Slapovi v bližini Zadra

# Slapovi v bližini Zadra

Sjeverna dalmacija

Zadar

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Zadar
27.07.2019. 12:47 dodaje

Če iščete slapove in ste v Zadru ali v bližini Zadra, je kraj, ki vas bo navdušil, Nacionalni park Krka. Nacionalni park Krka je od Zadra oddaljen približno 70 kilometrov, poleg čudovitega mesta Skradin. Skradin je majhno rečno mesto s kamnitimi hišami. Nacionalni park je možno obiskati z ladjo ali kolesarsko stezo iz Skradina. Skradin - Nacionalni park Krka deluje vsak dan od aprila do oktobra. Vsako polno uro ladja odide iz Skradina, povratek pa 30 minut kasneje. Na primer iz Skradina v NP se začne ob 13:00, 14:00 itd., Povratek pa ob 13:30, 14:30.

Ogled slapov Krke zagotavlja resnično doživetje - vožnja z ladjico do Nacionalnega parka Krka ponuja veliko lepih razgledov na številne slapove in neverjetne razglede.Nacionalni park Krka se nahaja v bližini zgodovinskega mesta Šibenik. V nacionalnem parku prevladujejo slapovi, številna jezera in trdnjave iz 14. stoletja z ostanki rimskega akvadukta in kampov. Reka teče skozi park in ustvarja 75 km dolg kanjon, ki se izliva v Jadransko morje blizu Šibenika. Krka je bila leta 1985 razglašena za narodni park, najbolj znani pa so slapovi: Skradinski buk, Roški slap, Manojlovac, Miljacka slap. Hidroelektrarna, ki se nahaja pod Skradinskim bukom, je še en tovrstni vodni jez na svetu, zgrajen le dva dni po jezu hidroelektrarne na slapovih Nijarar leta 1895.zadar waterfalls

NP Krka ima bogato gastronomsko ponudbo, tako da lahko poskusite lokalne specialitete, iz katerih zagotovo ne morete zgrešiti pršuta in sira.

Ob poti, ki se razteza na celotnem nacionalnem parku, so poučne kabine, na katerih lahko preberete številne zanimive stvari, ki se povezujejo s Krkom.

O vrednotah, ki jih ponuja NP Krka, bi lahko napisali celo knjigo, če ne celo več, vendar nič ne more nadomestiti nesporne izkušnje izletov v ta narodni park.

Nacionalni park Krka iz Zadra - zemljevidNacionalni park Krka je poimenovan po reki Krki, ki je sestavni del parka. Reka skozi svoj prehod skozi naravo ima krasno vzdušje, ponekod in slapove, ki ravno tako očarajo. Po slapovih je park dobro znan, zato je najbolj obiskan v poletnih mesecih, v vročini dneva. Mnogi pridejo sem, da se ohladijo, a tudi uživajo v naravnem zelenju okoliških krošenj ter modri in zeleni barvi reke Krke.

Np krka zadar

Slapovi nacionalnega parka PlitviceNacionalni park Plitvice ali Plitviška jezera je največji znani park NP Krka. Je pravzaprav najbolj obiskan nacionalni park na Hrvaškem in eden od simbolov Hrvaške. Od Zadra je oddaljen približno 120 kilometrov, a če imate čas in možnosti, je vsekakor priporočilo, da ga obiščete. Park obišče skoraj dva milijona turistov letno dovolj, da govorijo sami zase.

Gre za gozdnato gorsko območje, skozi katerega se pod seboj skriva šestnajst lepih jezer in kristalno modro obarvanih jezer. Voda, napolnjena s številnimi potoki in potoki, so med seboj povezani s penečimi se kaskadami in gozdnimi slapovi. V teh tisočletjih se je voda teh jezer kršila, korodirala in topila kamnin in kamnin, ki so se stekala.Poleg čudovitih slapov in narave v svojih najboljših močeh, Plitviška jezera navdušujejo turiste in druge specialitete. Tako kot bogastvo rastlinskih in živalskih vrst, pa tudi možnosti aktivnega oddiha v čudenju, ki ga je ustvarila narava.

Jezera, 16., turistom daje neponovljiv občutek. Na eni strani neokrnjeni gozdovi, na drugi pa se čuti zvok slapov, saj njegove čarovnije ni mogoče opaziti niti s pomočjo sodobne tehnologije. Po eni strani čista narava v svoji prvobitni obliki, z raznolikostjo rastlinstva in živalstva. Končno in množice turistov, ki še povečujejo vtis o lepotah Plitvic.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala