Plaža Banje - najboljša plaža v Dubrovniku

# Plaža Banje - najboljša plaža v Dubrovniku

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Dubrovnik
30.08.2017. 15:36 dodajeIvan

Plaža Banje je najbolj znana in priljubljena plaža v Dubrovniku. Je glavna mestna plaža in se nahaja na Pločah, na vzhodni strani mestnega obzidja.
Plaža je postala znamenitost mesta, zato smo jo posebej opisali in uvrstili v to kategorijo. To je zagotovo ena od znamenitosti Dubrovnika.Gre za prodnato plažo, razdeljeno na dva dela - kot se jadralci radi šali - plaža ima »del za bogate in del za revne«. Del plaže je namreč brezplačen in ni ležalnikov in senčnikov, dostop do drugega dela plaže pa je dovoljen le z najemom ležalnikov.

Vsebina na plažiNad plažo se nahaja cocktail bar, kjer lahko uživate v odličnem koktajlu in drugih osvežilnih alkoholnih in brezalkoholnih pijačah.

Ker je plaža zelo blizu starega mestnega jedra, med hoteloma Excelsior in Lazaret v Dubrovniku, imate čudovit razgled v vse smeri. Neposredno od plaže si lahko ogledate staro mestno obzidje, morda si ogledate hotele ali se odpočijete, medtem ko gledate na odprto morje, ki samo prekine otoček pred njim.Plaža Banje je prodnata in bogata z raznovrstno ponudbo. Na plaži in ob plaži imate gostinske objekte. Zlasti želimo razlikovati med restavracijami, ki ponujajo, med drugimi jedmi, in resničnimi dubrovniškimi specialitetami, kavarna pa vam bo ponudila počitek in senco od močnega sonca z belimi klopmi ali ločenim separa. Na plaži so tuši, garderobni prostori, ležalniki in senčniki, ki so najeti. Poleg sonca in morja na tej plaži v Dubrovniku lahko uživate v vodnih športih, kot so vodni skuterji, jadralno padalstvo, vodne cevi, banane in podobne atrakcije.

Nočno življenje v bližini plažeKo zapustite sonce, je plaža polna gostov, ki iščejo nočno zabavo. V neposredni bližini plaže imate dovolj prostora za nočitev in uživanje v dobri glasbi. Plaža Banje se spremeni v najbolj zaželen kraj za noč. Mladi uživajo v dobri družbi, glasbi in osvežilni pijači.

Objekti v bližini: restavracija Taverna Taverna Rustica (100 m), Restavracija in nočni klub Banje (50 m), Lazareti (50 m), restavracija Komarda (50 m)

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala