Omiš in okolica, kaj videti

# Omiš in okolica, kaj videti

Srednja dalmacija

Omiš

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nahaja se na ustju reke Cetine, le 21 kilometrov južno od Splita, ki je oddaljeno 25 kilometrov. Omiš je mesto s posebnim, zelo ugodnim položajem, ki mu je omogočil, da se je branil pred napadi v zgodovini, danes pa ponuja veliko za turizem in razvoj mesta na splošno.
Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih lahko obiščete, če ste v Omišu ali okoliških mestih v regiji Srednja Dalmacija.

Omiš Znamenitosti, ki jih je treba videtiČe obiščete Omiš in si želite ogledati zgodovinske stavbe, dobro kuhinjo in druge podobne objekte, obiščite Fort Fort, trdnjavo Mirabela ali župnijsko cerkev Sv. Michael. To so vse zgodovinske stavbe, na katere so domačini ponosni in vsako leto privabljajo veliko število turistov.

Fortica Omiš

Rafting Omiš - Najbolj priljubljena dejavnost v Omišu zaradi nje obiskuje Hrvaška in svet je rafting v ustju Cetine. Spust po kanjonu se razteza več kot 2 milji navzdol po Cetini in ponuja nepozaben občutek s posebnim adrenalinskim doživetjem. Če ste v Omišu, boste zagotovo uživali v tej izkušnji.

Rafting Omiš

Cerkev sv. Mihovila Arkanđela Omiš - Ena izmed cerkva, ki jih je vredno obiskati, je zagotovo župnijska cerkev v mestu, posvečena sv. Cerkev sv. Mihaela v Omišu sega v 17. stoletje. Župnijsko cerkev so zgradili lokalni graditelji, ki so združili značilnosti gotike, renesanse in zgodnjega baroka. Na vhodu v cerkev je kip sv. Mihovila in okensko vrtnico, na stranskih stenah pa so plasti beneških plemičev in grb mesta Omiš.

Crkva OmišPlaže OmišPlaža Mala Luka Omiš - Če greste iz Omiša, boste po Staniću videli čudovito plažo Mala Luka. Skrita je z naravnim zelenjem in lepo urejena s kamnitimi zidovi. Little Port je plaža, na kateri lahko preživite dan. Ima naravno senco, lepo in čisto morje ter dno debelih kamenčkov. Vzemite s seboj vse, kar potrebujete, ker ko ste prišli na to plažo, je težko oditi, ko je sonce. Čeprav je na plaži senca, jo zaščitite z zaščito pred soncem.

Plaža Mala Luka OmišPlaža Stanići - Stanići se nahaja v bližini Omiša, in to je prva plaža v tej smeri. Plaža Stanići je sestavljena iz večjih balvanov, z nekaj skalami, ki urejajo obalo in plitvo vodo. Na nekaterih mestih nad plažo rastejo visoki borovci, vendar ni dovolj sence. Bodite prepričani, da se zaščitite pred počitkom brez skrbi. Ko se sonce preveč segreje, se odpravite v lokalno restavracijo, da uživate v osvežilni pijači ali okusnem obroku.

Plaža Stanići OmišPlaža Lokva Rogoznica - Plaža se nahaja v istoimenskem naselju blizu Omiša. To je lepo urejena, s prodnato tla in pečine obrobljeni robovi. Na plaži, nad njo rastejo borovci, ki delajo senco. Plaža je dostopna z nežnim dostopom do vode, morje pa ima nekaj metrov in pol plitvice, od koder se dodajajo globine, da uživajo v vodi in vodi. Poleg tega je na voljo nekaj gostinskih objektov, zato so pijača in hrana v bližini.

Plaža Lokva RogoznicaPlaža Galeb Omiš - Ta plaža je posebna za majhen pesek in se nahaja v centru Omiša. Plaža je nastala na bregu reke Cetine in je naravno okolje, v katerem danes uživajo številni ljudje. Kamp Galeb je v bližini in zavzema večje območje tik ob ustih, kampi pa pridejo na plažo.

Plaža Galeb OmišMesta in znamenitosti v bližini OmišaDioklecijanova palača Če omenimo Split v kontekstu zgodovine, kulture ali današnjega videza tega mesta, se lahko vsi strinjamo, da bodo naše misli prevladovale v Dioklecijanovi palači. Dioklecijanova palača je starodavna palača Dioklecijanovega cesarja v Splitu. Zgrajen je bil okoli 300 let v času vladavine rimskega cesarja Dioklecijana. Dioklecijan je ostal v palači po upokojitvi s prestola (305) do svoje smrti (316).

Dioklecijanova palača Split što vidjetiKatedrala Sv. Duje Split. Ena od najpomembnejših znamenitosti Splita je zagotovo katedrala sv. Duje. Pravijo, da je to najstarejša katedrala na svetu, zato jo bomo skušali čim bolje opisati. Splitska katedrala je posvečena Vnebovzetju Blažene Device Marije. Znana je kot katedrala sv. Dujma in Sv. Duje. Splitska katedrala se nahaja v Dioklecijanovem palačnem kompleksu Peristil in je bila prvotno cesarski mavzolej. Prva stavba je bila zgrajena v začetku 4. stoletja, kasneje pa obnovljena v katedrali. Menijo, da je ta katedrala najstarejša katedrala na svetu.

Katedrala SplitSplitska riva je svojo obliko prevzela v začetku 19. stoletja. V tem obdobju so Francozi vladali Francozi, ki jim lahko pripišemo večino zaslug njene podobe, ki je preprosto očarljiva. Stotine let kasneje so avtohtone rastlinske vrste nadomestile palme in nova velika sprememba je nastala pred koncem 20. stoletja, ko je bila Riva končno zaprta za promet.

Split rivaKaj obiskati v Omišu in njegovi okoliciNacionalni park Mljet je bil razglašen 11. novembra 1960, njegova površina pa pokriva severozahodni del otoka Mljeta in okoliški del morja.

NP Mljet je prvi institucionaliziran poskus zaščite prvotnega ekosistema v Jadranu.

Park s površino pokriva zahodno tretjino otoka Mljeta. Meje parka prihajajo iz območja Blackbird do najgloblje točke otoka, Cape Goli. Nekateri nacionalni parki so Polače (glavno turistično in turistično pristanišče), Goveđari (najstarejša vas na Jezerih), Soline (majhno mesto na vhodu v Veliko jezero) in Priština (pošta in nacionalni park) in Pomena (edini hotel na otoku).

Mljet National ParkPlaže v bližini OmišaPlaža Podraće je majhen čudovit zaliv, obdan s skalami v Brelih, ki se nahaja pod isto cesto v Brelih. To je prodnata plaža z nežnim pristopom do morja. To je ena izmed najbolj znanih plaž na tem delu naše obale, in ker se nahaja v vasi, ob plaži imate veliko restavracij in kavarn.

Plaža Podraće BrelaPlaža Baška Voda - Glavna plaža zagotovo zasluži svoje ime. Nahaja se ob lokalnem pristanišču, ki je ena izmed najbolje opremljenih plaž na tem delu Jadranske obale. Na prodnati plaži je obala, medtem ko prodnata v plitvih vodah skrbi za modre odtenke čistega morja. Najboljši kontrast fotografij je zelenje borovcev in veliko število senčnikov na plaži. Plaža je opremljena s tuši, kabino za preoblačenje in ponuja popolno turistično ponudbo. Številne kavarne in restavracije nudijo bogato ponudbo, tako da bodo vsi našli najboljše za sebe. Ob plaži imate otroško igrišče, kot tudi različne športne ponudbe za odrasle. Ne boste ga zamudili, niti se ne boste sprostili za tiste tišje ljudi. Če imate pavšal, imate na voljo veliko prostih ležalnikov za najemnino.

Glavna Plaža Baška VodaPlaža Bačvice Split. Če je slišal za Split, je slišal tudi za Bačvice. Vredno in obratno. Bačvice je glavna mestna plaža in najbolj znana plaža v Splitu. Če ste nekoč bili na Bačvicah, ste slišali ali morda celo igrali picigin. Poleg tega, da je priljubljeno turistično zbirališče, domačini pogosto obiskujejo domači fantje, tako da dekleta igrajo najbolj priljubljeno igro v Splitu - seveda po nogometu. Za to igro so primerni pregibi zaradi posebnih plitvin in s tem so postali planetarno priljubljeni. Tudi izven sezone, v plitvo vodo skoraj vsak dan lahko vidite ljubitelje picigina, ko skačejo, ulovijo majhno kroglo.

Bačvice SplitPlaža Zlatni rat Bol Brač. Ta plaža je zagotovo najbolj znana na celotnem otoku in ena najbolj znanih na Hrvaškem. Plaža Zlatni rat je posebna zaradi svoje podobe, še posebej, če jo gledamo iz zraka. Je blagovna znamka hrvaškega turizma in je glavna podrobnost številnih brošur ali voščilnic. Seveda je priljubljena in zelo dobro opremljena. Plaža ima vse, kar potrebuje. Obstajajo kabine za preoblačenje, tuši in spremljevalci za budne reševalce, ki skrbijo za varnost plavalca.

Zlatni Rat Bol BračPlaža Stiniva Vis Otok Vis je morda najbolj impresivna plaža v zalivu Stiniva. Je zelo priljubljena, predvsem zaradi svojega videza in kamenja, ki obdaja to plažo. Malo je reči, da so skale nedostopne. Ko pogledate fotografije, boste razumeli, kaj mislimo. Na plaži Stiniva prihajajo ljudje, ki uživajo v plezanju po teh visokih in strmih pečinah. Adrenalin je šport za redke, dobro usposobljene in pogumne, da naredijo kaj takega.

Stiniva VisPlaža zaliva Lučišća Hvar je čudovit zaliv, ki se nahaja približno dva kilometra severno od Svete Nedjelje na otoku Hvaru. Plaža je zelo majhna in ne more sprejeti velikega števila ljudi, a na srečo je zelo težko doseči, večinoma ni poplavljena. Potrebno je sprehod do plaže od Svete nedelje.

Okolica Omiša MestaTrogirska katedrala je eden od najbolj znanih spomenikov v Trogirju in je uvrščena na UNESCO seznam zaščitenih območij svetovne dediščine. Na tej stavbi so vidni stili od romanov do baroka, v njem pa so dragocena umetniška dela. Seveda razmišljamo o katedrali sv. Patrika. Lawrence.

TrogirKamerlengo Tower Trogir - V ohranjenem zgodovinskem središču Trogirja so številne znamenitosti, med katerimi je zagotovo tudi stolp Kamenlergo. Stolp je bil zgrajen v 15. stoletju, za njegovo gradnjo pa je odgovoren Marin Radoj. Nekoč je bila vojaška utrdba, danes pa je bila preurejena v oder za poletne koncerte in predstave. Z vrha je lep pogled na romantično vzdušje preteklosti. Bil je vesel, da je bil obiskan in vsi radi pridejo pogledat staro steno stolpa.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala