Otok Korčula (Hrvaška) za ogled in obisk

# Otok Korčula (Hrvaška) za ogled in obisk

Južna dalmacija

Korčula (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Otok Korčula je šesti največji jadranski otok, ki se nahaja v južni Dalmaciji, manj kot 300 km2 v bližini polotoka Pelješac, na katerega je deloma razdeljen manj kot 1 miljo. Otok pripada Dubrovniško-neretvanski županiji, po zadnjem popisu prebivalstva pa je okoli 16 000 stalnih prebivalcev.
Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste na otoku Korčula, in predloge kaj storiti v Korčuli.

Zanimivi kraji v Korčuli - kaj videti in nareditiMesto Korčula - mesto Korčula sestavlja 5 naselij: Korčula, Čara, Pupnat, Račišće in Žrnovo. Staro mestno jedro je v vsakem pomenu ob morju. Zato je tako zanimivo in vesel, da ga lahko obiščete danes, zlasti v poletnih mesecih. Dan mesta Korčula je vsekakor turistična atrakcija. Slava St. Thoddenu 29. julija. Zanimivo je, da je svetnik zaščitnik Korčule sv. Marka, vendar je kult Sv. Todore v mestu bistveno bolj izrazit. Praznovanje je tisto, kar bo navdušilo vse, ki so v bližini.Plaže na KorčuliProizd se nahaja v bližini Korčule - Protozoo je majhen otoček, manjši od kvadratnega kilometra na severozahodu Korčule, 4 km od Korčule. Na otoku je samo ena restavracija na južni strani in nekaj lepih zalivov s kristalno čistim morjem. Eden od zalivov, Donji Bili Bok, je namenjen naturistom in ima oznako FKK. Hrvaška turistična skupnost je leto 2007 izbrala za "plažo leta", britanski Daily Telegraf pa jo je uvrstil med pet najlepših plaž na Jadranu.Plaža Samograd Bay se nahaja na severovzhodni strani otoka Korčula v bližini Račišća, le 500 metrov od zaliva Vaje, ki smo ga že napisali. Ta čudoviti prodnati zaliv je povezan s cesto z Račišćem, od koder je oddaljen približno 2 km. Cesta do plaže je ozka in skalnata in lahko ustvari majhen problem, vendar je ta čudovita plaža vredna truda, idealen kraj za vse, ki iščejo mir v neokrnjeni naravi. 

Plaža Vaja Korčula - se nahaja na severovzhodni strani otoka Korčula v bližini Račišća. Plaža vodi do plaže, ki povezuje Račišće in prodni zaliv Vaja, 10 minut stran od centra. Spust na plažo ni zelo lahka, saj se strmo odcepi čez skale, a lepota tega zaliva si vsekakor zasluži malo truda.Istra plaža Korčula je majhna peščena plaža, ki se nahaja v istoimenskem zalivu v Brni na otoku Korčula. Podnožje plaže je narejeno iz blata, ki velja za zdravilno, zato mnogi prihajajo iz zdravstvenih razlogov. Plaža je zelo plitka in obdana s tremi stranicami z borovim gozdom, zaradi česar je zelo priljubljena. V bližini plaže je športno-rekreacijski center z 2 teniškima igrišča, igrišče za čolnarjenje, odbojko na mivki in mizo za namizni tenis. Preostanek ponudbe si lahko ogledate v Brni, ki je od plaže oddaljena nekaj sto metrov.Plaža Bačva, Pupnat Korčula - Ta plaža se nahaja v majhnem osamljenem zalivu na južni obali otoka Korčula, v bližini Pupnati Luke, približno 13 km od mesta Korčula, tik pred vhodom v vas Pupnat. Lepa prodnata plaža je ena najlepših plaž na Korčuli. Plaža vas pripelje na kilometer dolgo, ozko zavito cesto do ceste D118.

Plaža Vela Pržina se nahaja na južni strani otoka Korčula v Lumbardi in je ena najlepših plaž na otoku. Plaža je peščena s plitkim dnom, zato je primerna za družine z otroki. Pržina je obrnjena proti odprtemu morju s pogledom na otok Lastovo in nacionalni park Mljet. Na plaži je tudi majhen bar, imenovan tudi Pržina, v bližini plaže je tudi hitra prehrana, WC, ležalnik in parkirišče.Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala