Slapovi v bližini Šibenika

# Slapovi v bližini Šibenika

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna
članek
Položaj
Šibenik
14.08.2019. 16:45 dodaje

Lepota je beseda, ki lahko z lepim Šibenikom vedno gre v istem stavku. Ni samo zanimivo mesto za tiste, ki ga prvič vidijo, ampak tudi za tiste, ki vsak dan hodijo po njegovih ulicah, ki se tu rodijo in živijo. Mnogi so rekli, da je Šibeniški kanal edinstven na svetu. No res je. Če ga opazujete s šibenske rive, bi se morali takoj prepričati v naravni pojav in ne le to. Pogled seže še dlje in želite videti vse.

Na območju Šibenika delujeta dva nacionalna parka. Krka, katere slapovi, jezera, rastlinstvo in živalstvo vsako leto privabijo na stotine tisoč, če ne celo na milijone gostov. V bližini je starodavno mesto Skradin. Drugi nacionalni parki so Kornati. Otoki, skale, skale, najlepše morje. Na kopnem so se ohranili zgodovina in tradicija z minimalnimi, vendar zadostnimi vplivi moderne, v smislu nastanitve ali nekaterih restavracij.

Slapovi v bližini ŠibenikaČe iščete slapove v bližini Šibenika, potem verjetno iščete slapove Nacionalnega parka Krka, ki so od Šibenika oddaljeni le 20 kilometrov.Nacionalni park Krka se nahaja v bližini Skradina. Skradin je romantično mediteransko mesto z ozkimi tlakovanimi ulicami, prehodi in volti. Celotno mestno jedro je zaščiten kulturni spomenik. V njem so domovi, ki večinoma izvirajo iz 18. in 19. stoletja in so ometani na način, ki je značilen za Benetke in območje vpliva. Število stalnih prebivalcev je približno 4.000, a zaradi narodnega parka je v mestu vedno več ljudi, zlasti v poletnih mesecih.

Slapovi u blizini Šibenika Hrvatska

Nacionalni park je možno obiskati z ladjo ali peš ali kolesarsko stezo iz Skradina. Čoln Skradin - NP Krka vozi vsak dan od aprila do oktobra. Ladja odpelje Skradin vsako uro in se vrne 30 minut kasneje. Npr. Iz Skradina za NP odhod ob 13:00, 14:00 itd., Povratek pa ob 13:30, 14:30.Krški narodni parkV nacionalnem parku prevladujejo slapovi, številna jezera in utrdbe iz 14. stoletja z ostanki rimskih akvaduktov in kampov. Reka Krka teče skozi park in ustvarja 75 km dolg kanjon, ki se izliva v Jadransko morje blizu Šibenika. Krka je bila leta 1985 razglašena za narodni park in je najbolj znana po svojih slapovih: Skradinski Buk, Roški slap, Manojlovac, Slap Miljacka. Hidroelektrarni jez, ki se nahaja pod slapom Skradinski Buk, je drugi tovrstni hidroelektrarni na svetu, zgrajen le dva dni po jezu hidroelektrarne pri slapu Niagara leta 1895.Reka Krka izvira ob vznožju Dinare, nacionalni park pa se začne južno, dva kilometra navzdol od Knina. Na poti do morja

Krka je bogata z rastlinskimi in živalskimi vrstami. Obstaja 860 rastlinskih vrst, od katerih je več endemičnih in jih zanima zlasti živalski svet, in sicer 20 vrst rib, kar 10 jih je endemičnih. Obstaja 221 vrst ptic in 2 endemična kuščarja. V parku je tudi 18 vrst netopirjev.

Največji slap v parku je Manojlovac, ki je visok 32 metrov

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala