Crikvenica in okolica, kaj videti, kaj videti

# Crikvenica in okolica, kaj videti, kaj videti

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste v Crikvenici ali v bližnjih mestih na Kvarnerju ter predlogi za delo v Crikvenici.

Kaj obiskati v Crikvenici in okoliciCrikvenica je mesto v zahodni Hrvaški, ki se nahaja v Kvarnerskem zalivu. Mesto sestavljajo mesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo in Selce. V preteklosti je imela Crikvenica funkcijo pristanišča za manjše vinodolske naselbine v notranjosti, frančiškanske centre Bribir, Grizane, Drivenik, Tribalj in nekatere druge. Danes se to mesto srečuje s turizmom in je ena najlepših turističnih destinacij na hrvaški obali. Sredozemsko blago, ki prevladuje tu in čisto morje prijetnih temperatur, je Crikvenico naredilo izjemno zdravilišče, majhno mesto Kvarner pa je v poletni turistični sezoni postalo krajši čas za vrhunsko destinacijo. Crikvenici daje prednost tudi bližina nekaterih večjih mest, kot sta Reka na severu in Zadar nekoliko bolj južno. Riviera Crikvenica ponuja številne zanimive stvari, zato so dobrodošli tudi aktivni turisti, pa tudi tisti, ki iščejo sproščen in miren dopust. Bližina Zagreba je še posebej naklonjena Crikvenici, ker je priljubljena destinacija mnogih Zagrebčanov, zlasti med vikendi. Kilometri peščenih in prodnatih plaž najbolje opisujejo riviero tega mesta. Povezane so z naravnim sprehajališčem, ki ga uživa veliko tujih in domačih turistov.Plaže CrikvenicaPlaža Black Molo je del peščene plaže, Crikvenice, približno kilometer in pol stran od mestnega središča. Plaža je znana po svoji skodelici in pesku, zaradi česar je idealno zbirališče za družine z otroki in ljubitelji piciginov, v sezoni pa je organizirana tudi aerobna vadba. Druge športne aktivnosti vključujejo odbojko na mivki, tobogane, mini golf, smučanje na vodi, jet-ski. Plaža je bogata z naravno senco zaradi stoletnih borovcev ob promenadi.

Što posjetiti i vidjeti u Crikvenici i okoliciPlaža Podvorska Crikvenica je plaža, kjer so dovoljeni hišni ljubljenčki in velja za eno najboljših plaž za pse na Jadranu. Na plaži se nahaja baldahin in tuš kabina, namenjena izključno štirimestnim plavalcem. Plaža je prodnata in je idealna za družine z otroki za najem ležalnikov. Pristop do morja je nežen in pogled na otok Krk nihče ne pušča ravnodušnega. Na plaži lahko najdete veliko število objektov in gostinskih objektov, najem ležalnikov stane 35kun / dan.

Podvorska plažaPlaža Kačjak se nahaja v Dramlju, nekaj kilometrov severno od Crikvenice. Plaža je prodnata in skalnata, na voljo pa je tudi majhen bar, kjer se lahko osvežite. Del plaže je posebej zasnovan in oblikovan za nudiste in ima uradno oznako FKK. Nudistična plaža se nahaja na skalnem zalivu. Oglejte si vse FKK plaže na Kvarnerju.

Kačjak CrikvenicaPlaže v okolici Crikvenice (Kvarner)Otok Krk - plaža Golden Bay ali nekateri izmed njih se imenujejo Velo Čelo in Biškupići, je čudovit prodnati zaliv, ki se nahaja na zahodni obali otoka Krka, nekaj kilometrov severno od Stare Baške. Zaradi velike strmega vznožja ni mogoče doseči plaže, zato je edini pristop na plažo s čolnom, zaradi česar je priljubljen med navtiki. Zlata plaža je prikazana na številnih brošurah na otoku Krku. Poleg tega čudovitega zaliva se poleg starega zaliva, priljubljenega zaliva Oprna, nahaja še en zaliv.

Krk beachPlaža Potovošće, otok Krk, se nahaja na vzhodni strani otoka Krka, približno kilometer južno od mesta Vrbnik. Plaža je prodnata in se nahaja v samotnem zalivu, glavne značilnosti plaže pa so kristalno čisto morje, mir in tišina. Ta čudovita plaža je ena najlepših plaž na otoku Krku in Kvarnerju.

Crikvenica i okolica plažePlaža Vela se nahaja v Baški na jugu otoka Krka. Plaža je peščeno - prodnata, dolga 1800 metrov in spada med najlepše in najbolj znane plaže na Hrvaškem. Okoli glavne plaže je več hotelov in veliko število apartmajev, restavracij, barov in druge turistične ponudbe Baške, ki je ta plaža najmočnejša turistična atrakcija. Plaža je od leta 1999 označena z Modro zastavo zaradi čistosti morja in bogate ponudbe na plaži.

Vela plaža Baška beachPlaža Pudarica je peščena plaža in prva plaža, ki vas ulovi, ko prihajate s trajekta iz pristanišča Miskolc in enega najlepših na otoku Rabu. Plaža vodi do plaže, tako da jo lahko dosežete z avtomobilom. Na plaži je tudi najbolj priljubljen nočni klub na otoku, klub Santos.

Pudarica Rab što raditi na RabuParadise Beach v Loparju je najbolj znana in najlepša plaža na otoku Rabu in ena najbolj znanih plaž na Jadranu. Plaža je znana po svoji velikosti (dolga približno 2 km), peščenem dnu in zelo plitki, ki pomaga ogrevati temperaturo morja, ki je v povprečju nekaj stopinj toplejša kot na drugih plažah. Zaradi velikih peščenih plaž na plaži je zelo priljubljeno igranje odbojke na mivki, katere plaže ne manjkajo na plaži. Poleg športnih aktivnosti je v poletnih mesecih veliko število gostinskih obratov in udobja za uživanje na plaži. Plaža je priljubljena tudi med CNN-om med 100 najboljšimi plažami na svetu.

Što vidjeti na otoku RabuPlaža Kozica se nahaja ob vznožju gazbe med Supetar Draga in Lopar. Plaža je prodnata in se nahaja med nizko ležečo vegetacijo. Plaža ni lahko dostopna, lahko jadrate z ladjo ali pa se spustite do nje, če se odpravite s ceste na neravnem terenu in na velikem pobočju, vendar je to tudi odlična prednost za plaže, saj poletje ni preveč natrpano, kar je izziv za pogumne.

Nudistične plaže na RabuČe ste ljubitelj naturizma, je Rab zaradi velikega števila nudističnih plaž najboljše za vas na Hrvaškem. Tukaj je nekaj od njih.

Sahara Rab FKK Sahara Beach se nahaja v Loparju, na otoku Rabu v bližini ene izmed najboljših plaž na Hrvaškem - Paradise Beach. Sahara je FKK, nudistična plaža in je popolnoma peščena. V ozadju plaže je borov gozd, ki daje plaži posebno doživetje in zagotavlja senco za goste, ki se želijo skriti pred soncem. Na plaži ni nobene vsebine, zato morate vse to vzeti s seboj.

FKK Stolac Lopar Rab V Loparju na Rabu so 3 nudistične plaže, Sahara, Ciganka in Stolac. Plaža Stolac se nahaja tik ob otočku Stolac, ki je blizu obale, do ko je mogoče plaziti po plitvih plažah. Plaža je skrita med skalami, ki zagotavljajo zasebnost, tla pa so peščena in skalnata. Do plaže lahko pridete le peš skozi gozd ali čoln. Na plaži ni vsebine.

Plaža Ciganka Rab Ciganka je peščena plaža v Loparju na otoku Rabu, ena od 3 nudističnih plaž v Loparju, v bližini plaže Sahara in Stolac. Ciganka je najsevernejša od vseh treh plaž, ki se nahaja približno kilometer in pol od Lopre, ki je najbolj znana po svoji rajski plaži, ki velja za eno najlepših na Hrvaškem.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala