Otok Cres (Hrvaška), kaj videti in videti

# Otok Cres (Hrvaška), kaj videti in videti

Kvarner

Cres (otok Cres)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Cres je zanimiv, ker ima veliko naravnih lepot, predvsem zaradi severnega in južnega. Na severnem delu otoka prevladujejo strme stene z visokimi in debelimi hrastovimi gozdovi, na južnem delu pa so pašniki in zalivi. Ta zanimiva pokrajina je privlačna za ljudi, ki imajo radi naravne lepote, obogatene z modro v ozadju. Otok je znan tudi po stoletni tradiciji vzreje ovc, ki so bile v preteklosti glavni vir mesa in mleka.

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste na otoku Cresu, in predloge o tem, kaj narediti na Cresu.

Vransko jezero se nahaja sredi otoka Cresa in je največji otok na Hrvaškem, s površino 5,5 km² in je naravni pojav za otok Cres, ki je na splošno brezvoden in jezero je ogromen naravni rezervoar, ki vsebuje več kot 200 milijonov m³ sveže vode. Slap Vransko jezero je 13 metrov nadmorske višine, kar pomeni, da je kriptodepresija, absolutna globina jezera 74 metrov in je eno najglobljih sladkovodnih jezer v Evropi.

 Muzej Cres je bil ustanovljen leta 1910, od leta 1973 pa se nahaja v palači Arsan. Arheološka zbirka muzejev je ohranila materialne ostanke življenja na otoku od prazgodovine do poznega srednjega veka. V etnografski zbirki si lahko ogledate predmete vsakdanje rabe, kmetijska in ribiška orodja ter lokalne kostime od 18. do 20. stoletja, kulturno in zgodovinsko gradivo pa vključuje pohištvo, slike, pripomočke, orožje in liturgično opremo, rojeno med 18. in 18. stoletjem. 20. stoletja, medalje, plakati in grbi z otoka Cresa. Nekateri predmeti izvirajo iz 16. stoletja.

 Plaže na CresuZaliv Žanja Cres - Še ena skrita in naravna zalivica, ki zdaja lepoto, nedaleč od čudovitega zaliva Sv. Ivan Cres. Najpogostejši gostje so mornarji in tisti, ki prihajajo z organiziranim pomorskim prevozom. Za planince in ljubitelje dolgih sprehodov po neravnih terenih pa so na voljo pohodniške poti. Če imate v sebi pustolovski duh, vas vabimo, da uživate v čudoviti plaži v zalivu Žanja. Plačali se boste, da nam zaupate besedo. Če ste v dvomih, si oglejte teh nekaj fotografij, ki smo jih pripravili za vas.Mali Bok, Koromačna Otok Cres - Če se odpravite po lokalni cesti iz Orleca, na vzhodno obalo otoka Cres, pridete na to osamljeno majhno plažo. Plaža se imenuje Mali Bok, lepa in skrita v naravnem kanjonu. Glavni del plaže je narejen iz debelejših kamnitih tlakov, je prehoden in primeren za vse. Vendar pa moraš hoditi do plaže, ki morda ni za vsakogar. Pravi ljubitelji narave bodo še posebej cenili dejstvo, da plaža ne more doseči z avtomobilom, zato bodo še posebej uživali v pogledu, ko se spustijo in se spustijo na morsko gladino. Barva morja je kristalno jasna, mešani modro-zeleni toni.

 Sv. Ivan Cres - slavni se nahaja na zahodni obali otoka Cresa. Nahaja se v bližini Lubenice na omenjenem otoku, vendar izven naseljenega območja. V celoti je naravna in kot taka očara njeno lepoto. Navtični ljudje še posebej želijo priti sem zaradi težav, ki prihajajo s kopnega. Samo pravi pustolovci si upajo hoditi po tej čudoviti plaži.

Plaža Koromačna se nahaja na vzhodni obali otoka Cresa. Nahaja se zunaj naselja, v naravnem okolju s skalnato pokrajino, ki jo obdaja. Do plaže je mogoče priti po kopnem in seveda ob morju. Lokalna cesta, ki vas bo pripeljala do plaže, sega iz bližnje Belej. Plaža je posebna za skale in plitve jame. Odličen je za ljubitelje narave in na splošno za ljubitelje miru in tišine. Vendar je priljubljena, vendar ni kot katera koli druga plaža. Je priljubljena za mornarje, predvsem zaradi impozantne obale, ki jo je najbolje videti z manj oddaljenosti od morja.

 Valun je slikovito ribiško mestece, ki se nahaja v zalivu Valun, ima le nekaj hiš, več restavracij in kavarn ter kamp nad plažo Zdovice, ki je seveda del naturista. V poletnih mesecih na strmih cestah pred Valunom je skoraj nemogoče dobiti brezplačno parkirišče, restavracije in gostilne v idiličnem pristanišču so običajno popolnoma zasedene.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala