Muzej mučenja Zagreb

# Muzej mučenja Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Muzej mučenja Zagreb

TORTUREUM - Muzej mučenja je kraj, kjer svojim obiskovalcem ponujamo realističen (kolikor je mogoče) pogled na edinstveno zbirko naprav za mučenje in usmrtitev od antičnih časov do danes. Danes imamo v svoji zbirki več kot 70 različnih instrumentov in naprav, ki so bili narejeni tako, da kar najbolj zvesto prikažejo, kakšne naprave so bile in kako se uporabljajo.

Muzej jasno prikazuje sliko nasilja skozi zgodovino.

Razstavljeni so le nekateri:

Zvest replika giljotine iz leta 1792

Nihalo - sekira - ki se z vsakim zagonom niha in spušča

Nirnberška devica - kruta naprava, ki je okrutno mučila obsojence v srednjem veku

Barnacle ali barker

Obstajajo številni drugi predmeti, ki so bili uporabljeni za poniževanje, mučenje, poškodovanje ali ubijanje ljudi.

Razstavni eksponati dajejo obiskovalcem občutek preteklosti - pravi vpogled v surovost časa. Zgodovino (podrobnosti uporabe) posameznega instrumenta mučenja si lahko ogledate v posebej zasnovanih večpredstavnostnih vodnikih. Obogatene so z izvirno avdio in video vsebino. Posebna atrakcija muzeja je ječa, ki je zasnovana kot miniaturna in ohlajena soba, kjer lahko obiskovalec muzeja preživi minuto svojega življenja. Znašli se boste v temi, čaka vas negotova prihodnost.

Zagrebški torturij je zasnovan tako, da nas spominja na del zgodovine, ko smo se nasilno odzvali na strahove pred neznanim, drugačnim in drugačnim.

Obiščite muzej, ker je zanimiv in drugačen od drugih. Razstavljeni predmeti so del naše preteklosti, za katere ste morda do sedaj pomislili, da so bili izumljeni le za snemanje prizorov hollywoodskih filmov.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala