Kaj kupiti v Dubrovniku kot spominek

# Kaj kupiti v Dubrovniku kot spominek

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Dubrovnik
02.09.2019. 18:24 dodaje

Bivate v Dubrovniku, zgodovinskem in turističnem središču Hrvaške in se sprašujete, kaj bi kot spominke prinesli domov iz tega čudovitega dalmatinskega mesta na jadranski obali. Poskusili smo raziskati, kaj bi bilo najbolje kot prinašati domov kot spominek iz Dubrovnika.
Da bi odgovorili na to vprašanje, moramo videti, po čem je Dubrovnik prepoznaven in po čem se razlikuje od preostale Hrvaške in drugih mest na Jadranu.

Dubrovnik je mesto, polno zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, ki se nahaja na jugu hrvaškega dela jadranske obale. Spoj raznolikosti naravnih virov sredozemske pokrajine z blagim mediteranskim podnebjem, zgodovinsko dediščino, arhitekturnimi in umetniškimi dobrinami starega mesta so številni objekti in dejavnosti, ki jih nudi Dubrovnik, edinstvene.

Nahaja se ob vznožju Srdja, od koder 'streljate' čudovit razgled na Staro mesto. Pogled na mesto s Srđa je najboljši pogled in najpogostejša slika Dubrovnika, ki ga lahko vidite, je pogosta tarča številnih selfijev.

Dubrovniški simboli in spominkiKip svetega Vlaha - Sveti Blaise je od leta 972 zaščiteno mesto Dubrovnika in celotnega Dubrovnika. Rojen v današnji Turčiji v mestu Sivas, umrl je leta 317. Zavetnik tega zgodovinskega mesta se že stoletja slavi kot rešitelj in zaščitnik Dubrovnika. Sveti Blaž je po legendi poročal plebejcem Stojkom, ko je tisto noč molil v cerkvi svetega Štefana in mu naročil, naj obvesti senat o nameri Benečanov in naj se pripravi na obrambo. Potem ko so bili nameni Benečanov ovrženi, so Dubrovčani za svojega glavnega zaščitnika izbrali svetega Vlaha (prej sv. Srd - torej hrib Srd in Bak).

Eden najbolj znanih spominkov na temo Dubrovnika je kip sv. Blaise je držal mesto v svojih rokah.

(Vzorec spominka svetega Blaža iz hiše Dubrovnik)

Suveniri iz Dubrovnika i regije, okolice kip sv vlaha

Orlandov steber - Na Stradunu, blizu St. Blaise je Orlandov steber, še en simbol mesta Dubrovnik.

Kamniti steber, na katerem je vrezan srednjeveški bojevnik v oklepu z mečem in ščitom, je izrezljal italijanski umetnik Bonino 1418. Šlo naj bi za kamnito skulpturo, ki prikazuje Rolanda, viteza vojske Charlemagne, osrednje osebnosti znamenite zgodnje francoske epske pesmi o Rolandu. Orlandov steber je prevzel funkcijo stebra za sramotno govorjenje in javno kaznovanje storilcev. Mnogi tam so končali svoje življenje pred javnostjo in opozarjali, kaj se bo zgodilo z njo, če se ne posluša. Zarotniki so bili posebej okrutno kaznovani. Opazili so tudi bičanje, pohabljanje in vtiskovanje predmetov na žaru na obrazu ali čelu. Služil je tudi za objave, objave in poudarjal pomembne novice.

Najbolj znana hrvaška tovarna sladkarij Kraš je zasnovala izvirni spominek na temo Orlandovega stebra.

Ta luksuzni spominek je ročno izdelan in zapakiran in je rezultat Kraševe večletne izdelave čokolade. V elegantni darilni embalaži je tudi legenda o Orlandu v hrvaščini in angleščini, napisana kot najem na zvitku papirja.Kraš orlandov stup suvenir iz grada dubrovnikaDubrovniške stene - Dubrovniške stene so bile zgrajene med 13. in 17. stoletjem in so dolge nekaj manj kot 2 kilometra, najpomembnejša dediščina in turistična atrakcija mesta, so simbol mesta Dubrovnik. Letno se skozi stene sprehodi okrog 1,5 milijona turistov in ta številka bi bila večja, če mesto ne bi stalno dvigovalo cen vozovnic, da bi vsaj nekoliko zmanjšalo gnečo. Cena za sezono 2018 znaša 200 kn za odrasle in 50 kn za otroke. Na temo dubrovniških sten lahko v mestu najdete številne spominke.

Dubrovnik walls

Igra prestolov v Dubrovniku - če ste ljubitelj te mega popularne serije, ki je po IMDB-ju med 3 najbolj priljubljenimi serijami vseh časov, boste zagotovo obveščeni, da je bila peta sezona posneta v Dubrovniku. Mesto King's Landing igra v seriji Dubrovnik. Glede na izgled mesta niso bili potrebni večji posegi v kulise ali posebni posebni učinki, da bi stari Dubrovnik postal "nevarno" mesto King's Landing, trdnjava družine Lannister.

Ker vse več turistov prihaja v Dubrovnik ravno zaradi te serije, se je v mestu pojavilo veliko spominkov na to temo, pa tudi lokacije, kjer se gostje želijo fotografirati in na katerih so se zgodili znani prizori iz te serije.

Game of thrones dubrovnik croatia

Sivka - Sivka je dišeča okrasna rastlina, ki je v Dalmaciji zelo pogosta kot sredozemski večletni grm. Čeprav je skromen v povpraševanju, cveti bogato in dolgo časa s čudovitim vonjem, daje vrtu posebno živahnost, saj privablja številne metulje, čmrlje in čebele. V Dalmaciji se sivka pogosto uporablja namesto industrijskih vonjav in kot okras. V mnogih trgovinah s spominki se ta rastlina prodaja v majhnih vrečkah kot spominek.

Lavanda

Paški sir - Čeprav ni zelo blizu Dubrovnika, je paški sir izdelek, ki bi ga vsak gost rad kupil pri njem kot darilo iz Hrvaške. Ta vrsta sira se prideluje na otoku Pagu v zadarski regiji in enem najbolj znanih sirov na svetu. Sir ima specifičen in edinstven okus in je narejen iz mleka paške ovce. Paške ovce so specifične zaradi otoka Paga, ki skoraj nima vegetacije. Če na zemljevidu pogledate otok Pag, lahko vidite samo kamen. Zaradi pomanjkanja vegetacije paške ovce običajno pozimi jedo le aromatična zelišča, ki jih pozimi posipa morska sol, posuta z boraksom. Zaradi tega so paški mesi in sirski ovci specifičnega okusa in jih ni mogoče najti nikjer na svetu.

Paški sir

Babuška - Babuška je leseni kip lutke, čeprav je v večini dubrovniških spominkov mogoče najti več simbolike Rusije. Večina gostov, ki kupujejo babice, misli, da gre za lokalni simbol, kar ni res. Je eden najbolj prodajanih spominkov v mestu. Če vam ta močan lesen kip ni všeč, ga lahko kupite na več mestih v Dubrovniku.

Babuška

Trgovine s spominki v mestu DubrovnikHiša Dubrovnika - Dubrovniška hiša je edinstvena trgovina s prodajo pristnih hrvaških izdelkov, spominkov in dobrot. Dubrovniška hiša se nahaja v srednjeveškem stolpu svetega Dominika, ki je del znamenitega mestnega obzidja, več kot le trgovina s spominki, je prava dubrovniška izkušnja umetnosti, gastronomije in dediščine.

Razprostira se v dveh nadstropjih. Zgornje nadstropje je galerijski prostor z razstavami del številnih hrvaških umetnikov s posebnim poudarkom na dubrovniških. Pritličje služi kot trgovina za obrtne in tradicionalne dobrote, saj ponuja ročno izdelane spominke, ročno izdelan nakit, tradicionalne dobrote, značilne za dubrovniško regijo, veliko izbiro vrhunskih hrvaških vin, raznih sladkarij in drugih pristnih obrtnih izdelkov.

Dubrovačka kuča

Suvenirnica in umetniška trgovina Meduza - Ena najbolj znanih trgovin s spominki v mestu, ki prodaja izključno hrvaške izdelke. Vedno vam je na voljo zelo koristno in prijazno osebje, kar dokazujejo pohvale številk v Googlovih pregledih. V trgovini najdete veliko število izdelkov. Od mila, čokolade, nakita, pijač, spominkov, dobrot itd.

Naslov: Prijeko 18, 20000 Dubrovnik

Meduza suvenirnica dubrovnikBreak Time - Handmade in Croatia Ta čudovita majhna trgovina v starem mestu ni klasična trgovina z darili, ampak prodaja originalne in lepo izdelane zapestnice, ogrlice, gležnarje in ključe, ki pristajajo vsem spolom. Trpežni, unikatni kosi nakita se zgledujejo po čarobnem Jadranskem morju. vaša navtična zapestnica prihaja zavita v svojo luštno vrečko iz jute, zato je lepo darilo za rojstni dan nekoga (ali kateri koli drugi veseli dogodek).

Naslov: Antuninska ulica 5, 20000, Dubrovnik

Brea time souvenir shop

narukvica na sidroTrgovina s spominki Iron Throne - trgovina Fora, da naredi fotografijo na prestolu. Mnogo malenkosti, ki si jih morate zapomniti o Dubrovniku z motivi Game of Thrones in Star Wars. Ljubitelji GoT-a so vredni ogleda. Če želite fotografirati na železnem prestolu, morate kupiti enega od spominkov.

Naslov: Boškovićeva 7 (od Buze) Tretji vhod v staro mesto, 20000, Dubrovnik

Game of thrones souvenir shopTrgovine in trgovski centri v DubrovnikuDubrovnik Shopping Minceta - Na koncu zaliva Gruz boste našli lep nakupovalni center Minceta.

V notranjosti Minceta najdete številne trgovine: modno, parfumerijsko, obutveno, športno opremo in dodatke za dom ter več kot 20 trgovin.

Naslov: Ul. Nikola Tesla 2, DubrovnikNakupovalni center Srdj - trden nakupovalni center z veliko nakupovalnih butikov z oblačili in obutvijo ter dvema prodajalnama hrane in pijač ter trgovino Technomobil, ki prodaja od televizorjev in gospodinjskih aparatov do mobilnih telefonov in prenosnih računalnikov ter vse vrste stvari. Cene so dostopne vsem državljanom in je na priročnem mestu, kjer lahko po nakupih sedite v kavarni in pijete kavo ali čaj in nekatere druge pijače, če imate avto, pa imate na parkirišču veleblagovnice Srd brezplačno parkiranje.

Naslov: Obala Stjepana Radića 25, Dubrovnik


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala