom. Pravijo, da je Rovinj najboljše mesto za romantiko - vsaj v tem delu Naše lepe. Mesto Rovinj je prava destinacija za romantike in ljudi, ki imajo v preteklih časih čustvene občutke. Danes je mesto razvito in med vodilnimi turističnimi destinacijami na Jadranu. V Rovinju lahko dodamo do 30.000 ležišč, od tega ena četrtina v zasebnih nastanitvenih objektih.

Kaj obiskati v Rovinju in njegovi okolici

Rovinjski akvarij se nahaja v večstoletni stavbi znotraj pomorskega raziskovalnega centra na Institutu Ruđer Bošković, kjer lahko doživite raznolikost jadranskega podvodnega sveta. Odprt je bil leta 1891 kot Berlinski akvarijski živalski vrt in je ena najstarejših tovrstnih institucij na svetu. Akvarij je odprt za obiskovalce in bogat z vzorci lokalne flore in favne, ki predstavljajo tipične skupnosti, ki živijo v našem podvodnem svetu. Akvarij je zanimiva in lepa zbirka različnih vrst rib, rakov, školjk, ki naseljujejo Jadran.

 Cerkev sv. Evfemije je znana tudi kot cerkev sv. Fume, ki je najbolj znan spomenik v Rovinju. Na mestu današnje cerkve je bila nekoč majhna cerkev sv. Jura, na katere mestu se v 10. stoletju gradi nova, večja cerkev.

 Mestni muzej Rovinj se nahaja na Trgu maršala Tita 11, v baročni palači grofov Califfi 17. stoletja. Odprt je vsak dan od 10. do 22. ure. Muzej je bil ustanovljen leta 1954 na pobudo rovinjskih umetnikov in razdeljen na več oddelkov. Oddelek za arheologijo sestavljajo arheološke in numizmatične zbirke, Etnografski oddelek, Oddelek za zgodovino, likovno umetnost in knjižnica. V muzejskem prostoru potekajo različne razstave in aktivnosti, ki so objavljene na spletni strani muzeja muzej-rovinj.hr.

Rovinjske plažeGozdni park Zlatni rt je največja rovinjska naravna atrakcija, idealen kraj za različne športne aktivnosti in uživanje v naravnem okolju in plažah. Park je tudi največje zbirališče plavalcev, ki poleti ostanejo v Rovinju zaradi razvejane obale, ki je bogata s prodnatimi zalivi, ki so večinoma prekrite s skalami. Nedaleč od plaže Zlatni rt je plaža Cuvi Rovinj.

 Plaža Cisterna Rovinj. V obalnem območju Rovinja so našli tudi čudovito plažo Cisterna. Narejena je iz srednje velikih tlakovanih kamnov, izolirana je in se nahaja v naravnem okolju. Vendar pa na plaži imate kavarno, ki bo po sončenju prinesla osvežitev. Morje je mirno in prijetno toplo, dostop do vode pa nežen. Je popolna plaža za družinski izlet ali za mlade pare, ki želijo uživati v miru in ne toliko množic.

 Rdeči otok sestavljajo dva povezana otočka, Sveti Andrija in Maškin, in je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij za goste, ki bivajo v Rovinju in njegovi okolici.

Mulini je plaža v atraktivnem predelu Rovinja, ki se konča v zelenem območju parka Zlatni rt. Plaža, od središča mesta do zelenih površin, se razteza na lepo urejeno promenado. Plaža je ena izmed najbolj priljubljenih v mestu in zagotovo med najlepšimi.Plaža Mulini RovinjPlaža Amarin Rovinj. V samem dotiku z morjem je plaža Amarin peščena, z blagim vremenom in primerna za vse ljudi. Malo zgoraj je mogoče najti prodnata tla in betonske ploščice ob straneh. Na plaži so tuši in kabine za preoblačenje. Nahaja se v naseljenem kraju in je zelo dobro obiskana. Za plažo je majhen kamnit zid, za katerim je prodnata parcela, primerna za sončenje in podnevi.

 Kaj videti v okolici RovinjaNacionalni park Brioni, čeprav je znan kot rezidenca maršala Josipa Broza Tita, predsednika nekdanje Jugoslavije, svojim obiskovalcem ponuja veliko več. Samo 3 km od istrske obale je Brijuni oaza rastlinskega in živalskega sveta, ki jo sestavlja okoli 700 vrst rastlin in okoli 250 vrst ptic. Poleg specifične favne, ki je nastala z zakopavanjem gozdov in njihovo preusmeritvijo na prostrane travnike, obstaja tudi rastlinstvo, ki je imelo velik vpliv na človeški dejavnik, ki ga je živalski svet obogatil s številnimi uvoženimi vrstami, ki prvotno niso bile v tem habitatu. Lahko rečemo, da Brioni predstavljajo harmonijo narave in človekovega vpliva na njo.

 Pulska arena je največji spomenik antične gradnje na Hrvaškem, šesti največji amfiteater na svetu in ena najbolje ohranjenih vrst na svetu. Zgrajena je bila v prvem stoletju in se domneva, da jo išče cesar Augusta, gradnjo pa je nadaljeval Vespazijan Vespaziano, ki je bil odgovoren za izgradnjo rimskega Koloseja.

Muzej sodobne umetnosti Istre v Puli je bil ustanovljen leta 2008, ko je bil registriran na pobudo Istrske županije. Muzej ima še lastno muzejsko stavbo, vendar je bil uporabljen za galerijski namen starega puljskega natisa, sv. Janeza 1, Pula, ki je bil predan Muzeju mesta Pule za uporabo 10 let s Pogodbo o uporabi starega tiska 01.06.2011.

 Aquapark Aquacolors blizu Poreča, skupna investicija v višini 25 milijonov evrov je odprta za sezono 2015. Aquacolors je največji vodni park na Hrvaškem, ki ponuja 500 metrov dolgo reko, 3 bazene in 4 igrišča, 12 toboganov, 5 restavracij in dnevno animacijo. Vodni park je namenjen vsem starostnim skupinam, zato so za otroke in tiste z malo več adrenalina za odrasle.

Aquacolors PorečAquapark Istralandia je zabavni vodni park v bližini, ki je od Novigrada oddaljen približno 5 kilometrov proti notranjosti Istre. Park je odprt leta 2014 in je prvi vodni park v Istri, ki se nahaja na površini 80.000 kvadratnih metrov in ponuja veliko število zanimivosti za otroke in odrasle. Primerjava in vsebina cen Aquacolors vs Istranadia.

 Eufrazijeva bazilika v Poreču se je začela graditi leta 553 in je eden najstarejših in najlepših ohranjenih spomenikov zgodnje bizantinske umetnosti v Sredozemlju. Danes velja za najlepši ohranjen spomenik zgodnje umetnosti v Sredozemlju. Bazilika je bila zgrajena v 6. stoletju v času Evfrazijevega škofa in cesarja Justinijana I. Pomembnost te bazilike je dovolj, da pokaže, da je bila leta 1997 Eufrazijeva bazilika v Poreču uvrščena na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Plaže v Rovinju in okolici RovinjaAmber Beach je ena izmed najbolj priljubljenih plaž v Puli, ki se nahaja na turističnem območju Verudele, na zahodni strani polotoka in se nadaljuje na plaži Brioni. V bližini je priljubljena plaža Puljska Hajvajka. Od centra Pule je oddaljeno približno 4 kilometre. Plaža ima modro zastavo za čistost morja, urejenost plaže in ponudbo. Zaradi nežnih vhodov v morje so Ambrelove prodnate površine zelo priljubljene za družine z otroki. Na plaži lahko najamete sončnike in ležalnike ter uživate v različnih športnih in adrenalinskih aktivnostih. Če ste malo oddaljeni od osrednjega dela prodnate plaže, lahko najdete senco v bližnjem borovem gozdu, v teh delih je skalnata plaža z manjšimi prodnatimi plažami.

 Plaža Grotte Von Pula Pokrita plaža v zalivu Mužilj je naravno okolje, ki ga mnogi obožujejo in cenijo. Dostop do plaže prihaja iz gozda, majhne poti, ki vodi do prodnate plaže. Plaža je večinoma skalnata, stranska, vendar dostopna in primerna za sončenje. Tukaj želijo priti avanturisti, ljudje, ki v neokrnjeni naravi ne trpijo velikih množic in ljubiteljev. Morje je izjemno čisto, prijetno toplo in lepe barve. Skale pod vodo dajejo odsev, ki oživlja odtenke modre in zelene barve.

Sv. Ivan Pula se nahaja na istem imenu Cape in je v stiku z morjem iz zaliva Sveti Ivan. Je zelo lepa, čista in dobro opremljena. Ta plaža je priljubljena, kar ni presenetljivo glede na lokacijo. Celoten del Pule je dobro znan, prav tako tudi okoliške plaže. Plaža St. Ivan je narejen iz majhnega gramoza, ki ga še vedno lahko najdejo nekateri nekoliko večji križišči. Morje je zelo čisto in lepo. Udoben je za kopanje, dostop do morja pa je preprost in udoben za vse ljudi.

 Plaža - Zaliv Klancac Brseč, čudovita plaža obdana s skalami na treh straneh, v bližini Opatije.

 V bližini Raklja je plaža Luka. Nahaja se v zalivu, izdelanem iz srednje velikih tlakovanih kamnov in obkrožen s skalami. Zaliv Žbirac je v bližini. To je zanimiva podrobnost, še posebej, če delate na počitniških fotografijah. Silhueta nagnjenih čolnov bo odlična podlaga za dobre fotografije iz morja.

Plaža Kamenjak Premantura Ta plaža v celoti opisuje svoje ime - Kamenjak je le kamnita plaža, natančneje kamnita skala. Do plaže se lahko pripeljete z avtomobilom, pustite jo na plaži in nadaljujete peš. Ko se spustite do morja, vas bodo pozdravile velike kamnite površine in seveda morje, ki se jih dotakne.

 

Plaža Kanica Peruški se nahaja med Peruškim in Krnico. Nekateri, ki se lahko pohvalijo s to čudovito plažo. Če pogledate fotografije, lahko vidite čudovito plažo, obdano z belimi skalami. Plaža je izdelana iz srednje velikih grmov, ki so popolnoma bele barve in dajejo najboljši bleščic na poletnem soncu. Zaradi tega je tukaj posebna barva morja. Morje je čisto in prijetno toplo, sama plaža pa je zelo dostopna. Vstop v morje je nežen in primeren za vse ljudi. Naša plaža ve, kako vrteti valove, vendar ni veliko, da bi motili vaše kopanje. Če nas obiščete, smo prepričani, da boste uživali. Vabimo vas, da preživite počitnice in se zabavate na naši plaži.

 Plaža Vela Đirina se nahaja v zalivu Maslinica pod hotelom Mimosa in kampom Maslinica. Plaža je največja plaža v Rabcu in ima zastavo modre zastave za čistost morja, varnost in gostinsko ponudbo. Plaža je prodnata in dolga približno 400 metrov. Na plaži je bogata gastronomska ponudba in dve masažni saloni na plaži. Za najmlajše je na voljo tudi manjši vodni tobogan in majhen vodni park.

Plaža Guboka Rabac Labin se nahaja v popolnoma naravnem okolju, v bližini plaže Sveta Marina. Prišli boste na pot skozi gozd in globoko senco. Plaža je zgrajena iz gramoza, zelo lepa in čista. Morje je mirno, udobno toplo in izjemno čisto. Na strani je skalnata obala, ki je porasla v zelenju, kar daje odličen kontrast modrim morskim barvam.Plaža Huboka več info

Mesta v bližini RovinjaMesta Pule in Poreča. Oba mesta so bogata s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi ter močno turistično ponudbo.

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala