Najlepše plaže na otoku Hvaru Hrvaška

# Najlepše plaže na otoku Hvaru Hrvaška

Srednja dalmacija

Hvar (otok Hvar)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Prinesemo vam seznam najlepših plaž na otoku Hvaru z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže v Hvaru po lepotiDubavica  - Do plaže lahko pridete samo, če parkirate avto na cesti in se spustite približno 10 minut. Vsekakor priporočamo, da poiščete to plažo, če ste na Hvaru, ker plaža oddaljuje. Dubov dol plaža je pravzaprav zelo velika, saj je poleg nje nekaj stavb. Gostje prihajajo z jahtami ali gliserji, ki so zasidrane ob obali in uživajo v čistih in tople vode našega zaliva. To je prodnata plaža, obkrožena s skalami in naravnim zelenjem. Na njej ni nobene sence in na plaži ne boste mogli najamati senčnikov.

 Plaža Lučišća je lep zaliv, ki se nahaja približno dva kilometra severno od Sveta Nedjelja na otoku Hvaru. Plaža je zelo majhna in je ni mogoče sprejeti v velikem številu ljudi, na srečo pa je zelo težko doseči, večinoma ni poplavljena. Potrebno je hoditi do plaže od Sveti Nedjelje.Lušišća Hvar Sveta NedjeljaOtok Sveti Jerolim je majhen otok v bližini Hvara, katerega dolžina obale je 2,37 km. Koliko Jerolim stane naturistično destinacijo, priznanja, ki jih je prejela Lonely Planet, ki je leta 2012 razglasila za peto destinacijo za potovanje, CNN pa je proglašen za otok najboljšo destinacijo na svetu za vse tiste, ki iščejo naturizem. Poseben poudarek CNN je na sončnih belih skalah in zasebnosti v borovem gozdu. Jerolim je povezan s otokom Hvar z maršalskimi taksiji, ki pogosto odstopajo od rive.

 Plaže v kraju Ivan Dolac na otoku Hvaru se večinoma nahajajo med naravnimi kamninami. Prodnate plaže z nežnim dostopom do morja, primerne za šibkejše plavalce in za otroško igro v plitvih. Morje je mirno, čisto in udobno toplo. Eden del plaže je cementiran in okrašen s kamnom. Med poletjem pa so najbolj poudarjene razne senčniki, kopalne obleke in brisače.

 Plaža Veliki Pokrivenik Hvar - če ste v Pokrivniku, na otoku Hvaru, potem morate videti to čudovito plažo. Pogled na zaliv, proti odprtemu morju pred vami je otok Brač na levi in Makarska malo na desni. Tako kot druge plaže na otoku, je ta naravna lepota vklesana v skalnata pokrajina. Naravni videz plaže je očarljiv, še posebej, če ste pozorni na skale. Fenomenalni pogled lahko pospeši impulz, vendar v najboljšem smislu, ker bo tak naravni prostor počival dušo in telo.

 Plaža Zaraće Hvar - v tem malem mestu, bolj kot tropska oaza, izolirana od preostalega sveta z neustavljivimi barvami modrega morja. Plaža Zaraće je izolirana, ki se nahaja zunaj naselja, vendar v neposredni bližini ima popolno turistično ponudbo. Razmišljamo o zasebnih nastanitvah in seveda restavracijah, ki ponujajo hrano in pijačo. Še več, lokalne restavracije ponujajo najboljše ribje specialitete, lahko pa tudi naročite nekaj drugih obrokov - kot želite. Do plaže lahko prispete z lokalnimi sredstvi, parkirajte avtomobil 50 metrov od plaže in nadaljujte peš.Plaža Zaraće HvarPlaža Veprinova se nahaja v zalivu v Gdinu na južni strani otoka Hvara. Plaža je prodnati zaliv s kristalno čistim morjem. Če iščete miren kotiček stran od mestnega hrupa, je ta plaža idealno mesto za vaše počitnice. Gdinj je majhno turistično mesto z več restavracijami in tržnicami, kjer lahko najdete vse ostalo v bližnji Jelsi. V zalivu ob plaži je lepa ribja restavracija Veprinova, kjer lahko poskusite dalmatinske specialitete.

 Plaža Zečja Poljica - se nahaja na severni strani otoka, bogata z debelimi borovimi gozdovi in skalnato kraso. To je prodnata plaža, ki jo lahko dosežete z ladjo iz bližnje Poljice. Tako kot druge plaže na tej strani otoka, se Gargoyle nahaja med skalami s samo skritim predmetom od zadaj. To je idealen kraj za uživanje v miru in tišini, uživajte v vonju borovih igel in občutku slanosti v zraku.

 Plaža Pokonji dol je še vedno lep zaliv na otoku, na južnem obrobju Hvara. Plaža gleda na majhen otok z istim imenom - Pokonji dol. Čeprav se nahaja zunaj centra, ima ta plaža spremljevalne gostinske objekte in zato bogato ponudbo za svoje goste. Zasebna namestitev blizu plaže gostuje veliko število gostov, medtem ko druge prihajajo iz ali iz mesta ali drugega bližnjega kraja na otoku. V bližini plaže je restavracija, ki ponuja resnično fenomenalne jedi.

 Plaža Zavala Hvar - Skalinada se nahaja izven vasi, tik ob lepi kamniti hiši Dolce Vita, ki jo lahko izposodite, naravno plažo in lepo napolnite poleti. Kot mnoge plaže na tej strani otoka, plaža Skalinada značilnosti kamnitih pobočjih, drobnega prodišča in lepega morja. Voda je čista in prijetno topla. Gostinska ponudba na plaži ni, vendar je izbira zasebnih nastanitev zelo bogata.

 Smokvina - Za to plažo bi mislili, da je zasebna in zaprta za javnost, ker se nahaja pred hišo, stanovanje Lara. Seveda, to ni toliko, da je plaža dostopna vsem. Vendar pa zaradi razdalje drugih naselij in neposredne bližine apartmajev do plaže se kopajo samo gostje omenjenih objektov. Včasih pridejo drugi gosti, toda to je res redko. Kakorkoli že, če se znajdete na plaži Smokvina, vas bo pozdravil zavidljiv ambient, gramozni tlak in čudovito in čisto morje. Plaža je obkrožena z gostimi borovci, ki dajejo odličen kontrast modri morju.

 Pakleni Otoci, Sveti Klement - Palmizana je del arhipelaga Pakleni, ki leži južno od otoka Hvara. Sezonsko plavanje poteka od velikonočne do novembrske. Na Palmizaniju lahko osvežite svoja oblačila, saj ima nudizem tradicijo v Palmizaniju, kjer lahko nemoteno uživate v enem od številnih otoških osamljenih zalivov. Palmizana se nahaja v jugovzhodnem delu Sv. Otok Klement. Palmižana je resnično edinstvena in morda najbolj znana naravna znamenitost otoka Hvara.

 Petarčica Zavala - V bližini vasi Zavala, v bližini apartmaja Deveron, na skalnatem pobočju je skrita prodnata plaža Petarčica. Majhna je s svojo površino, vendar dovolj za število gostov, ki prihajajo. Ne mislimo, da je slabo obiskan, nasprotno, glede na število turistov na tem otoku je plaža Petarčica zelo priljubljena. Obstajajo skalnate strukture, borov gozd, zadaj, in droben gramoz, ki ga nenehno pljuvajo valovi Jadranskega morja.

 Plaža Maslenica nalazi se na otoku Hvaru, u mjestu Vrboska. Manja je to plaža, slabije poznata i najbolja za one koji žele odmor u miru, izolirani od ostatka svijeta, da se prepuste prirodi. Do plaže možete doći malenim lokalnim cestama, ali vaš automobil morate ostaviti na nekih 50 metara od plaže. Do krajnjeg cilja stižete pješice, ali se isplati. Plaža je baš kako smo napisali, kao stvorena za razbistriti misli. Ograđena je stijenama, u sredini posuta šljunkom. 

 Camping Nudist Beach Vrboska Hvar - Kot je mogoče sklepati z imenom kampa, bo ta skalnata plaža večinoma nudistična. Vendar pa je poleg plaže na voljo tudi Wind Surf Center na svetu, zato je v plavanju nekaj gostov. Vendar pa so ciljni gostje nudisti, tako da je plaža, tako rekoč, rezervirana za njih. Tukaj med kamni gosti imajo mir, skrivajo od radovednih pogledov in se lahko sprostijo. Kamp ima vse, kar potrebuje, od pitja pijače do hrane. Prav tako lahko popolnoma uživam v žaru. Če ste človek brezplačnega duha, širok pogled, seveda, pridite in se nam pridružite.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala