Dubrovnik - kaj videti in videti v okolici

# Dubrovnik - kaj videti in videti v okolici

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Dubrovnik je mesto na Unescovem seznamu svetovne dediščine od leta 1979 in je najbolj znano turistično mesto na Hrvaškem. Mesto Dubrovnik je že vrsto let pritegnilo pozornost celega sveta. Postala je eno najbolj zaželenih mest za obisk, kar ni presenetljivo glede na njeno lepoto, bogato zgodovino in na splošno njen status v preteklosti.
Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste v Dubrovniku ali v bližnjih mestih v regiji Južna Dalmacija, in predlogi o tem, kaj početi v Dubrovniku.

Dubrovnik in njegova okolica ter ogled mestaČe govorimo o naravnih lepotah Dubrovnika, potem velja omeniti tudi hrib Srđ. Nahaja se na severni strani, najvišji vrh pa je 415 metrov nadmorske višine, od koder lahko vidite celoten Dubrovnik, kjer lahko naredite najlepše slike počitnic v Dubrvniku. Hrib je dobil ime po prvem zaščitniku Dubrovnika, Srđ. Sv. Jurij je bil še pred sv. Augustinom zaščitnik mesta. Vlaha, ki ga danes praznujejo Dubrovčani.

 Stene Dubrovnika - Če pišemo o dubrovniških znamenitostih, potem moramo vsekakor omeniti mestno obzidje s številnimi utrdbami. Vsaka panoramska fotografija bo zajela to zanimivo podrobnost - mestno obzidje, s številnimi stolpi in trdnjavami, ki so bile zgrajene za zaščito Dubrovniške republike pred sovražnikom. Mestno obzidje Dubrovnika je največja atrakcija za obiskovalce. Je eden najbolj ohranjenih fortifikacijskih sistemov v Evropi, dolg 1940 metrov, vključno s petimi trdnjavami in šestnajstimi stolpi in bastioni. Drugi najatraktivnejši muzej na prostem na svetu je odprt za turiste, ki obiskujejo vse leto.

Dubrovačke zidine što raditi i vidjeti u Dubrovniku

Stradun - Sprehod po Dubrovniku je nekaj posebnega, seveda mislimo na Stari Grad in hoje na Stradun. Stradun ali Placa Street v Dubrovniku je glavna ulica v starem mestnem jedru. Najbolj znana je dubrovniška ulica na splošno, zelo zasedena in vedno lepo napolnjena. Ime "Stradun" izvira iz beneškega in je zastrašujoče ime za veliko ulico, ime "Placa" pa izhaja iz latinske besede "plato", kar pomeni "ulica".

Stradun DubrovnikCerkve v DubrovnikuCerkev sv. Vlaha Dubrovnik - Ta cerkev je bila zgrajena v baročnem slogu, na mestu nekdanje romanske cerkve. Cerkev sv. Vlaha, zaščitnika mesta Dubrovnika, je bila zgrajena na mestu starejše romanske cerkve, ki je leta 1667 preživela velik potres, vendar je leta 1706 pogorela. Cerkev je bila poškodovana v potresu leta 1979, pa tudi v domovinski vojni (1991-1992), ko so jo poškodovali številni projektili, najmočnejši na strehi in severni fasadi.

 Katedrala Marijinega vnebovzetja Dubrovnik - Katedrala Marijinega vnebovzetja (dubrovniška katedrala) je posvečena Vnebovzetju Blažene Device Marije na nebesih. Sedež dubrovniške škofije. Katedrala je bila zgrajena na mestu bizantinske in romanske katedrale, ki je bila uničena v velikem potresu leta 1667. Sedanja baročna katedrala je bila zgrajena v obdobju od 1671 do 1713. Po eni legendi je bila romanska katedrala iz 12. stoletja zgrajena z denarjem angleškega kralja Richarda I. Lionskega srca, ki je bila daleč od preživele brodoloma Lokruma. To se je zgodilo zaradi vrnitve iz tretje križarske vojne leta 1192.

 Cerkev sv. Ignacija je jezuitska cerkev v Dubrovniku. Cerkev izstopa med mnogimi lepimi sakralnimi predmeti dubrovniške republike. Zgrajena je bila kot baročna enoladijska cerkev z reprezentativno fasado, po vzoru cerkve sv. Ignacija v Rimu. Projekt je zasnoval arhitekt Andrea Pozzo, cerkev pa je bila dokončana leta 1725. Donosne baročne freske v notranjosti s prizori iz življenja sv. Ignacija Loyole je prevzel slikar Gaetano Garcia. Leta 1885 je bila v cerkvi postavljena umetna jama, posvečena Lurški Gospi, eni najstarejših v Evropi.

 Plaže v Dubrovniku in njegovi okoliciPlaža Sveti Jakov Dubrovnik - Če greste ob obali do Dubrovnika, od juga proti severu, greste na plažo Sveti Jakov pred vstopom v mesto. Skrita je pod stenami, kjer so borovci prekriti s skalami, vendar pa je zlahka dostopna z majhnimi stopnicami na eni strani. Plaža je narejena iz drobnega gramoza, kar vam daje impresiven pogled na Dubrovnik in številne ladje, ki prihajajo in gredo. Plaža je priljubljena in vam ni treba presenetiti zaradi sončnega zahoda in velikega števila ležalnikov na plaži. Ob plaži se nahaja lepo urejena, kamnita restavracija s teraso in pogledom na morje. Plaža je romantična, zelo primerna za pare.

 Plaža Banje je najbolj priljubljena plaža v Dubrovniku. Nahaja se v neposredni bližini starega mestnega jedra v vzhodni smeri, med dvema razkošnima dubrovniškima hoteloma. Plaža je prodnata in dobro opremljena. Plaža Banje je prav tako kot glavna plaža v priljubljenem mestu na svetu, opremljena z vsemi storitvami, ki jih potrebujejo gostje. Barve za zaščito pred soncem na naših fotografijah dokazujejo, kako priljubljena je plaža.

 Privlačna plaža Bellevue se nahaja v čudovitem zalivu ob vznožju hotela. Do plaže je mogoče priti z dvigalom iz hotela ali na obrobju, peš. Plaža je narejena iz drobnega gramoza, obdana z visokimi skalami na straneh, ki so tako visoke, da so v popoldanski senci na plaži.

 Plaža Copacabana Dubrovnik je ime ene izmed najbolj priljubljenih plaž v Dubrovniku. V zadnjih letih je postala še bolj priljubljena, predvsem zaradi bogate vsebine za goste, ki je v veliki meri edinstvena in posebej zasnovana za goste te plaže.

 Kakšen pogled na DubrovnikNacionalni park Mljet je bil razglašen 11. novembra 1960, njegova površina pa pokriva severozahodni del otoka Mljeta in okoliški del morja. Otok Mljet se pogosto imenuje zeleni otok, ki pravzaprav pripoveduje o njegovem bogatem in raznolikem rastlinskem življenju. Rastlinstvo narodnega parka Mljet je bogato in razgibano, večinoma iz alepskega borovega gozda in različnih nizkih rastlin in rastlin, ki pokrivajo površino otoka.

 Plaže v bližini DubrovnikaNekoliko nenavadno ime za plažo na Hrvaškem, vendar - Bubbly Beach ima svoje goste in se iz leta v leto občuduje. Od kopnega je slabo obiskana, težko jo je doseči in v bližini ni naselij. Zato je priljubljena destinacija za navtike. Mnogi tukaj najdejo svoj mir in svetišče v vročih poletnih dneh. Z plaže Bubbly si lahko ogledate zasidrane jahte in goste, ki uživajo v zasebnosti plaže.

 Plaža Štikovica Zaton Dubrovnik je ena izmed najbolj priljubljenih, lepo urejenih in dobro opremljenih. Narejen je iz debelejših kamenčkov, zelo čist in mirne morske fronte. Na plaži ni sence, vendar to ni problem, ker lahko najamete sončnike. Na plaži prevladujejo ležalniki številnih gostov in različne barve senčnikov. Morje je na začetku plitvo, zato je idealno za otroško igro. Takoj na plaži imate dobro opremljeno restavracijo, kar pomeni, da ponujate vrhunske jedi in pijače. Če pridete na našo plažo, smo prepričani, da ne boste razočarani. Ponudba na plaži je vrhunska storitev.

Plaža Vučine Pelješac - Poleg mesta Žuljana, na polotoku Pelješcu leži velika plaža pod borovim gozdom - plaža Vučine. Plaža je izolirana, iz gramoza in skrita v naravni senci visokih borovcev. Odlično je za vsakogar, ki rad preživlja počitek v miru, iz velike množice in hrupa. Morje je tiho, prijetno toplo in dostopno po celotni dolžini plaže.

 Otok Proizd je majhen otok na manj kot en kvadratni kilometer na severozahodu Korčule, 4 milje od Korčule. Na otoku je samo ena restavracija na južni strani in nekaj lepih zalivov s kristalno čistim morjem. Eden od zalivov, Donji Bili Bok, je namenjen naturistom in ima oznako FKK.

 Plaža Pasjača Popovići ali Stari kamni Pasjače so prostor, ki je navidezno neprivlačen, vendar še vedno lahko pride in uživa. Kdor ljubi naravno okolje, malo zasebnosti in manj množic, naj pride na našo plažo in uživa v počitnicah. Plaža je zelo izolirana, vendar ima še vedno majhno pešpot. Zanimivo je, da en del poti vstopa v skale skozi tunel in se konča na strmih pečinah, ki obkrožajo plažo.

 Nazaj Ston - Lep peščeni zaliv Prapratno se nahaja 3 km zahodno od Stona. Je ena najlepših zalivov na polotoku Pelješac s peščeno plažo, obkroženo z borovim gozdom in turkizno vodo.Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala