Muzej mesta Crikvenica

# Muzej mesta Crikvenica

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Muzej mesta Crikvenica je javni zavod, ustanovljen leta 2008 s strani mesta Crikvenica. Muzej deluje z glavno nalogo, njegov namen pa je zbiranje, ohranjanje, dokumentiranje, proučevanje in predstavitev kulturne dediščine z območja mesta Crikvenice in okolice. MGC je lokalni, zapleten muzej, ki zbira predmete, ki prikazujejo življenje v mestu od prazgodovine do konca 20. stoletja.

Skratka, naloga muzeja je preučiti preteklost in skrbeti za predmete, ki dokumentirajo preteklost, ter na koncu in na najboljši način predstaviti državljanom zanimive podrobnosti skupne preteklosti.

Muzej danes bogati svojo zgodovinsko, kulturno in turistično ponudbo. Zaradi pomanjkanja ustreznega muzejskega gradiva muzej še vedno nima možnosti, da bi postavil stalni muzejski eksponat.

Kljub temu je vrednost muzeja očitno tako mestu kot prebivalcem Crikvenice. Je zgodovinsko kulturno in turistično središče mesta. Muzej mesta Crikvenica želi s svojimi dejavnostmi in sodelovanjem s posamezniki, združenji, lokalnimi ustanovami, znanstvenimi ustanovami in drugimi muzeji prepoznati in predstaviti vrednote kulturne dediščine te skupnosti, s čimer je prepoznaven po podobi Hrvaške.

Delovni čas razstav:

1. junij - 15. september

9-13 in 18-22 vsak dan

16. septembra do 31. maja

Torek - nedelja od 10. do 14. ure

Ponedeljek in prazniki zaprti

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala