Split Bačvice plaža Hrvaška

# Split Bačvice plaža Hrvaška

Srednja dalmacija

Split

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Split
18.08.2017. 11:44 dodajeIvan

Če ste bili v Splitu, zlasti v poletnih mesecih, potem ste zelo verjetno, da ste bili na plaži Bačvice. Predstavili vam bomo najbolj znano plažo v Splitu.
Bačvice je pravzaprav stanovanjsko naselje in mestno okrožje hrvaškega mesta Split. Pristanek obkroža zaliv, kjer se nahaja ta plaža. To je lepa peščena plaža, ki se nahaja v samem središču mesta, ki je zelo priljubljena in znana izven Splita.

Plaža se nahaja nedaleč od mestnega pristanišča na vzhodu in je znana po svoji peščeni verandi, ki gre daleč v morje. Zaradi svojih osnov in senc, ki smo jih omenili, je plaža Bačvice idealna za igranje pikiginov.

V samem delu mesta ob plaži je bogat zgodovinski in kulturni spomenik, med katerimi je še posebej značilna cerkev Gospe od Pojišane iz 10. stoletja. Cerkev je bila zgrajena nad zalivom, na območju Pojišana.Zaliv Bačvice je dolg 600 m, pesek pa 180 m, preostali del zaliva je betonska promenada. Plaža na Bačvicah je postala kultna točka za igranje pikiginov, vsako leto pa turnirji. Od leta 2005 je na plaži potekalo svetovno prvenstvo v piknikih.

Plaža Bačvice v SplituPlaža Bačvice je deset minut hoje od centra mesta. Nahaja se v plitki peščeni zaliv in je priljubljena v plitvih vodah za igranje tradicionalne igre "picigin". Ta igra je priljubljena med Španci, ki že 90 let izpopolnjujejo svoje sposobnosti na obali. Igrajo ga celo leto, tudi v najhladnejših zimskih mesecih. Španci to resno upoštevajo, najboljša stvar pa je dejstvo, da obstajajo reflektorji za nočno igro na plaži. Zanimiva stvar v tem tekmovanju je, da pikigin ne igra točk, zato v natečaju ni zmagovalcev. Cilj igre je namreč narediti najbolj privlačne skoke in na najboljši način zavrniti žogo z dlani.Če obiščete plažo, medtem ko igrate picigin, se prepričajte, da se ustavite in ne vidite nič o tem, kaj igra gre. Poleg uživanja odbojko vode, tukaj ima veliko število kopalcev, in poleg plavanja, lahko uživate v bližini terase lokalnih kavarnah in restavracijah. Večina plaže je betonski vod za hojo in sončenje in ga lahko uživate na plaži ali blizu nje, tako da ležite na ležalnikih pod soncem.

Na plaži je priljubljen nočni klub, ki je priljubljen pri mlajših Španci. Klub je prav tako priljubljen med gosti, zato je ta plaža še eno dobro mesto za nočno življenje. Če ste mladi, poiščite zabavo in glasbo do zgodnjega jutra - pridite v Bačvice.

Plaža ima modro zastavo in morje je zelo čisto, vendar še vedno velik problem je morske alge, ki se ob obali pogosto odnehajo, kakor tudi motečo morje zaradi drobnega peska.

Zaradi varnosti na plaži in v morju so izkušeni življenjski varčevalci tako, da se lahko sprostite in uživate v soncu, otroci pa se lahko zabavajo v zabaviščnem parku s tobogani, trampolini in gumijastimi gradovi. Od dodatne vsebine, ki je potrebna na eni od teh plaž, lahko vanj vključimo tušje na prostem, javni wc, spreminjanje kabine in možnost najema ležalnikov in senčnikov.

Nekaj zanimivih dejstev o tej plažiMnogi ne vidijo, amp na plaži Bacvice z legendarnim video spotom za nagnjenje za oglaševanje Pipi. To je bil rojstni kraj leta 1983. Mesto je posneto pod pokroviteljstvom Dalmacije in rojstvo gospe Siofok je bila Jugoslavija. V poletju leta 2013 je skupina mladih Studio Frendo s psom "Pipi" igrala, kralji Vsebina pa vrtijo okoljevarstvene epizode Bačvicah.

Ena izmed zanimivih stvari - Splitska skupina Stivideni je posvečena koncertom "Let's See on Bačvice", posvečenih tej plaži.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala