Tiflološki muzej Zagreb Hrvaška

# Tiflološki muzej Zagreb Hrvaška

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Zagrebški tiflološki muzej



Tiflološki muzej je poseben v mnogih pogledih, zato ga bomo predstavili spodaj in vam zagotovili pomembne informacije, ki bi vas lahko zanimale in vas "povabile" na obisk.

Ta muzej je eden redkih muzejev v Evropi. Tiflološki muzej obravnava težave invalidov, zlasti slabovidnih.

Nova stalna razstava muzeja je bila odprta za javnost januarja 2008. Skupaj s strokovnim osebjem muzeja lahko danes povabimo javnost, da pride v tako edinstveno ustanovo.

Poslanstvo muzeja



Tiflološki muzej je javna državna ustanova, ki zbira, hrani, preučuje, dokumentira in posreduje gradivo in nematerialno gradivo, povezano z invalidi. Poudarek je na slabovidnih ljudeh.

Tiflološki muzej s svojimi dejavnostmi želi vpeljevati družbeno skupnost v svet slabovidnih ljudi. Na ta način želimo osvetliti težave, s katerimi se invalidi vsakodnevno srečujejo, in spodbuditi harmonične in strpne odnose med ljudmi. Naše poslanstvo je spodbuditi medsebojno spoštovanje vsake osebe. Poleg strokovnega osebja muzeja vse zainteresirane invalide vabimo, da se aktivno vključijo v njegove dejavnosti.

Muzejske zbirke:

Zbirka posebnega izobraževanja in rehabilitacije - Zbirka predmetov, ki se nanašajo na posebna področja izobraževanja, rehabilitacije in vsakdanjega življenja za invalide, zlasti za slabovidne.

Zbiranje tiskovin na reliefnih črkah

Donacija Wagnerja

Likovna zbirka - Poleg slik in določenih skulptur bolj ali manj znanih kiparjev en velik del te zbirke sestavljajo samouki slepi kiparji.

Oftalmična zbirka - Oftalmično zbirko sestavljajo oftalmo-optične naprave in diagnostični pripomočki iz poznega 19. in začetka 20. stoletja. Ti predmeti so bili nekoč del očesne ambulante.

Zbirka fotografij - ta zbirka vsebuje in dokumentira fotografije, povezane z vsakodnevnim življenjem slabovidnih.

Arhivska zbirka - Osnovna naloga te zbirke je sistematična zbirka, zaščita, strokovna obdelava in muzeološka predstavitev arhivov različnih vsebin s področja zgodovine skrbi za slabovidne in slepe ter njihovo vzgojo in izobraževanje.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala