Nacionalni parki v bližini Rovinja, Poreč, Pula - Istra Hrvaška

# Nacionalni parki v bližini Rovinja, Poreč, Pula - Istra Hrvaška

Istra

Rovinj

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Rovinj
19.07.2019. 18:03 dodaje

Če ste v Istri, ste v turistično najbolj obiskani in nerazviti turistični regiji, ki jo vsako leto obišče več kot milijon gostov. Istra je največji hrvaški polotok na severozahodu Hrvaške, ki meji na Italijo in Slovenijo. Bližina večjih evropskih držav je velika prednost te regije, saj je na voljo velikemu številu ljudi, ki gredo z avtom na počitnice.
Največja mesta v Istri so hkrati najbolj priljubljena. Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Umag .. medtem ko je notranjost Istre prepoznavna po hribih, oljčnih nasadih in vinogradih s pisanimi mesti na vrhovih: Grožnjan, Motovun, Hum.

Edini narodni park v Istri je NP Brioni.

Rekreacija v naravi IstreČe iščete rekreacijo in odkrivate naravne lepote, ste na pravem mestu. Istra je polotok, ki je bogat z naravno raznolikostjo. Naše priporočilo je, da začnete raziskovati plaže v Istri, http://www.rezerviraj.hr/plaze-istra, zlasti te najbolj priljubljene in čudovite plaže, kot so plaža uvala Klancac Brseč, plaža Uvala Luka Rakalj, plaža Ambrela Pula, Grotte von Pula, Kamenjak Premantura ... in veliko drugih, ki jih lahko vidite na povezavi.

V Istri sta dva znana in dobro opremljena vodna parka, Aquapark Istralandia, Aquapark Aquacolors Poreč in podvodni park Verudela v Puli. Obstajajo tudi tematski parki Paleo park Mon Perin Bale-Valle in Dino Park Funtana, oba na temo dinozavrov s spremljajočimi izobraževalnimi ustanovami. Obe mesti sta vstopili na svetovni seznam paleontoloških najdišč po odkritju ostankov dinozavrov na tem območju.

Narodni park BrioniNacionalni park Brioni je edini v Istri. Ena, vendar vredna, bi rekli, ker je ena najlepših. Nacionalni park Oasis Brijuni je veličastna harmonija človeka, rastlin in živali. Na otoku živi okoli 250 vrst ptic, številne druge živali in več kot 700 vrst rastlin. Poleg specifične favne, ki je nastala z zakopavanjem gozdov in preusmeritvijo na prostrane travnike, obstaja tudi rastlinstvo, ki je imelo velik vpliv na človeški dejavnik, ki ga je živalski svet obogatil s številnimi uvoženimi vrstami, ki prvotno niso bile v tem habitatu. Lahko rečemo, da Brioni predstavljajo harmonijo narave in človekovega vpliva na njo. Poleg očarljive narave, Brioni ne zaostajajo v kulturno-zgodovinskem vidiku, zaradi česar so tretji najbolj obiskani nacionalni park na Hrvaškem. Nekatera mesta, ki jih ne smete zamuditi, so razgledni stolp v Cipru, kupola družine Kupelwieser in številni kamnolomi, kot je kamnolom Kochov ali Čufar. Številna arheološka najdišča iz prvega neolitskega naselja v Solinskem zalivu so zabeležena do sodobnega časa, ko nastajajo velika posestva z razkošnimi vilami.

Danes so Brioni razvili turistično destinacijo, zato imajo gostje številne objekte. Če ste ljubitelj živali, vam priporočamo, da obiščete safari park v severnem delu Velikega Brionskega jezera, ki vsebuje številne vrste živali, ki niso specifične za to lokacijo. V okviru tega parka je etnografski park, ki predstavlja tradicionalno istrsko kmetijo. Živalski svet na otokih, še posebej na Velikih Brionih, je poleg avtohtonih živali obogaten s številnimi vrstami, ki so bile uvedene zaradi dobre klime, ki se dobro prilagodi v nacionalnem parku.

Narodni park RisnjakNaslednji narodni park, ki je najbližji Istri, je NP Risnjak, ki se nahaja v Gorskem Kotarju in blizu Kvarnerja, kjer sta najbolj znana mesta Reka in Opatija. Park je sestavljen iz masivne gore z istim imenom. Vrh Risnjaka je 1528 metrov nadmorske višine. Prvotna meja parka je bila spremenjena leta 1997, ko se je območje razširilo na današnjih 6400 hektarjev, ko je bil vir reke Kolpe vključen v meje parka.

Številni gostje obiščejo park za pohodništvo, možen pa je v več smereh. Če želite prave gorniške izkušnje, lahko začnete svojo pot iz smeri Upravnega odbora Narodnega parka v Beli Vodici, iz smeri Gornjega Jelenja ali iz smeri Platke.

Če želite obiskati Risnjak nekaj dni, lahko izberete namestitev v eni od gorskih hiš. Hiše se nahajajo znotraj parka in so zgrajene glede na lokacijo okoli njih. Leseni domovi z ostrimi strehami se najbolje prilegajo okolju. Čeprav je park manj natrpan kot drugi hrvaški parki, morate rezervirati rezervacijo vnaprej, saj je vedno potrebna brezplačna postelja.Nacionalni park Plitvička jezeraNajbolj obiskan in najbolj priljubljen hrvaški narodni park sta Plitvička jezera. Približno 200 kilometrov od središča Istre ne bi smel biti večji problem za goste, ki lahko izberejo en dan počitnic. Glede na neverjetne naravne lepote, je Plitvice vsekakor vredno obiskati.

Kjerkoli se nahajate v narodnem parku Plitvička jezera, boste povsod obdani z biseri. Biseri narave. Kar vas bo osrečilo, ker jih boste uživali neskončno. Bisersi so tisto, kar vas bo napolnilo z občutkom užitka in vas premaknilo stran od sveta, ki ga poznate, v novem svetu, v svet neokrnjene narave.

Poleg lepih slapov in narave v najboljšem, Plitvička jezera razveseljujejo turiste in druge specialitete. Kot bogastvo rastlinskih in živalskih vrst, kot tudi možnosti aktivnih počitnic v čudežu, ki ga je ustvarila narava.

Jezera, 16., daje turistom neponovljiv občutek. Na eni strani se čutijo nedotaknjeni gozdovi, z drugim zvokom slapov, saj njegove čarovnije ni mogoče opaziti niti s sodobno tehnologijo. Na eni strani je čista narava v svoji prvobitni obliki, z raznolikostjo rastlinstva in živalstva. Končno in množice turistov, ki še dodatno povečajo vtis lepote Plitvic.

Narodni park Plitvice sestavlja 16 jezer. Zanimivo je, da se vsako jezero nahaja na različnih višinah, zato se jezera postopoma spuščajo in se postopoma spuščajo. Zaradi te višinske razlike so jezera razdeljena na zgornja in spodnja jezera. 

 

 

 

 

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala