Otok Brač (Hrvaška) - kaj obiskati

# Otok Brač (Hrvaška) - kaj obiskati

Srednja dalmacija

Bol (otok Brač)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Otok Brač, ki se nahaja v južni Dalmaciji, se nahaja nasproti Splita. Površina otoka je nekoliko manjša od 400 kvadratnih kilometrov, kar je največji otok v Dalmaciji in tretji na Jadranu. Domneva se, da je otok dobil ime po sedanjosti, kult ilirskih plemen, ki so ga naselili - brentos.
Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste na otoku Braču in predloge za delo na otoku Braču.

Kaj obiskati na Braču in njegovi okoliciVidova Gora - Ljubitelji narave bodo z veseljem obiskali najvišji otok na Jadranu. Če ste pustolovski duh, v naravi in naravi, pojdite po stezah Vidove gore na otoku Braču. Gora je najvišji vrh otoka Brača. To je pravzaprav najvišji otok v Jadranskem morju. Iz Vidove se razprostira čudovit pogled na Bol, svetovno znano plažo Zlatni rat in otok Hvar. Številni gostje otoka, poleg kopanja in uživanja na plažah, radi hodijo v naravo in uživajo na poseben način. Avanturisti in ljubitelji narave se bodo odlično počutili na stezi Vidove gore. Vidova gora ima poleg narave tudi nekaj zgodovinskih in kulturnih znamenitosti. Spodaj bomo omenili vse zanimive podrobnosti hribov na tem otoku.

Vidova Gora BračVelikonočni muzej v Škrljah na otoku Braču - Otok Brač ima stalne goste, pa tudi tiste, ki ga ponovno odkrijejo. Ne glede na to, kateri skupini pripadate, bi bilo zanimivo obiskati Muzej nafte na Škripu. Zgodovinski muzej prikazuje zgodovino gojenja oljk na otoku Braču. Tu lahko najdete vse podrobnosti o tradicionalnem postopku predelave oljčnega olja, ki ga sestavljajo obrvi, solze, grelniki vode in vsa druga tradicionalna orodja, ki se uporabljajo za prevoz, proizvodnjo in shranjevanje oljčnega olja.

Muzej Uja Brač

Supetar je mesto na Hrvaškem, ki se nahaja na otoku Braču. To je pravzaprav največje naselje na tem otoku, gospodarsko, kulturno in turistično središče. Tudi petina poročenih pa živi v Supetru. Nahaja se v zalivu Sv. Petra, po kateri je dobil ime. To majhno mestece ima pristanišče in dobro prometno povezavo s Splitom. Supetar je zaželena turistična destinacija za mnoge, predvsem mornarje, ki lahko izbirajo med številnimi zalivi, ki jih lahko dosežejo. Poleg mornarja bo Supetar obiskal goste, ki radi uživajo v čudovitih plažah, obisku spomenikov, cerkva in drugih kulturnih in zgodovinskih znamenitosti.

 Najlepše plaže na BračuPlaza Bol - Najbolj znana plaža na Braču je plaža Zlatni rat v Bolu. Te plaže so simbol otoka in vsega hrvaškega turizma. Specifičen je v tem, da spreminja zgornjo obliko glede na veter, ki piha. Plaža Zlatni rat je posebna zaradi svoje podobe, še posebej, če jo gledamo iz zraka. Je blagovna znamka hrvaškega turizma in je glavna podrobnost številnih brošur ali voščilnic. Veliko popularnost plaže spremlja bogata ponudba različnih vsebin, od vas pa je, da uživate v tej čudoviti plaži.

 

FKK Paklina - Tik ob plaži Zlatni rat je ena najbolj znanih nudističnih FKK plaž, plaža Paklina. Plaža se nahaja na zahodnem koncu znamenitega Zlatnega roga. Glavni del plaže je gramoz in dolg približno 200 metrov, če iščete več zasebnosti, nadaljujte peš proti zahodu in poiščite čudovite peščene in skalnate zalive.

 

Plaža Kotlina Brac - Ta plaža se nahaja v samem mestu Bol, na otoku Braču in v restavraciji s sovražnim ozračjem. Poleg kopanja in sončenja, ko želite jesti okusen obrok, je dovolj, da naredite nekaj korakov in že ste za mizo, v senci in čakate na vaše naročilo. Ko boste čakali, da pridejo krožniki, bo čas potekal skozi čudovit razgled, ki prihaja s terase te stavbe. Nahaja se tik ob sami plaži, po morju in je idealno mesto za uživanje v trenutku.

 Na južnem delu otoka, med mestoma Bol in Sumartin na otoku Braču, je majhen zaliv z zelo veliko ponudbo. Restavracija na obali je lepo urejena, vse v kamnu in kot tak krasi očarljivo naravno okolje. Plaža pod restavracijo je zelo priljubljena, še posebej, če upoštevamo izolacijo tega zaliva. S celine bodo namreč prihajali redki prihodi, zato se na tem delu obale otoka Brača obožujejo navtike.

 

Plaža Murvica je zelo priljubljena. Lepo je in se nahaja v naravnem okolju. Nahaja se na južnem delu otoka Brača, pod vasjo Murvica. Narejena je iz drobnega gramoza, prekrita s skalami in prekrita z bleščečimi valovi čistega morja. Plaža ima urejen prostor za kopalce. Privlačen je po svojem videzu, predvsem zaradi oddaljenosti, ki razkriva silhueto sosednjega otoka Hvara.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala