Nacionalni parki v bližini Dubrovnika Hrvaška

# Nacionalni parki v bližini Dubrovnika Hrvaška

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ni skrivnost, da je Dubrovnik biser in najlepše mesto v republiki Hrvaški, najbolj znano po svojih zidovih in številnih zgodovinskih cerkvah in utrdbah, zato ga vsako leto obišče več kot milijon turistov. V letu 2018 je na primer Dubrovnik obiskal več kot 1,2 milijona gostov.
Najbolj znane dejavnosti v Dubrovniku so sprehode po stenah, raziskovanje starega mesta, ogled žičnice na Srđu, bližnji otok Lokrum in samostan na njej, ogled iger prestolov, ogled znamenitosti Dubrovnika, kot so Sveti Jakov, Banje, Copacabana in Ne le, da je Dubrovnik lep, njegova okolica ima svoj adut, in mesto, ki ga je vredno obiskati, če ste v bližini Dubrovnika, je Nacionalni park Mljet.

Nacionalni park Mljet iz DubrovnikaOtok Mljet je največji otok dubrovniškega arhipelaga, zahodni del otoka je Nacionalni park Mljet, od Dubrovnika do Mljeta redna ladja National Speedway številka 9807 Dubrovnik - Šipanska pristanišče - Sobra (Mljet) - Polače (Mljet) - Korčula - Ubli ). Več o povezavi http://www.gv-line.hr/raspored.php?linija=3 Nacionalni park Mljet je bil razglašen 11. novembra 1960, njegova površina pa pokriva severozahodni del otoka Mljeta in okoliški del morja.

NP Mljet je prvi institucionaliziran poskus zaščite prvotnega ekosistema v Jadranu.

Park s površino pokriva zahodno tretjino otoka Mljeta. Meje parka prihajajo iz območja Blackbird do najgloblje točke otoka, Cape Goli. Nekateri nacionalni parki so Polače (glavno turistično in turistično pristanišče), Goveđari (najstarejša vas na Jezerih), Soline (majhno mesto na vhodu v Veliko jezero) in Priština (pošta in nacionalni park) in Pomena (edini hotel na otoku), jezero je pravzaprav zaliv, ki ga Solin povezuje z odprtim morjem. Vzrok je bila infiltracija kraškega polja. Veliko jezero ima površino skoraj kilometer in pol (1,45) kvadratnih kilometrov, največja pa je 2,5 km dolga in 1 km široka. Jezero je precej globoko, z najglobljo točko 46 metrov. Kot smo že omenili, se Veliko jezero povezuje z odprtim morjem do dolgega in širokega kanala. Na mestu, kjer se jezero povezuje z morjem, se nahaja Veliki most, od koder se razprostira do Solinskega kanala, od koder je nadalje povezan z odprtim morjem. V bližini mostu si lahko ogledate stari benediktinski mlin, ki je bil napajan z elektriko in je služil za proizvodnjo soli - zato je bil Soline poimenovan. Zanimivo je, da je bil Veliki most namerno porušen leta 1958, zato je lahko predsednik SFRJ Josip Broz Tito s svojo jahto vstopil v jezero.

Poleg Velikih jezer je na otoku majhno jezero, v severozahodnem delu velikega jezera. Dva jezera sta povezana s 30 metrov dolgim ​​kanalom, ki je globok do pol metra. Kanal se nahaja v kraju, ki se imenuje Mali most. Površina jezera je 0,25 km2, največja globina je 29 metrov. Morje je v majhnem jezeru nekoliko spremenjeno in ima laguno.

Nacionalni park Mljet iz Dubrovnika

 

 

Nacionalni park KrkaNaslednji najbližji nacionalni park Dubrovnik iz Hrvaške je NP Krka, ki vas bo naselil in ne tako blizu, je približno 250 kilometrov severno. Slike in video posnetki tega čudovitega parka v bližini mesta Skradin vam bodo morda še malo dali.

Nacionalni park Krka, znan po svojih veličastnih slapovih, se nahaja v bližini Skradina na Šibensko-kninski županiji. Drugi najbolj obiskani nacionalni park na Hrvaškem ponuja turistom številne vrednote, od izjemno ohranjene narave in čudovite pokrajine do kulturnih znamenitosti in aktivnih počitnic. Če ste ljubitelj narave ali želite raziskati kulturo lokalnega prebivalstva, je NP Krka idealna destinacija za vas. Najdaljši slapovi reke Krke, imenovani Skradinski buk, so verjetno glavni razlog za obisk tega narodnega parka. Skradinski buk z več kot 17 koraki in skupno višinsko razliko 45 m upravičuje svoj naslov najlepših naravnih lepot na Hrvaškem. Ob vznožju Skradinskega buka se je možno kopati, da se lahko po dolgem ogledu Krke ohladite, ki ima veliko stvari, ki jih ne morete zgrešiti. Ena od teh je etno vas, kjer si lahko ogledate kamnite mlinice iz 19. stoletja in številne predmete, ki jih je lokalno prebivalstvo uporabljalo v preteklosti.

Nacionalni park krka

Naravni park BiokovoKljub temu, da ni narodni park, je naravni park Biokovo vsekakor vreden ogleda, če ste ljubitelji narave. Razdalja od Dubrovnika je približno 150 kilometrov severno, kar je precej manj kot NP Krka in ponuja povsem drugačno vrsto rekreacije, še posebej, če ste pohodnik in športnik v naravi, vredno je omeniti, da je bil park (Biokovo) razglašen leta 1981 s skupno površino. skoraj 200 kvadratnih kilometrov. Najvišji vrh v parku (planinski masiv) je Sveti Jure z nadmorsko višino 1762 metrov. Vrhunec Sv. Jure je tudi najvišji vrh Biokova in tretji najvišji vrh na Hrvaškem.

Naravni park Biokovo letno obišče okoli 50.000 turistov. Park je posebej zanimiv za ljubitelje narave, avanturiste in seveda raziskovalce, biologe in druge interesne skupine, ki se ukvarjajo s podobnimi vrstami raziskav. Biokovo je naravno okolje, v katerem smo priča razvoju in pojavu rastlinskih in živalskih vrst, ki jih drugje ne moremo srečati.

Sama planina je tik ob morju in je dejansko naravna ovira za jadransko podnebje in celinske podnebne spremembe. Glavna značilnost gore je njena impozantna višina in strm vzpon od obale. Na koncu planine ali peš, z višino okoli 300 metrov, se rahlo upada proti morju in v tem delu so se razvili številni kraji, ki so danes pomembni za celoten poletni turizem na Hrvaškem. 

Šime Bugarija
is owner of an apartment >
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala