Otok Pag (Hrvaška) za ogled in obisk

# Otok Pag (Hrvaška) za ogled in obisk

Sjeverna dalmacija

Pag (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ponujamo vam seznam najbolj znanih znamenitosti in lokacij, ki jih morate obiskati, če ste na otoku Pagu in predloge za delo na Pagu.
Turizem je gospodarska panoga Paga, ki je posebej negovana. Celoten otok je pravzaprav turistično naravnan, ribištvo pa ima pomembno vlogo pri razvoju Paga.

Prva velika nihanja paškega turizma so se zgodila v zgodnjih šestdesetih letih. Do danes se ta gospodarska panoga neguje v Pagu, kar je razvidno tudi zato, ker je mesto znano kot destinacija po vsem svetu. Število gostov se iz leta v leto povečuje, zanimanje za obisk mesta in otoka Paga pa narašča. Danes ima Pag okoli 10.000 ležišč za prenočitve, v poletni sezoni pa jih je več kot 100.000. Največ turistov bo našlo svoje mesto v zasebnih apartmajih in sobah, en del bo izbral eno od številnih avtokampov, ostalo pa bo zapolnilo hotelske kapacitete.

Paški sir je zagotovo eden najbolj znanih izdelkov tega otoka. Čeprav bodo otočani delali več vrst sira, je vsak od njih narejen iz mleka, pridobljenega izključno iz ovac, ki so udarile na otok Pag. S tem je sir poseben in cenjen na svetu. Zakaj je tako? Vedeti moramo, da je otok Pag poseben, ker ima zelo malo trave, ki je za slano zelo slano in prigrizek, ki ga bura uživa. Ovce, ki hranijo to travo in aromatična zelišča, kot so smajli, žajbelj in grm, dajejo mleku posebne okuse. Sir iz takega mleka ima tudi posebno aromo. Gurmani ga prepoznajo in z veseljem jedo paški sir.

Paški Sir

Plaže na PaguBeritnica - Ta plaža se nahaja na otoku Pagu, južno od majhne vasice Metajna. Posebna je v naravno kompleksnih kamninah v plitki vodi, odlična za fotografije ali preprosto za občudovanje z obale. Sprostite se v Beritnici s čudovito tri-rock sceno. Malo bolj usposobljeni se lahko povzpnejo na eno od njih in si zapomnijo nepozabne trenutke s poletnih počitnic.

 V bližini Beritnica je plaža Ručica. Je zelo priljubljen, predvsem zaradi svoje lepote. Nevzdržna narava, surovo okolje in nekoliko izoliran položaj te plaže so kombinacija, ki zagotovo pozitivno vpliva. Številne svetovne liste - izbira najboljših počitniških destinacij, omenjajo plažo na Pagu. Plaža se nahaja v bližini majhnega naselja Metajna.

 

Ime je najbolje opisano na Pagu. Čista plaža je še vedno eden tistih, ki vas bodo očarali. Ta plaža se nahaja v bližini Kolana, na isti strani kot plaža Zrče. Vendar pa je mirna plaža, ki je idealna za uživanje v tišini, soncu, brez vsakodnevnih zabav. Ta plaža je zelo priljubljena in privablja številne goste. Je dovolj mirna, saj se nahaja v bližini plaže Zrće in je primerna za družinske počitnice.

 V bližini Novalje se nahaja dolga prodnata plaža Zrće, ki je dobila ime po hrvaški Ibizi. Zelo primeren vzdevek za plažo, ki je najbolj priljubljena zabava na Hrvaškem. Od centra Novalje je le 2 kilometra in pol, obdan z borovci in velikimi parkirišči. Zrće je prodnata plaža belih prodnikov pravilne oblike. Vhod v morje je prodnat in strm, kar pomeni, da se po nekaj metrih dovolj globine kopa v kristalnih barvah našega morja.

Plaža Zrće Pag NovaljaPlaže kampa Šimuni - Največje bogastvo kampa Šimuni so njegove peščeno - prodnate plaže, ki se raztezajo po vsej dolžini. V kampu vas bodo sprejele šest prodnatih in peščenih plaž, od katerih sta na voljo še dve plaži za pse.

 Plaža Caska je kombinacija peska in gramoza. Nahaja se v neposredni bližini hotela, kjer je tudi kavarna, kjer se lahko osvežite. Plaža Biser nima naravne sence, zato je zaželeno, da gostje na plaži zanje potrebujejo zaščito pred soncem. Ta plaža je zelo dostopna, mirna in primerna za vse starosti. To je še posebej dobro za otroško igro, pa tudi za ljudi, ki plavajo manj.

 Srčanka Pag - Ta čudovita plaža se nahaja nekaj kilometrov južno od kampa Šimuni na otoku Pagu. Plaža je divja in skrita, nekoliko težje dostopna, a vsekakor vredna truda, ker pušča brez daha.

 Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala