Le più belle spiagge di Long Island (Dugi otok) in Croazia

# Le più belle spiagge di Long Island (Dugi otok) in Croazia

Sjeverna dalmacija

Božava (Dugi otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Nudimo vam seznam najlepših plaž na Dugem otoku z velikim številom slik za vsako plažo, opis in lokacijo. Več informacij o vsaki plaži najdete s klikom na povezavo pod slikami vsake plaže.

Plaže na Dugem otoku urejene po lepotiSakarun je peščena plaža, najbolj znana na otoku. Nahaja se na severozahodni strani Dugega otoka pri Bozavi, Soline in Veli Ratu. S pogledom na južni Jadran bo očarala vse goste, ki si želijo nepozabne trenutke v resničnem naravnem ambientu. Čeprav je plaža plitvo, le po nekaj metrih globine doseže povprečno 10 metrov. Posebnost te plaže in barve morja, ki so ga plazile, daje lep pesek, medtem ko je na obali debelejši prodnati, tako imenovani kamniti prodniki. Plaža je obkrožena z borovim gozdom, ki daje svojim gostom naravno senco.Telašćica - V globokem zalivu na jugu otoka leži Telašćica. Telascica se nahaja v kraju Park Nature. Celotno območje je obkroženo z naravnimi zalivi in prekrasnimi plažami. Po eni strani Telaščica pokrivajo že omenjene plaže, na drugi strani pa so pečine, pokrite z bujno vegetacijo. Zaliv tega parka je res lepa peščena plaža, ki jo vsako leto obiščejo mnogi mornarji.

 Veli Žal je še ena plaža na Long Islandu. To je prodnata plaža pred otočkom Mežanj. Plaža se nahaja na nenaseljenem delu Dugega otoka in gleda na odprto morje. Če greste v Veli Žal, sledite dobro označeni asfaltni cesti, po kratkem sprehodu pa ste na plaži 5 minut. Plaža se razteza več kot kilometer, kar pomeni, da boste imeli na voljo več kot dovolj prostora. Že smo že zapisali, da je plaža prodnata, vendar je na nekaterih mestih skalnata, zemlja pa je pod vodo pokrita s finim peskom.Brbišćica Golubinka Dugi otok - Na zahodni strani Dugega otoka je naravni pojav jame Brbišćica in ob njej lepa prodnata plaža. Celotno območje je bilo zgrajeno iz karbonatnih kamnin, nastalih pred sto milijoni let. Ta skriti del otoka vodi majhno ozko cesto, ki je zelo strma po delih.Plaža Lojišće - skrita od mnogih pogledov, je ta plaža uspela ohraniti svoj nedotaknjen naravni videz. Nahaja se na severnem delu slanega jezera Mir. Plaža Lojisno je mirno mesto, odlično za kampiranje v naravi. Oddaljenost od naselij je pravzaprav povabilo pravim pustolovcem. Če prideš na raziskovanje in preživite počitnice v neokrnjeni naravi, je ta plaža vaša izbira.

Veli Rat je plaža, ki se nahaja med skalami, s posebnim naravnim okoljem. To plažo lahko dosežete z avtomobilom in nadaljujete peš skozi naravno oblikovane kamnine, ki ugrabijo plažo. Uživajte v resničnem naravnem okolju, kjer ne preteče veliko množice in množice ljudi. Veli Rat je osamljen kraj, kjer lahko doživite mir in tišino, počitek z branjem ali sanjskim svetlobnim sanjam. Borov gozd bo zagotovil potrebno senco za svoje plavalce, naravni bazeni v morju bodo navdušili vse ljubitelje v nenavadnih.


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala