Pomorski in zgodovinski muzej hrvaškega primorja Reka

# Pomorski in zgodovinski muzej hrvaškega primorja Reka

Kvarner

Rijeka

Pošalji svoj sadržaj

Komentar ali Upgrade this article, napišite novo. Registracija ni potrebna

Ta muzej je že štiri desetletja eno najpomembnejših krajev kulturne dediščine v mestu Reka. Pomorski in zgodovinski muzej hrvaškega primorja na Reki lahko poleg svoje dragocene stalne razstave in številnih dragocenih razstav spominja na različne pomembne dogodke, povezane z zgodovino in kulturo Reke, Primorsko-goranske županije in celotne Hrvaške. Na ta način muzej razkriva in predstavlja javnosti zanimive koščke neznane preteklosti.

S številnimi raziskavami in odkritji novega gradiva (arheološke, etnografske, umetnostne, kulturnozgodovinske in pomorskozgodovinske značilnosti) je muzej vredno hraniti zbirko izumov, ki sega v prazgodovino vse do sodobnega časa. Strokovno osebje muzeja najbolje obdela, sistematizira in predstavi vlogo in razvoj vseh vrst družbenih bitij v Primorsko-goranski županiji, hrvaškem primorju in mestu Reka. ta članek prikazuje razvoj mesta v primerjavi z drugimi evropskimi okolji v obdobju tisoč let. Vse predstavitve v tem kontekstu so namenjene ustvarjanju dinamične, odprte in izobraževalne ustanove.

Muzej ima sedež v stavbi nekdanje Guvernerjeve palače, ki je sama navedena pod kulturnim spomenikom pod eksponatom št. 1. Interdisciplinarni pristop ponuja muzeju vpogled, razumevanje in razumevanje značaja tega območja in ljudi, ki na njem živijo. Razkriva identiteto in prikazuje neločljivo povezavo med preteklostjo in sedanjostjo.

Pomorski in zgodovinski muzej hrvaškega primorja Reka danes sprejema številne ljubitelje zgodovine in umetnosti, ki si lahko ogledajo zanimive predstavitve, razstave in sodoben pristop k delovanju take ustanove.

Prijeten ambient bo zaokrožil poučne in zelo zanimive zgodbe iz preteklosti. To je kraj, kjer lahko veliko vidiš in se veliko naučiš.

Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Upgrade this article

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala