Otok Krk (Hrvaška) kaj videti in početi

# Otok Krk (Hrvaška) kaj videti in početi

Kvarner

Krk (otok Krk)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste na otoku Krku ali v bližnjih mestih na Kvarnerju in kaj lahko storite na Krku.

Plaže na KrkuPlaža Vela Beach Krk se nahaja v Baški na jugu otoka Krka. Plaža je peščeno - prodnata, dolga 1800 metrov in spada med najlepše in najbolj znane plaže na Hrvaškem. Okoli glavne plaže je več hotelov in veliko število apartmajev, restavracij, barov in druge turistične ponudbe Baške, ki je ta plaža najmočnejša turistična atrakcija. Plaža je od leta 1999 označena z Modro zastavo zaradi čistosti morja in bogate ponudbe na plaži. Kristalno čisto morje, čudoviti beli prodniki in edinstvene panorame s pogledom na gore Velebit in otok Prvić naredijo to plažo posebno.

 Plaža Oprna se nahaja na zahodni obali otoka Krka v bližini Stare Baške in je ena najlepših plaž na otoku. Plaža je peščena in prodnata in do nje ne morete priti le, če parkirate na cesti zgoraj in se spustite nekaj sto metrov po strmem potoku ali ladji. Na plaži lahko najamete pedaline, ležalnike in senčnike, na voljo pa je tudi majhen bar za goste, ki iščejo osvežilne napitke. Če ste blizu, morate obiskati zaliv Zlati zaliv, eden najlepših na Hrvaškem.

 Plaža Vela Luka se nahaja na jugovzhodu otoka Krka, v bližini Baške, približno 5 kilometrov od znane plaže Vela plaža. Plaža Vela Luka je idealen kraj za tiste, ki se želijo izogniti množici, ki je neizogibna za plažo na plaži Vela, saj se nahaja v središču Baške. Plaža je peščeno - prodnata, na plaži je gostinski objekt, ki teče poleti. Edine pomanjkljivosti te čudovite plaže so pomanjkanje naravnega sence in težji dostop, saj mora plaža plavati, razen če ste lastnik čolna.

 Otok Krk - plaža Golden Bay ali nekateri izmed njih se imenujejo Velo Čelo in Biškupići, je čudovit prodnati zaliv, ki se nahaja na zahodni obali otoka Krka, nekaj kilometrov severno od Stare Baške. Zaradi velike strmega vznožja ni mogoče doseči plaže, zato je edini pristop na plažo s čolnom, zaradi česar je priljubljen med navtiki. Zlata plaža je prikazana na številnih brošurah na otoku Krku. Poleg tega čudovitega zaliva se poleg starega zaliva, priljubljenega zaliva Oprna, nahaja še en zaliv.Krk beachPlaža Potovošće, otok Krk, se nahaja na vzhodni strani otoka Krka, približno kilometer južno od mesta Vrbnik. Plaža je prodnata in se nahaja v samotnem zalivu, glavne značilnosti plaže pa so kristalno čisto morje, mir in tišina. Ta čudovita plaža je ena najlepših plaž na otoku Krku in Kvarnerju.

 Jert Pinezići Plaža Krk se nahaja v Pinezići na zahodni obali otoka Krka v borovem gozdu, ki zagotavlja senco za vse goste, ki se želijo skriti pred soncem. Plaža ima modro zastavo za čistost morja. Na plaži sta 2 bara, Beach Jert in Beach Bar Mocca, kjer se lahko osvežite in popijete koktajle s čudovitim pogledom na plažo in zaliv. Če iščete rekreacijo, lahko najamete pedal ali trampolin za otroke.

 Kaj videti na otoku Krku in njegovi okoliciJurandvor je mesto na otoku Krku, severno od Baške. Kraj je najbolj znan po svoji lokaciji na Baški planoti, ki je eno izmed najbolj prepoznavnih turističnih točk na otoku. Baščanska planota je verjetno najpomembnejši kulturni spomenik Hrvatov. glagolski napis, vgraviran na kamnitem apnencu, ki pripoveduje o darilu kralja Zvonimira, ki je nastal v 16. stoletju in ga sestavljajo vasi Čubranići in Juranići, v središču Juranića pa se imenuje Jurin dvor. Jurandvor se nahaja v notranjosti otoka in njegovi prebivalci so se v zadnjih letih ukvarjali predvsem z živinorejo in kmetijstvom. V vasi je cerkev sv. Lucije z benediktinskim kompleksom.Dobrinj je naselje in občina, ki se nahaja v notranjosti otoka Krka in velja za najstarejše naselje na otoku. Kraj se nahaja na visoki nadmorski višini okoli 200 metrov nad zalivom Soline.KrkCrikvenica je mesto v zahodni Hrvaški, ki se nahaja v Kvarnerskem zalivu. Mesto sestavljajo mesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo in Selce. V preteklosti je imela Crikvenica funkcijo pristanišča za manjše vinodolske naselbine v notranjosti, frančiškanske centre Bribir, Grizane, Drivenik, Tribalj in nekatere druge. Danes se to mesto srečuje s turizmom in je ena najlepših turističnih destinacij na hrvaški obali. Sredozemsko blago, ki prevladuje tu in čisto morje prijetnih temperatur, je Crikvenico naredilo izjemno zdravilišče, majhno mesto Kvarner pa je v poletni turistični sezoni postalo krajši čas za vrhunsko destinacijo.Krk slike


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala